En het is een?

En zowaar zijn we ineens over de helft van mijn zwangerschap. Of zoals ik al eerder zei, bijna over de helft, want je gaat mij niet wijs maken dat deze spruit van plan is er voor de 40 weken uit te komen. Blijkbaar is het genetisch bepaald dat wij hier aan olifanten dracht doen en kleine reusjes ter wereld brengen. Ja heel fijn voor mama inderdaad. Ik hoop ook echt de schade een beetje te beperken. Maar zoals de echoscopiste zei, ‘beter even wat in de kreukels voor en na, dan ineens een kleiner kind’. Tja, dat was ik dan gedeeltelijk met haar eens. Een kind wat ineens een stuk kleiner zou zijn dan broer en zus met die termijn, zou toch wel wat medische alarmbellen doen rinkelen. Dat willen we natuurlijk niet. Maar een wat kleinere kop zou op zich voor mij wel wat beter uitpakken denk ik, maar dat was helaas, of gelukkig, niet het geval. De omvang van zijn kop loopt een weekje voor, de rest is keurig op schema. Hadden we dat anders verwacht? Nee eigenlijk niet.

een jongenMaar we kunnen weer opgelucht ademhalen. Voor zover ze alles kunnen beoordelen is alles goedgekeurd. Toch wel even zweten hoor, zo’n echo. Daar had ik overigens bij nummer één en twee weinig last van. Ik ging er gewoon vanuit dat wij gezonde ouders, een heel gezond kind op de wereld gingen zetten en vooral geslacht was eigenlijk belangrijk. Beetje naïef misschien. We waren heus wel op de hoogte van wat er allemaal mis kon gaan, hoe kan het ook anders met mijn medische achtergrond, maar dat zou ons gewoon niet gebeuren. Zoals een collega ooit tegen mij zei, ‘ik werk al met kinderen die zeldzame ziektes hebben dus hoe groot is de kans dat dat mij overkomt?’ Niet heel groot maar de kans is er, helaas. Je moet je ergens aan vast houden toch? En gelukkig kregen we daarin gelijk. Bij de derde lijkt het ineens een stuk minder vanzelf sprekend. Ineens waren we ons ervan bewust wat voor impact een ziek kindje op ons gezin zou hebben. Wat het met ons zou kunnen doen. Dat schijnt normaal te zijn hoor ik van alle medische kanalen. Ouders maken zich bij een derde ineens een stuk drukker. Het zal.

En wat zal het zijn? Tussen de regels door is het misschien al een beetje opgevallen. Liefst had ik een leuk filmpje gemaakt waarin de kindjes het aankondigen maar kleine meid heeft daar vooral geen zin in want die is namelijk flink teleurgesteld. Ik had de kleine man kunnen opnemen omdat het zo ontzettend schattig is om te horen als hij het grote nieuws wereldkundig maakt. Maar dat deed ik dus niet. Wie weet houden jullie nog een filmpje tegoed dat hij het de overgroot oma’s mag vertellen, die lezen immers geen blog.

Deze knappert hier is het kleine broertje van Fenne en Melle. Melle 2.0 zullen we maar zeggen want op de echo is een kloontje van de kleine man te zien. Precies zo’n lipje. Precies zo’n kinnetje. Bijna eng die gelijkenis. Het zal mij weinig verbazen als ik er straks precies zo’n ventje uitpoep.

jongetje


Geplaatst

in

,

door

Reacties

33 reacties op “En het is een?”

 1. Sonja avatar
  Sonja

  Oh wat een leuk nieuws! Ik ben benieuwd naar de naam van deze prins, wat zal er perfect bij Fenne en Melle passen? Spannend!!!

 2. Tamara avatar

  Fijn dat alles goed is! En wat leuk weer een jongetje! Fenne is straks weer trotse grote zus

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Ja ze is gelukkig al bijgetrokken hoor. Ze vind een baby fantastisch!

 3. Fabienne avatar
  Fabienne

  Had ik het mis…. Maar leukkkk een jongen!!

 4. Christel Bouwman avatar
  Christel Bouwman

  Gefeliciteerd!!! Leuk!!!

 5. Nicole avatar

  Wat leuk zeg een jongetje erbij! Gefeliciteerd…

 6. Miss Milla at Home avatar

  Wat leuk! Ik heb ook twee zoontjes en een dochter.

 7. Dina avatar
  Dina

  Gefeliciteerd met de komst van een jongetje!! Super leuk!!!
  Fijn dat ‘Melle 2.0’ een gezond ventje is…blijft toch heel spannend hoor…pfff
  Nu moeten we 20/21/22 weken wachten op je volgende verlossende blogbericht…hoe gaat hij heten?? 🙂
  Geniet van je laatste weken!! xxx

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Haha ja dat komt inderdaad in dat blogje van over 20 weken

 8. Happy Lioness avatar

  Wat leuk een jongetje! Fijn dat de kleine is goedgekeurd.

 9. Roos avatar

  Oooh wat leuk! Gefeliciteerd met babyboy2.0!

 10. Debbie avatar

  Ohhh leuk een jongetje.
  Heerlijk nu shoppen voor stoere kleertjes voor jullie mannetje.

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Eerst maar eens de stapel kleertjes van broer uitzoeken 😉

 11. Joyce avatar

  Oe leuk! Mijn voor gevoel klopte! Ook fijn dat verder alles goed leek, nu lekker genieten!

 12. Gwen avatar

  Heerlijk om het nu te weten en te weten dat ‘ie is goedgekeurd! Ik dacht het een paar weken terug al aan je buik te zien en verkondigde dat vanochtend ook op IG, maar uiteindelijk gewoon 50% kans zeg maar en is het buikfabeltje niet altijd even waar 😉 Hier ook een meisje dat op de echo exact op haar zus lijkt, zo leuk om te zien!

 13. Marike avatar

  Wat leuk een jongetje erbij! 🙂 Ik ben nu al heel benieuwd naar de naam!

  En ik ben het ook wel eens met de verloskundige, want een kleiner kindje moet toch vaker langer in het ziekenhuis blijven en het liefste wil je je kindje natuurlijk gelijk mee naar huis.

  Overigens vond ik de echo’s altijd doodeng, maar bij mij zagen ze dan wel af en toe dingen die mis zouden kunnen zijn. Gelukkig bleef het bij ‘kunnen’ tot nu toe, want Javian is gezond jongetje.

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Oh bah, gelukkig is jouw mannetje ook gezond. Lijkt me zo naar al die onzekerheid…

 14. Stephanie avatar

  Fijn bericht!
  En wat leuk een jongetje ^^

 15. mamawatdoejenou.nl avatar
  mamawatdoejenou.nl

  Fijn dat jullie goed nieuw hebben gekregen. Gezond, met een mooie hoofdomvang 😉 Gefeliciteerd!

 16. Geertje avatar
  Geertje

  Super leuk! 2 jongens en 1 meid… Wat zal Fenne Later beschermt worden door haar broers haha! Fijn dat alles goed was. Nu met een gerust hart de laatste helft “uitzitten” en lekker genieten van je mooie gezin!

 17. Sas avatar

  Wat super leuk! Van harte… Geniet ervan 🙂

 18. Mariska avatar
  Mariska

  Gefeliciteerd! En fijn dat hij helemaal gezond is! Hoop voor je dat deze helft van de zwangerschap voor jou fijner verloopt:)

 19. Cisca avatar
  Cisca

  Leuk, gefeliciteerd!

 20. Omagazijn avatar
  Omagazijn

  Fijn dat alles goed is. Is toch altijd een spannend moment. En dochterlief, die trekt vast wel bij :-))

 21. jessie avatar

  Zelf ook twee reusachtige baby’s er uit gewerkt dus ik weet hoe het voelt 😉 Veel succes alvast en leuk dat alles goed gaat! Wij hadden bij nummer twee plots een slecht resultaat bij de nekplooimeting en werden toen ook met de voeten op de grond gezet, gelukkig bleek alles toch in orde en dat is uiteindelijk toch het enige wat écht telt hé! Succes nog met de zwangerschap!!

 22. Jessica avatar

  Heee wat gaaf! Kan mij voorstellen dat de 20 weken echo toch een beetje anders voelt.. Heel fijn dat alles goedgekeurd is!

 23. Joyce avatar

  Heel fijn dat de echo goed was en ik kan me voorstellen dat naarmate je meer kinderen hebt, de uitslag van de echo steeds spannender zal zijn 🙂

  Grote zus trekt vast bij! Uiteindelijk is ze vast blij dat hij geen zusje is 😉 Scheelt weer meiden ruzies 😛

 24. Mama van Vesper avatar
  Mama van Vesper

  super!

 25. Maris avatar

  Jelle, Benne, Berre, Delle, Dekke, Dedde, Ferre, Fekke, Fedde, Geppe, Hedde, Heppe, Hidde, Hekke, Henne, Jerre, Pelle, Senne, Semme, Tekke, Webbe, Zenne. Ja. Dat was het. Daar moet je uit kiezen!

 26. Jennifer avatar

  Ah, wat super leuk! Ik krijg ook een jongetje! Lijkt wel alsof bloggers de laatste tijd alleen maar jongetjes kunnen produceren, haha. Gefeliciteerd!

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Ja en het gekke is dat ik in mijn vrienden kring ook alleen maar baby jongetjes mag verwachten. Alsof er iets in de lucht hangt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *