Gemaakt door mij haken

Gehaakt meiden vestje

gehaakt meiden vestje, meiden vestje hakenVoor Fenne haakte ik ook een vestje. Sterker nog, die van haar was er als eerste en pas later besloot ik voor Siem het capuchonvestje te haken. Siem is alleen nog zo makkelijk te fotograferen, is zich nog niet bewust van dat gekke zwarte apparaat voor zijn neus en gaat gewoon zijn gang waardoor het bericht eerder klaar was en online verscheen.  Tja. Fenne daarentegen gaat maf doen. Zoals prepubertjes dat doen. Op hun opperbeste modellenlook maar dan net niet. Zo’n gemaakt koppie. Nee liever heb ik haar lekker zoals ze is, vrolijk en spontaan. Dus dat duurde even 😉

Meiden vestje haken

meiden vestje haken, gehaakt meiden vestjeZe lijken redelijk veel op elkaar, deze van Fenne is zelfs nog simpeler omdat ik de capuchon wegliet.

Easy peasy te maken. Nee echt.

Nodig:

 • 4 bollen dikke wol
 • Haaknaald 6 (of welke op etiket staat aangegeven)
 • Bijpassende kleur lint voor om haar middel
 • schaar
 • grove stopnaald

capuchonvest haken, kindervestje haken

Werkbeschrijving:

 1. Haak een slinger lossen tot deze ruim om de heupen van je kind passen.
 2. Sla twee losse over en haak een toer stokjes. *Haak een losse en keer je werk om.
 3. Haak een toer vasten terug. Haak 2 losse en keer je werk om.
 4. Haak weer een toer stokjes.*
 5. Herhaal * tot * tot je werk in hoogte van heup tot oksel van je kind komt. Zorg dat je de toer eindigt met vasten. Haak 2 losse en keer om
 6. Armsgat: Tel het aantal steken waarmee je begon. Haal er 2 vanaf. Deel dit aantal door 4.  Voorbeeld: je hebt 66 steken. 66-2 = 64. 64:4=16.
 7. Haak je draad aan aan het begin van je toer. Haak 2 losse en vervolgens in elke steek stokjes  tot je op het aantal uitkomt van je som. Haak een losse en keer om.
 8. * Haak vasten terug. Haak 2 losse en keer om.
 9. Sla 1 steek over, haak een toer stokjes. Haak een losse en keer om.*
 10. Herhaal * tot * tot het flapje groot genoeg is voor de helft van het armsgat (van oksel tot schouder) en haak af.
 11. Andere armsgat: Tel vanaf de andere kant van je werk het aantal steken van de uitkomst van je sommetje terug. Haak aan. Haak twee losse en haak stokjes tot het eind. Haak een losse en keer om.
 12. * Haak vasten terug. Haak 2 losse en keer om.
 13.  Haak stokjes tot 2 steken voor het einde van je toer. Haak deze twee steken samen in 1 stokje.*
 14. Haak * tot * tot je flapje even groot is als aan de andere kant.
 15. Rugpant: Haak je draad aan naast het eerst gehaakte flapje maar sla 1 steek over.
 16. Haak 2 losse en haak vervolgens een toer stokjes tot 1 steek voor het volgende flapje. Haak een losse en keer om.
 17. Haak een toer vaste terug. Haak 2 losse en keer om. Haak zo verder tot het achterpand net zo hoog is als de armsgatflapjes. Haak af.
 18. Vouw je werk op elkaar zodat het voorpand precies op het achterpand ligt. Naai de schouder naden aan elkaar. Als het goed is heb je nu een soort vestje.
 19. Haak aan de hoek onderin je vestje een draad aan. Haak naar boven via de hals weer naar beneden met vasten. Haak een losse en keer om.
 20. Haak vasten terug. herhaal hierna nog 2 keer en haak af.

Mouwen:

 1. Haak je draad aan in de oksel van 1 van de armsgaten. Haak rondom vasten en sluit je toer.
 2. * Haak 2 losse. Sla 1 steek over en haak de toer met stokjes. Sluit de toer.
 3. Haak een losse en haak deze toer weer met vasten.*
 4. Vervolg dit * tot * patroon tot de mouwen lang genoeg zijn voor de armen van je kind.
 5. Die dit ook aan de andere kant.

Om het af te maken reeg ik een bijpassende kleur lint door een paar stokjes ter hoogte van haar middel om het vestje te kunnen sluiten.

Voor als je er nog geen genoeg van hebt: Rokje haken of een kinderponcho

Een beetje retro. Super mooi bij de kleur haartjes van Fenne. Lekker warm en een hit hier in huis. Ze pakt hem regelmatig omdat ze hem fijn vindt bij haar lievelingsrok. Blij kind, blije mama en uiteindelijk maar een paar uurtjes werk met tof resultaat. Vind ik.

Wil je Mamamaai blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina of via instagram. Ik ben ook heel actief op pinterest, leuk!

haken, gehaakt meiden vestje, gratis patroon, crochet

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Tania de Beuker
  9 december, 2016 at 16:28

  Hoihoi, wat een leuke vestjes heb je gehaakt zeg. Ook een gezellig blog heb je.
  Ik ga je volgen. Maar ik heb een vraagje. Het roze vestje is voor een meisje van 6 zag ik. Ik wil zo’n vestje haken voor een meisje van 4-6 maanden. Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Ik heb zelf geen kinderen, dus passen lukt niet echt. En ik heb totaal geen idee wat kleding voor baby’s doet. Ik kan goed haken mits er een geschreven patroon van is, gaandeweg kan ik wel aanpassingen maken. maar zelf een patroon aanpassen naar groter of kleiner vind ik erg moeilijk.
  Ik hoor graag van je.

  Groet Tania

  • Reply
   MamaMaai
   9 december, 2016 at 19:44

   Dank je wel. Ik zou in ieder geval wat dunnere wol gebruiken, deze die ik hebt gebruikt is wel erg grof. De meeste kindjes dragen laagjes dus hoeft niet heel dik te zijn. Heb je een idee welke maat het meisje ongeveer heeft? Dan meet ik de omvang en armlengte in centimeters even op van een vestje wat mijn dochter die periode droeg, daarmee zou het dan moeten lukken denk ik toch? o niet, kijk ik even welke maat gemiddeld is 🙂

 • Reply
  Nienke
  27 januari, 2017 at 14:06

  Wat een schattig vestje! En bedankt voor je beschrijving. Ik ga dit vestje zeker maken voor mijn dochtertje van anderhalf 😉
  Nog niet eerder een vest gehaakt maar met jouw uitleg moet het vast lukken!
  En ik ga je volgen hoor 😉

  Groetjes van Nienke
  nienkehaakt.blogspot.nl

  • Reply
   MamaMaai
   27 januari, 2017 at 15:45

   Wat lief, dank je wel. Super leuk, welkom!

  • Reply
   MamaMaai
   10 februari, 2020 at 19:17

   Hoi Nienke,
   Wat leuk om te horen. Ik bedoel inderdaad het aantal losse wat je in eerste instantie op gezet hebt. Ben benieuwd als je vestje af is 😀

   Liefs en succes!

 • Reply
  Roxann
  2 november, 2017 at 22:10

  Hoi hoi, dit is de eerste keer dat ik een vestje haak.. Ik heb een vraagje over de armsgaten. Het lijkt op de foto alsof je minderd naar boven toe maar dat staat volgens mij niet in het patroon als ik het goed gelezen heb? ?

  Groetjes

  • Reply
   MamaMaai
   3 november, 2017 at 16:02

   Hoi Roxann, je hebt helemaal gelijk. Ik moet dit aanpassen, heb hem verkeerd uitgeschreven. Als je me een mail stuurt, leg ik je uit hoe ik het wel heb gedaan. Liefs

 • Reply
  Elsbeth
  30 januari, 2018 at 12:04

  Super leuk vestje! Maar hoeveel of hoe heb je geminderd :)? Thanks!

  • Reply
   MamaMaai
   1 februari, 2018 at 11:22

   Hoi Elspeth, ik heb het patroon aangepast, als het goed is klopt ie nu helemaal. Als je er nog niet uitkomt, mail me dan even, dan help ik je verder 🙂 Succes!

 • Reply
  Nadieh
  9 februari, 2020 at 20:45

  Wat leuk! Wel een vraag: bij stap 6: tel je de losse die je als eerst heb opgezet of de eerste toer stokjes?

 • Reply
  Carla
  27 januari, 2021 at 20:20

  Wat enig zo’n vestje, ben echt een beginner en wil dit vestje heel graag gaan haken in maat 86 Voor kleine baby) begrijp ik het goed dat je beginslinger is, omdat je rug en beide voorzijden dan in een keer door gaat haken? Of is de slinger alleen voor voorpand? En die flapjes.. waar zijn die op de foto’s gebleven? Ik zie ze niet terug en snap niet helemaal goed hoe je het patroon in elkaar vouwt vanwege de flapjes… kun je me dit nog iets beter uitleggen?
  Alvast bedankt

  • Reply
   MamaMaai
   15 maart, 2021 at 11:54

   Hoi Carla,

   Wat leuk dat je interesse hebt in dit patroon. Het is inderdaad een heerlijk warm en schattig vestje. Het patroon wat ik heb uitgeschreven is ongeveer maat 86. Mijn dochter wordt in Mei 2 en heeft nu maat 86. Als het echt om een kleine baby gaat zou ik de maat nog even goed navragen.

   Wat betreft het patroon: Je begrijpt het inderdaad goed. Ik haak de body van het vestje in 1 keer. Dus de voorkant en achterkant zitten al aan elkaar. De flapjes die uiteindelijk over de schouder gaan, zie je op foto 3. Als je dit hebt, en je vouwt de zijkanten naar binnen, dan kun je de schouders vast maken en heb je een soort bodywarmertje. Van daaruit kun je verder met de mouwen en muts.

   Hoop dat het wat duidelijker is. Anders gewoon nog een keer mailen 😉 Liefs Maya

  Leave a Reply