Mama Maai

Even een update en het gaat nergens over

Want ik zit hier een beetje tegen een heel drukke vermoeiende week (weken) aan te hikken. Veel verjaardagen en veranderingen. Pfff, de emoties zullen weer heen en weer geslingerd gaan worden vrees ik, dus er zullen ook hier en daar wel wat tranen gaan vallen. Van de kinderen of van mij. Ik ben nogal een beetje wankel op het moment.

♥ Echt super super lief al die lieve reacties op dit stukje. Super persoonlijk ja. En ook best wel een beetje eng om zo open en bloot je emoties over het net te gooien, maar ik vond dat de hele wereld wel even mocht weten wat voor lieve, speciale man ik getrouwd ben. En omdat ik niet zo goed ben om dat recht in zijn gezicht te zeggen, deed ik het even zo. Open en bloot voor iedereen om te laten zien dat ik het meen.

♥ De misselijkheid is zo goed als over, jeej. De medicijnen durf ik voorlopig nog niet af te bouwen maar ik heb nog voor ruim twee weken, dus ga tegen die tijd weer even een keer zien of dat een optie is. Ik vind hier en daar ook weer wat kleine beetjes energie terug. Zo fijn. Zowaar fiets ik op het moment 4x 15 minuten per dag inclusief brug met op de heenweg twee en op de terug weg één kind als extra bagage. Waardeloos hoe slecht het met mijn conditie gesteld is, mijn team genoten zullen me uitlachen, maar ik ben toch maar trots op mezelf. Ik bedoel, we hebben hier ook twee (!) auto’s voor de deur staan.

♥ Die kleine meid van mij gaat zo super hard. Ik zou bijna denken dat ik haar nu met de dag zie veranderen sinds ze naar school gaat. Ineens kan ze bijna haar naam schrijven. Je maakt mij niet wijs dat ze dat in die 3 dagen op school heeft geleerd. Ik krijg ook ineens antwoorden als ‘je weet wel’ en ‘oh, wel goed hoor’ en ‘van alles eigenlijk’ op mijn vraag hoe ze het heeft gehad op school en wat ze heeft gedaan. ‘Want heb je nog met leuke kindjes gespeeld?’ ‘Ja uhhh, er was een meisje en die maakte figuurtjes voor mij enzo, je weet wel….’ Dus.

Tja, ik ben haar dus nu het grootste gedeelte van de dag kwijt en het wordt gissen naar wat ze de hele dag uitspookt. Hier en daar vang ik ineens wat flarden op, het meeste moet ik uit haar trekken en van de juf hoor ik gelukkig nog het een en ander. Man, dat is wel even wennen hoor. Ook voor mij. Maar ze doet het goed, al was ze vandaag een beetje stilletjes. Ze heeft het eerste virus binnen twee dagen al te pakken, helaas. Maar ze vind het leuk en dat is het aller belangrijkste voor nu.

♥ En ach. Papa is jarig. Ik zal maar niet zeggen hoe oud meneer wordt. Achtendertig uch.  Allemaal drie hoeraatje voor de papa in huize Maai.

♥ En kleine man slaapt nog steeds niet in zijn grote bed. Pff, ik heb nogal gewoonte beestjes hier in huis met een hele schare aan rituelen dus enige verandering kost wat tijd.

Met baby Koen opschoot

Met baby Koen opschoot

♥ En whaaaa…. we tellen hier af naar de 20 weken echo. We zitten alweer op de helft. Of in mijn geval waarschijnlijk bijna op de helft. Ik heb nogal de neiging naar olifanten dracht. Het zal totaal onverwachts komen als het zich zal aandienen voor de 40 weken. Het. Nog heel even en we weten wat ‘het’ zal worden. Tenminste, als deze niet net zulke eigenwijze genen heeft als zus. Die hield de knietjes heel keurig kuiselijk (is dat een woord?) gesloten en zagen we het pas met 26 weken. Pfff. Maar eigenlijk nog veel belangrijker, of alles er gewoon netjes op en aan zit. Stiekem maak ik me daar meer druk om dan bij nummer één en twee. Het blijft gewoon een wonder hoe iets van twee celletjes helemaal perfect kan uitgroeien naar een heuse baby. Wat denken jullie dat het wordt? Een kleine Fenne of een kleine Melle?

En toen wilde ik natuurlijk nog wat kwijt maar ik moest zo nodig eerst wat anders doen en nu ben ik het vergeten. Tja. Dus nu ga ik een hele grote mok warme thee in schenken want stiekem loop ik hier een beetje te kleumen. Augustus mensen.

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  mamawatdoejenou.nl
  26 augustus, 2014 at 09:26

  Fijn dat je je weer wat beter voelt. Nu het weer nog even zo ver krijgen dat we nog even kunnen nazomeren…

 • Reply
  anouk
  26 augustus, 2014 at 10:45

  Geen fenne geen melle. Volgens mij een dametje met karakter meer van melle

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  26 augustus, 2014 at 13:30

  Ik heb ook zin een warme chocolademelk! Het is buiten net herfst!

  Fijn dat je weer wat bent opgeknapt.

  • Reply
   MamaMaai
   26 augustus, 2014 at 17:15

   Oh ja, dat is ook heerlijk!

 • Reply
  Fabienne
  26 augustus, 2014 at 17:13

  Ik denk een kleine Fenne!

 • Reply
  Jessica
  26 augustus, 2014 at 17:47

  Ooooh was spannend, ik ben benieuwd wat ‘het’ zal zijn….! Fijn dat de misselijkheid nu een beetje onder controle is!

 • Reply
  Dinaz
  26 augustus, 2014 at 20:17

  Gefeliciteerd met papa! 🙂
  Wat een schattige foto met baby Koen…smelt!
  Enne…het wordt denk ik een heel lief meisje! Spannend! Succes met je hormonen storm!!! 🙂

 • Reply
  Syl
  27 augustus, 2014 at 08:42

  Fijn dat het wat beter met je gaat en wat het gaat worden maakt eigenlijk niet zo heel veel uit denk ik. Inderdaad als het maar gezond is. Ik zet in op een meiske maar dan met de blonde haartjes van Melle xxx

 • Reply
  MultiVroon
  27 augustus, 2014 at 12:01

  Volgens mij wordt het een klein knulletje, en dan misschien een beetje rood 🙂

 • Reply
  Sas
  28 augustus, 2014 at 12:45

  Leuk overzichtje met random dingen 🙂
  En die 20 echo lijkt me erg speciaal, leuk om zo naar uit te kijken!

 • Leave a Reply