Uitjes

Een fantastische avond met Vis a Vis Mare

Mare, Vis a Vis, openluchttheater, almere, avondje weg, leuke avondLeuke dingen doen, echt ik zou er serieus wat vaker tijd voor moeten maken want wat knapt een mens daar van op! Gisteren avond zat ik met mijn moeder op de tribune van Vis a Vis bij de voorstelling Mare bij het Almeerderstrand. De vorige voorstelling die ik van hun zag was Silo8 en veel en veel te lang geleden, ik had toen Fenne in mijn buik. Uhm… een jaartje of 8 terug dus. Een voorstelling die nog altijd in mijn hoofd zit, een politiek puntje (de zorg) wat mijn hart pijn doet. Dat was zo ontzettend leuk! Ik had zo zo graag de vorige voorstellingen Picknick, Hart en Exit ook gezien maar dat liep anders, huil huil. Vis a Vis veroverde destijds met gemak een plekje in mijn hart en was ik vast besloten meer te gaan zien, ik ben blij dat ik er weer ben. Joe!

Spectaculair openluchttheater in Almere

vis a vis, Mare, openlucht theater, almereMam, ik wil, de laatste kaarten zijn in de verkoop, we moeten boeken, NU! Vis a Vis ja. In Almere ja. Buiten hm hm. Een theatergroep die spectaculair theater voorschotelt en daarbij pijnlijk maar hilarisch maatschappelijke punten uhm… een klein beetje uitvergroot. Een week later zag ik dat de voorstelling volgend jaar lekker verder gaat met draaien, dat zegt genoeg toch? En mocht je hem nog niet gezien hebben zou ik zeker een plekje gaan boeken.

Mare, Vis a Vis, spectaculair openluchttheater, Almere, uitje, op stap, leuke avond

Al zou je de voorstelling niks aan vinden, (geloof ik niet) dan zou je nog moeten langskomen voor de sfeer. Waar acht jaar geleden nog enorme tenten stonden, toen al heel relaxed, is het terrein inmiddels uitgegroeid door een super sfeervolle plek met kraampjes voor een drankje, grote kampvuren en ruimte om te dineren mocht je daar voor in zijn. Dat deden wij niet maar doen we volgende keer zeer zeker wel 🙂

vis a vis, Mare, openluchttheater Almere

Vis a Vis met de voorstelling Mare

De hele voorstelling Mare wordt gespeeld in een enorm bassin met meer dan 1 miljoen liter water. Door menselijk toedoen wordt de aarde bedreigd door continue regenval en overstromingen. Door de stijgende zeespiegel is bewonen niet meer mogelijk. Verschillende verhaallijnen spelen zich langs elkaar af. Een echtpaar bivakkeert tegenwoordig met hun hond en goudvis op het dak van hun huis. Een pasgetrouwd stel wijdt hun gezonken camper in, een man bewoont al lezende zijn drijvende boekenkast, het zou zonde zijn verder veel details bloot te geven.

MARE, VIS A VIS, OPENLUCHTTHEATER ALMERE

Hoe de piep krijgen ze dit elke keer weer voor elkaar? Een heel visueel spektakel, begeleid door een tweekoppige band, waarin weinig woorden worden gebruikt, eentje die vol zit met stunts, grappen, licht en geluidseffecten, vuur en ontploffingen. Zo’n zwaar onderwerp als de bedreiging van onze planeet zo luchtig gebracht, we hebben ons kapot gelachen en het gaat nog even duren, we kunnen niet wachten op een nieuwe Vis a Vis. Mam, het was een fantastische avond, eindelijk weer kunnen bijkletsen na afloop met een drankje bij het vuur.

Was je er nog niet geweest? Je moet dit gaan zien!!! Echt. Op de website van Vis a Vis vind je meer informatie, tickets en previews. Of volg ze via hun pagina op Facebook

Nb. Normaal gesproken gebruik ik altijd mijn eigen foto’s maar die waren helaas niet van goede kwaliteit. Toch wilde ik dol dol dol graag schrijven over deze avond bij Vis a Vis. Alle foto’s in dit artikel zijn van Anna van Kooij.

Mare, Vis a Vis, openluchttheater Almere, avondje weg, leuke avond

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply