Uitjes

Foodstock Lelystad; Happy Bday to me

foodstock lelystad, foodfestival, festival met kinderen, dagje weg, flevoland uitjes

30 Juni, het stond al een tijdje in mijn agenda, Foodstock Lelystad. Normaal gesproken plan ik dit soort leuke gratis feestjes wel in maar komt er bijna altijd weer wat tussen, zo jammer. Belangrijke verjaardagen ofzo, ook leuk hoor. Nu was mijn eigen belangrijke verjaardag en ik wilde dit niet gaan vieren maar wel wat leuks gaan doen met de kinderen. Mooie reden om de dag toch vrij te houden.

foodstock lelystad, foodfestival, festival met kinderen, dagje weg, flevoland uitjesfoodstock lelystad, foodfestival, festival met kinderen, dagje weg, flevoland uitjes

Lelystad is zo goed als mijn thuisbasis, ik heb er zo veel jaren gewoond ook al ben ik er alweer tien jaar weg. Nou had ik even niet zo op mijn netvlies waar het Woldpark was maar *kuch*, dat was dus het parkje waar ik al die jaren door wandelde naar de basisschoolschool wat het dus extra leuk maakte. Mooi plekje Lelystad.

Mam, ga je het echt niet vieren, jij bent de eerste die jarig is en nu ga je me zeggen dat het feestje waar ik zo op hoopte niet door gaat. Dikke tranen over de wangen van mijn meisje. Een echt familie mensje, ze houdt zo van gezelligheid. We besloten in de familie app te gooien dat we in Lelystad zouden zijn met ons picknickmatjes en dat we het gezellig zouden vinden mochten er mensen willen aansluiten. Uiteindelijk sloten opa en oma en mijn broertje met zijn vriendin aan. Leuk!foodstock lelystad, foodfestival, festival met kinderen, dagje weg, flevoland uitjes

foodstock lelystad, foodfestival, festival met kinderen, dagje weg, flevoland uitjes

Bizar vind ik het altijd. Ik heb mijn hele jeugd in Lelystad gewoond. Een paar jaar geleden kon ik door het centrum wandelen en kwam ik elke paar stappen wel iemand tegen die ik kende. Inmiddels loop ik vrijwel anoniem door het centrum of op zo’n soort feestje. Ik kwam hier in het park een paar oude bekende en een lieve vriendin van wie ik niet wist dat ze er zou zijn met haar kindjes tegen met wie ik even snel kon bijkletsen. Maar verder vrijwel niemand.

Nou waren wij vrij vroeg en begon het pas een beetje aan te lopen een half uurtje nadat we onze matjes een plekje gegeven hadden. En eigenlijk begon het pas druk te worden toen wij besloten weer eens richting huiswaarts te gaan. Hoogst waarschijnlijk was ik veel meer leuke mensen tegen gekomen als we nog wat langer waren blijven hangen. Staat op de planning voor volgend jaar. Elk jaar dat de kindjes weer wat ouder worden wordt dat wat makkelijker, en helaas voor ons hadden we de avond ervoor al een hele gezellige schoolbarbecue gehad waardoor iedereen wat slaap moest inhalen. Je kan niet alles hebben toch?

foodstock lelystad, foodfestival, festival met kinderen, dagje weg, flevoland uitjesfoodstock lelystad, foodfestival, festival met kinderen, dagje weg, flevoland uitjes

Maar zonder al die bekenden en met mijn lieve familie was het toch ook heel geslaagd. Ik hou enorm van de sfeer. Lekker eten, leuke muziek, kinderen die zich kunnen vermaken, beetje rondwandelen, beetje relaxen en mensen kijken op een picknickkleed. Volgende keer nemen we toch de bal mee die we expres in de auto hadden laten liggen en wie weet laten we dan keihard aan iedereen weten dat we daar gaan zijn.

We begonnen met een boost aan vitamientjes bij de foottruck van lekkerhotelmama. Mjum. En daarna maakten de kinderen hun eigen pizzatjes en tijdens het wachten mochten ze hun eigen koksmuts versieren. Verder liepen ze op en neer naar het springkussen waar ze gratis terecht konden.

foodstock lelystad, foodfestival, festival met kinderen, dagje weg, flevoland uitjes

Met zoveel foodtrucks nam ik me voor iets te gaan eten wat ik nog niet eerder had gehad maar ik vond helaas het aanbod aan vegetarische opties erg minimaal. De kinderen houden nog niet zo van experimenteren met eten dus kozen uiteraard voor grote puntzakken frietjes van Friet en ballen. Het zal het tijdstip zijn geweest, vooral oude mensen en gezinnen met kinderen dat de rijen met poffertjes en frietjes de allerlangste waren.

Ik kwam uiteindelijk terecht bij de grillende keukenmeiden waar ik een veggie quesadillas bestelde en man, dat was een dikke aanrader, echt heel erg lekker. Later trakteerde opa nog op vers fruitijsjes van Las paletas en die waren ook heerlijk.

Ik had me er zomaar nog wel wat uurtjes kunnen vermaken maar rond een bepaald bedtijdstip werden de kinderen er niet direct gezelliger op en werd het tijd huiswaarts te gaan. Jammer voor ons, volgende keer beter.

Voor Lelystad was dit de eerste editie Foodstock en wat ons betreft niet de laatste. Wij zijn er graag volgend jaar weer bij.

Foodstock is een driedaagsfestival, een restaurant met heel wat foodtrucks in de openlucht en reist door heel Nederland. De entre is helemaal gratis. Om eten en drinken te kunnen bestellen wordt gebruik gemaakt van muntjes. Het is toegankelijk en helemaal geschikt voor alle leeftijden. Wil je ze in de gaten blijven houden en weten wanneer ze in de buurt zijn, je kunt ze volgen via hun facebookpagina.

Wil je mij blijven volgen, dat zou ik leuk vinden. Ik ben te vinden via mijn facebookpagina, pinterest of instagram.

foodstock lelystad, foodfestival, festival met kinderen, dagje weg, flevoland uitjes

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Saskia
    2 juli, 2018 at 13:50

    Leuke weergave van een geslaagde middag.😘

  • Leave a Reply