De kinderen

Fenne naaide haar eigen rokje

Het was veel te warm om de hele dag binnen te hangen en een aantal dagen achter elkaar niks doen past totaal niet bij ons, daar voelt niemand hier zich fijn bij. Dus moesten we wat anders bedenken. Fenne wilde al heel lang zelf wat maken met stof. En ik kan wel ‘nee’ blijven zeggen, maar soms ‘ja’ is natuurlijk veel leuker 🙂 Dus zo kwam het dat Fenne haar eerste rokje naaide.

Laatst, in het kader van Marie Kondo en de komst van onze vierde, mestte ik al de hobby kamer een beetje uit. De stofjes bakken moesten er ook aan geloven, ik heb echt heel erg veel en doe er veel te weinig mee, helaas. Ik zou wel willen maar er zitten ook hier veel te weinig uren in de dag.

Ik deed heel veel weg, gaf het aan het buurmeisje en sommige lapjes belandde verongeluk bij het vuilnis na een misverstand met de husband ik en heb daar nu zo veel spijt van… Had Fenne mooi mee kunnen experimenteren. Maar wie had dan gedacht dat mijn meisje van 8 al achter de naaimachine zou kruipen?

Oke, we gaan een rokje maken. Ik dacht eigenlijk dat ik het haar met de hand aan elkaar zou laten naaien. Je zou eigenlijk gewoon bij het begin moeten beginnen he? Maar mijn achtjarige kennende gaat daar dan geen liefde voor handwerken ontstaan. Dis ik streek over mijn hart en pakte mijn naaimachine.

Eerst een proeflapje. En zowaar, dat ging dus in een keer zo super goed, super rustig, super netjes en hartstikke recht. Laten we het maar gewoon doen dan. En tadaa… ik ben super trots op hoe ze dit heeft gemaakt en zelf is ze misschien nog wel veel trotser 🙂 En terecht!

Inmiddels heeft ze al een rokje en een haarbandje op haar naam staan en maakte ze alledrie al een eigen etui, ja ook onze vierjarige, die helaas net te klein is om een fatsoenlijk potlood in te steken dus we maken er binnenkort nog een lading voor school.

Ik hoop dat er in de toekomst nog vele projectjes van de naaimachine gaan rollen en dat ik hier wat creatieve gekkies ga hebben rond lopen. Ze zijn goed op weg al 🙂

Wil je Mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

You Might Also Like...