Gelezen

Geen gezeur, meer wijn!

wine up, boekreviewZe zeggen wel eens dat de peuterpuberteit iets zegt over de puberteit. In dat geval gaat het nog leuk worden voor ons. Peuter heeft de afgelopen anderhalf jaar nogal hardnekkig duidelijk weten te maken wat hij wel en vooral niet wil. En hoe je het zo vaak mogelijk  je papa en mama zo lastig en gênant mogelijk maakt. Of ronduit voor gek zet. Krijsende peuter door de winkel? Ernstig overstuur kind op de grond voor de ingang van een winkel waar mensen overheen moeten stappen? Mijn kind wat een ander kind bijt? Gillen als een speenvarken? Been there, done that. Regelmatig *kuch*.

Kleuter flirt nogal graag. Vanaf dat ze kon glimlachen eigenlijk. Zegt dat ook iets? Oh, ernstig. Kleuter begint zich trouwens ook al te schamen voor haar moeder. Nu al ja.

Geen gezeur, meer wijn!

Afgelopen weken las ik steeds een paar stukjes uit ‘Geen gezeur, meer wijn!’ Het boek waarin de beste columns van Caro, Anna en Esmee, alledrie single, pubermama’s zijn verzameld. Heel erg grappig. Hardop lachen en voorlezen aan man. En… Mijn voorland denk ik. Al hoop ik tegen die tijd natuurlijk geen single mom te zijn. Niet alleen omdat man nogal een rugzak aan ervaring met lastige pubers heeft, die tijd wordt helemaal zijn ding. Geloof me. Single vriendinnen vind ik prima trouwens, ook al gun ik ze uiteraard gewoon een happy getrouwd leven, het lijkt me fijn avond voer de dating avonturen met een glas wijn door te nemen. Ik zie ons al zitten.

Ik zit er nog niet op te wachten dat ik geen deel meer lijk uit te maken van hun leven en ze meer oog hebben voor de puisterige buurjongen

Anyway, ik heb zeer smakelijk gelachen om de korte verhaaltjes in dit boek. Ik hoop dat ik er tegen die tijd, over een paar jaar, als mijn kinderen zich niet meer een breuk lachen om mijn wiebel billen maar zich echt knalrood schamen, nog net zo smakelijk om kan lachen. Ik zit er eerlijk gezegd nog niet op te wachten dat ik geen deel meer lijk uit te maken van hun leven en ze meer oog hebben voor de puisterige buurjongen, gadverdegadverdegadver inderdaad.

Ik zou zeggen, lezen. Heerlijk voor tussendoor en af en toe een glimlach op je gezicht als het even niet mee zit met de relschoppers zo nu en dan. Geen gezeur, meer wijn! En hou vol 😉 En check de blog even ‘wine-up.nl’

[bol_product_links block_id=”bol_55c5ba8be6329_selected-products” products=”9200000036152324″ name=”geen gezeur, meer wijn” sub_id=”boeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Mama's Jungle
  10 augustus, 2015 at 07:26

  Oww wil er nog niet over na denken! 😉
  Ik ga wine up volgen lijkt me een fantastische blog

 • Reply
  Daniëlle
  10 augustus, 2015 at 13:22

  Leuk! Ben erg nieuwsgierig geworden!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  12 augustus, 2015 at 09:51

  Klinkt als een leuk boek! Ik kende het nog niet, dus dank voor de tip.

  • Reply
   MamaMaai
   12 augustus, 2015 at 11:14

   Lijkt me voor jou nog wel meer herkenbaar dan voor mij, dan echt leuk denk ik 🙂

  Leave a Reply