De kinderen

En dit rolde deze maand uit de mondjes #2

Het blijft hilarisch wat er allemaal uit de mondjes van mijn kinderen rolt. Sinds het vorige berichtje wat ik erover schreef heb ik echt mijn best gedaan ze allemaal op te schrijven, zo zonde als die mooie uitspraken verloren gaan. Al zijn sommige werkelijk niet voor online publicatie geschikt, dat doen we dus ook niet, wij piesten zo af en toe in onze broeken van het lachen. Het lijkt ook bijna wel of ze het er om doen. Als dat zo is, vind ik het knap. Verzin het maar. Eigenlijk zijn de uitspraken van kinderen veel logischer dan hoe wij het zelf doen. Waarom doen we eigenlijk zo ingewikkeld met onze taal?

FenneMelle

Fenne:

Papa drinkt uit een Hoegaarde glas zijn melk. Even Googlen als je niet weet hoe die eruit ziet. ‘Papa, waarom drink jij uit een sinterklaasbeker?’

‘Wil je een HELEstiekje in mijn haar doen?’ Ik weet bijna zeker dat ik dit zelf als kind ook zei.

‘Mama mag ik een klontje in mijn haar, net als jij?’ (rommelknotje)

‘Mama ik heb honger, mijn buikje roepte net om eten’

‘Gaan we een broodje zwanger eten mama?’ –> Broodje (veg)shoarma dus… Ik at dat dus nooit tijdens de zwangerschap, zweer het, maar vind het een hele fijne verspreking.

Oom vertelt over zijn afgekochte bardienst. ‘Heb je ook Barbies Sem?’ Ze horen ook gewoon zo graag wat ze willen horen he 😉

Melle:

‘Mama, toen ik een Siem was ging ik ook een klein boekje lezen.’

‘Kijk mama, een huizenstapel.’

‘Ik heb spionnen gekregen, kunnen we lekker voetballen.’

Op visite krijgt hij een beker witte druiven sap en geniet daar intens van. Het brandt niet, het prikt ook niet maar…  ‘Het glittert op mijn tong’.

 

En nu jullie weer 🙂

 

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Sonja
  23 maart, 2015 at 18:07

  Geweldig! We hebben een boekje waarin we dit soort uispraken van de kinderen genoteerd hebben over de jaren heen. Laatst had ik het nog met mijn nichtje die vertelt dat er kippensnot op de auto van haar vader zit, anders maakt haar broertje van 12 maanden de autodeur open. Ze bedoelde het kinderslot…

 • Reply
  Ninja moeder
  23 maart, 2015 at 18:33

  Heerlijk!

  Mijn kleuter vroeg een tijdje terug aan zijn tante of haar borsten niet even in de magnetron moeten voordat ze melk geeft aan de baby 😉

 • Reply
  Dina
  23 maart, 2015 at 18:52

  Hahhaha “Toen ik een Siem was”.

 • Reply
  Lieke
  23 maart, 2015 at 21:47

  Super leuk! ! Dit ga ik ook doen, zo zonde als je het je later niet meer kan herinneren.

  Liefs lieke

 • Reply
  Hannah
  23 maart, 2015 at 21:53

  Hier heeft dochterlief een soepstengel in haar rug

  • Reply
   MamaMaai
   25 maart, 2015 at 11:26

   Hey Hannah! Van vroeger? Leuk dat je ook een dochtertje hebt 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  25 maart, 2015 at 10:54

  LOL! Goed dat je ze opschrijft!

 • Leave a Reply