Mama Maai

Maai geeft toe dat…

feitjes over mamamaaiKen je deze nog, 10x weirdo me? Tien gekke feitjes over mij maar natuurlijk kan ik dat lijstje nog makkelijk wat uitbreiden. Tenslotte ben ik er elke dag bij en ken ik mijn vreemde eigenschappen door en door 😉 Dus, bij deze, Maai geeft toe dat:

 • Ik vind alles raar. Ik begin regelmatig een zin met ‘schat, vind je het niet raar dat…’ …we al zo lang bij elkaar zijn …de kinderen al zo groot zijn ineens ….blablaanderelevensvragenbla waarop ik steevast het antwoord ‘nee dat vind ik niet raar’ krijg.
 • En dan zonder schat want ik schrijf dat hier wel omdat ik vind dat dat lekker leest maar krijg het in werkelijkheid mijn keelgat niet uit. Geen geschat, gemop, gelievert, gelekkerdingt (dat is ie wel hoor, allemaal) naar mijn vent. Dat is speciaal voorbehouden aan mijn kinderen.
 • Ik vind mijn gezin eigenlijk nog niet groot genoeg…
 • Ik schrijf nog al veel, maar ben super slecht in spelling. Heul erg slecht. Zelf denk ik altijd dat het al veel beter gaat maar dan krijg ik weer eens een hele berg spellingcorrecties over me heen, niet dus.
 • Ik google dus nog al eens hoe ik een woord schrijf of moet vervoegen.
 • En net zo slecht in (andere) talen, waarvoor ik me schaam. Geef mij maar liever een ingewikkelde som of scheikundige formule.
 • Ik badminton ook regelmatig en hoor altijd wel een keer dat ik te lief ben, meer moet dreigen, geen medelijden met de tegenstander moet hebben (kuch) en vooral de shuttle niet moet aaien…
 • Ik geef echt bijzonder weinig om shoppen, tassen, schoenen, make up… en vraag me regelmatig af of dat wel normaal is.
 • Ik schafte afgelopen jaar voor het eerst een niet zo goedkope tas aan en ben daar heel blij mee maar loop over het algemeen nog altijd rond met een stukje stof wat ik zelf aan elkaar naaide.
 • Ik heb een plantentik. Ik koop dan niet graag schoenen maar kom liefst elke week thuis met een nieuw plantje.
 • En ik ben zo trots als een plantenmama kan zijn als ik in een van mijn groentjes een nieuw babystekje zie opkomen.
 • Ik hou ook van mijn tuintje. Maar krijg hartverzakkingen van beestjes rondom een centimeter en kleiner. Ieeeuww…
 • En ik hou van kringlopen.
 • Geef mij een aftands oud meubeltje en een kwast en ik ben in mijn element.
 • Überhaupt, ik zou het liefst de hele dag klussen in mijn huis.
 • Ik heb er geen moeite mee ouder te worden, sterker nog, ik vind het heerlijk al die extra wijsheid. Scheelt toch weer een berg onzekerheden. Maar ik blijf me maar identificeren met de 30minners en daar hoor ik toch echt en zeker niet meer bij.
 • Ik win vaak spelletjes (Geen Triviant want heb blijkbaar een zeer matige wereld kennis)
 • Ah ja, ik volg dus geen nieuws en lees geen krant. En toch komen belangrijke zaken toch wel bij mij langs, zo enorm wereld vreemd ben ik dan ook niet he
 • Showbizzland interesseert me geen biet. Wie het met wie doet en wie er nu ontzettend hip is, ik heb geen idee.
 • Ik heb overal lippentroepjes liggen. In elke jaszak, elke tas, elke verdieping. Net als tampons en paracetamol 😉 Ik vind ze overal… Ik zit zeg maar niet graag zonder belangrijke levenszaken.
 • Ik haal de vaatwasser weer uit om hem opnieuw in te richten omdat ik vind dat Merijn het niet goed doet… ssjjjjjtt…
 • Ik ben een geboren Zeeuw, met Brabantse ouders, opgegroeid in de polder. Wie wist dat? Verklaart dat dingen?

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Noraly
  28 februari, 2018 at 13:20

  Haha ik herken wel dingen hoor… plantentik, kringlopen, te ‘vriendelijk’ worden gevonden, en met stip op 1 de vaatwasser opnieuw inruimen. Bloos… en eigenlijk ook de was opnieuw ophangen. En opvouwen. Maar dat weet gelukkig niemand. 😉

 • Reply
  Caroline
  4 maart, 2018 at 18:35

  Weer zo’n heerlijk grappig, herkenbaar bericht. Vooral die eerste twee ?. Ook geen gemop, geschat etc.. etc. bij ons. Mijn kinderen wel, die krijgen een heel scala aan koosnaampjes naar hun hoofd geslingerd. Zelfs de hond wordt vanalles genoemd (behalve hoe hij echt heet) maar manlief (want lief is hij echt wel), die wordt enkel en alleen Mathieu genoemd.

 • Reply
  Sheila
  15 maart, 2018 at 13:49

  Hahaha… heb je mijn laatste post op Insta gezien (die van Be Ineffable)? Want dat zal jou dan meer liggen dan mij. Ik had een technische training voor mijn werk en daar kwamen formules voorbij waarbij ik dacht… Goed, dit wordt heel veel oefenen.

  Leuk dat je ook aan badminton doet. Ik als Indo, uiteraard ook :). Leuk lijstje, overigens. Leer ik je weer beter kennen.

  • Reply
   MamaMaai
   15 maart, 2018 at 13:51

   Hmm nee, heb ik niet gezien. Heb jij twee accounts dan? Ik ga eens zoeken…

 • Reply
  Anouk
  17 augustus, 2020 at 18:13

  Haha die lippendingen heb jij al heel heel lang dat weet ik nog wel. Die spelling vind ik wel mee vallen. Hoogstens d/t. Als je het woord spelen/ speelt/ gespeeld in de zin even probeert zou je die vrij makkelijk ook kunnen oplossen.

 • Leave a Reply