De kinderen

Fashionboy: #2

Het blijft toch ingewikkeld vind ik. Kleertjes uitzoeken voor een jongetje. Voor een meisje is het zooo makkelijk. Misschien ligt dat aan mijn meisje, vrij normaal kinderfiguurtje, past veel, staat bijna alles, als het maar vrolijk is en lekker zit. Ik ben denk ik ook niet de meest ingewikkelde als het daarop aankomt. Bij jongens kleertjes ligt dat blijkbaar anders. Ik hou niet van enorme teksten op die kleine lijfjes. Zeker niet veel te volwassen teksten. Jongensshirtjes lijken niks anders dan enorme (veel te volwassen) teksten te bevatten. Het is goed zoeken altijd om iets leuks te vinden. Ik kan me er ook echt aan storen een kinderkledingwinkel in te lopen. Heeeeel veel meisjes en één rekje jongens. Hoe. Kan. Dat? En vooral eigenlijk WAAROM?
fashionboy

De voorkant:
Nou goed. De spijkerbroek heeft hier inmiddels goed intreden in het huis gedaan. En eerlijk is eerlijk, om. op. te. vre. ten! Hij wil hem zelf ook graag aan, ongelofelijk, begint dat nu al? Überhaupt, hij is nog geen twee en een jongen? Ik bedoel… Jongen! Doen die ook moeilijk over wat er om hun billen hangt? Blijkbaar. Stel je kader bij Maai!

Hier draagt hij een rompertje en vestje van de Hema (Hema rules maar tja, alle kindjes lopen in Hema, geeft dat? Nou uhh, ja dus), broekje van Vingino en sneakers van Adidas. Jammer dat je zijn sokken niet ziet, die zijn ook echt te leuk. Blauw met witte sterren, need I say more? Broekje trok ik uit de kast van zus. Kijk, ik heb dan weinig kaas gegeten van mode dus het zal mij wat deren. Anderen zullen dit misschien een meisjes broekje vinden. Ik weet het, kan echt niet. Heb niet de indruk dat hij daar last van heeft. Dus. Hij doet het er maar mee!

FashionboyDe achterkant:
Ik moet inmiddels toch toe geven dat ik blij word van de kledingkast van kleine man. Bijna wel net zo blij als die van de kleine meid. Misschien zelfs wel blijer, van kleine meid zou je bijna kunnen denken dat ze verwaarloosd wordt maar ach, ze heeft naar eigen zeggen toch maar één jurk nodig. Kleine meid is bij deze de volgende hier in huis.

Ooohhh kijk nou toch… Ik hou van achterkantjes. Ik vind het zo ontzettend veel te schattig… En tja als je een outfit laat zien… alle kanten toch.

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Maris
  23 maart, 2014 at 16:23

  Heel leuk weer Maai! Kan je anders niet kijken of je online voor hem kan shoppen? Misschien kan je dan veel meer vinden. En V&D? Die heeft toch wel leuke dingen?

 • Reply
  MultiVroon
  23 maart, 2014 at 22:52

  Zelf naaien dus! 😀

 • Reply
  Deborah
  24 maart, 2014 at 09:07

  Zooo, herkenbaar. Als mama van 2 jongens blijf ik me ook maar verbazen over het aanbod. 1 of 2 rekken en dat is het dan vaak… De helft dan nog donkerbruin of grijs en zwart.

  Gelukkig zijn er heel veel leuke webwinkels met kleurige jongenskleding.
  Een van mijn favorieten is Little shop around the Corner, oh en ook Musjes heeft veel leuke dingen voor jongens (en meiden :-)).

  • Reply
   MamaMaai
   24 maart, 2014 at 09:28

   Dank je, ik ga direct even kijken.

 • Reply
  Doortje Dartel
  24 maart, 2014 at 10:32

  Het aanbod is erg weinig en dan ook vaak hele grote prints wat dan weer niet past bij de maat.
  Pas nog vrolijke shirts gemaakt voor kleine man en krijg daar veel leuke reactie op.
  Je kan ook effen shirts kopen en een leuke applicatie erop strijken. Die zijn online ruim te vinden, ook leuk voor meiden.
  http://www.vanikke.nl/ of http://www.applicatie-en-zo.nl/

 • Reply
  Gwen
  24 maart, 2014 at 12:30

  Wat leuk zeg! Ik hoor meer meiden om me heen met een jongenskledingprobleem. Raar dat de mode dan niet verandert, je bent niet de enige die er last van heeft. Wie weet krijg ik het in de toekomst ook nog haha, voorlopig voor mijn meisje geen problemen 🙂 Overigens vind ik dit spijkerbroekje totaal uniseks hoor, kan prima!

 • Reply
  Sharmayne
  24 maart, 2014 at 15:44

  Volgens mij zal dat ook altijd zo blijven maar met goed zoeken .. Kan je best leuke originele dingen vinden.

 • Reply
  Sanderijn
  25 maart, 2014 at 19:05

  Hij is echt super schattig in die broek! Hier hetzelfde probleem hoor, ik vind ook vooral het gebrek aan kleur zo irritant. Zwart, grijs, bruin en een beetje blauw en vooral dat vieze legergroen… Hier voorlopig ook echt ene broeken probleem, want zindelijk worden met een broek met een knoop en een rits is gewoon niet zo handig, het moet vlot naar beneden schuiven en wil ik niet de hele dag bezig zijn ook zelfstandig weer omhoog geschoven kunnen worden.

 • Reply
  saskia
  25 maart, 2014 at 22:18

  Erg schattig zeg, hema vind ik ook leuk voor jongetjes. En indd wat kan het soms lastig zijn om iets leuks voor jongetjes te vinden!

 • Reply
  Petra
  26 maart, 2014 at 09:13

  Ooh wat een leuk setje! Betaalbare jongenskleding is echt moeilijk ja, maar goed zoeken levert vaak veel leuks op. Dit staat hem in elk geval super!

 • Leave a Reply