De kinderen

En als ik naar jou kijk ook

En als ik naar jou kijk ook. Dan fladdert mijn hart. De wereld staat even stil. Mijn knuffel. Met je lange witte lokken. Je zee blauwe ogen. Je als maar langer en smaller wordende lijf. Mijn blonde god. Van mij! Je pakt met beide handjes mijn hoofd en trekt me naar je toe. Je kust me. Je armpjes glijden rond mijn nek en je beentjes klampen zich om mijn middel. Je hoofdje op mijn schouder. Laat het even zo. Laat het voor altijd zo zijn. Een siddering door mijn lijf.
2 jaar3
Je bent veranderd de laatste tijd. En ik wist dat. Altijd al. Het zou goed komen met jou. Met ons. Je staat meer open voor de wereld. Voor de mensen om je heen. Steeds meer mensen krijgen een plekje in je hart. En jij in dat van hun. Al moeten ze daarvoor werken. Je bent voorzichtig. En dat mag. Dat siert je.

Ik smelt als ik naar je kijk. Als ik je bezig zie. Je bent zo precies. Zo nieuwsgierig. En snel. Je bent vertederend. Je bent verzorgend, mijn knuffel, zo lief. Je kan je eindeloos vermaken maar bent op je best met zus. Je bent rustig, maar met temperament. Je flirt van een afstand en hebt een lach van goud. Aanstekelijk. Als jij lacht vergeef ik de wereld. En jou. Ook al was je stout.

Man, kleine man wat een genot om jou aan mijn zijde te hebben. Om jou groter te zien worden en je daarin de hand te reiken. Niks op de wereld voelt beter dan het rotsvaste vertrouwen wat jij in mij hebt, de liefde die jij me geeft. En daarmee de angst en verantwoordelijkheid dat ook jij zal vallen. En dat ik je moet laten gaan. Dat ik een pleister op je wonden zal plakken, een kus, dat ik je zal troosten maar dat ik het niet kan, nee mag, voorkomen.
27 september 20139
Maar ook dit weet ik zeker. Het komt goed. Je bent de meest lieve broer die Fenne zich kan wensen. Die zal je blijven. Je wordt een waardevolle vriend. Voor vele. Een geliefde collega. Een man, een vader. Je bent zo bijzonder! En mijn zoon.

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Syl
  28 november, 2013 at 21:49

  òh lieve meid, jij hebt echt de gave om precies te vertellen wat het is. Die onvoorwaardelijke moederliefde. Ook ik kreeg eerst een dochter en later een zoon en oh wat hou ik van die twee.

 • Reply
  Dinaz ♥
  29 november, 2013 at 08:37

  *smelt*
  ♥ ♥ ♥ ♥

 • Reply
  Gwen
  29 november, 2013 at 10:13

  Prachtig!!!!

 • Reply
  MamaJo
  29 november, 2013 at 11:08

  Je hebt het weer fantastisch verwoord!! Het is ook wel een mooie vent hoor om te zien!

 • Reply
  Rosanneke
  29 november, 2013 at 12:04

  Kippenvel!!

 • Reply
  Petra
  3 december, 2013 at 20:38

  Mooi geschreven!

 • Leave a Reply