deken haken V stitch

Gehaakte V stitch deken

deken haken v stitchIk ben weer eens bezig geweest. Of eigenlijk ben ik altijd wel met projectjes bezig. Arme man van mij die af en toe knettergek moet worden van alle rondslingerende freubeltroep. We hadden nog niet al genoeg dekens. Vind ik niet in ieder geval. Ik zeg dat elke keer als ik weer eens ‘deken haak drang’ heb. Ik had er weer zo’n zin in. En hij is eindelijk af. Dus bij deze presenteer ik… Mijn nieuwe gehaakte V stitch deken. Al twijfel ik nog wel of er nog een vrolijk randje aan moet. Terwijl ik dat juist expres niet deed. Wat vinden jullie?

Het heeft wel weer eindeloos geduurd natuurlijk. Zo’n enorme lap haak je niet in een avondje weg. Ik niet, ik geef toe dat ik wel aardig sloom haak. Ik probeer wel eens het tempo een beetje op te voeren want tegen het einde van grote projecten begin ik er altijd wel tegenop te zien om het af te maken, maar ik ga steevast veel meer fouten maken en ben te lui om het uit te halen. Vreselijk zonde.

deken haken V stitchVoor deze deken gebruikte ik haaknaald 6 en dikke wol. Namelijk Stylcraft special Chunky van Echtstudio. Ik ben ook niet helemaal op mijn achterste gevallen natuurlijk. Ik kan me nog wel herinneren hoeveel uurtjes er in de ripple stitch deken zaten.

Mocht je weinig tijd hebben en wel een fijne warme stijlvolle deken willen haken, maak dan een deken van XXL wol.

Deze haakte ik met een voor mij nieuwe steek. De V stitch. Kijk hoe leuk. En super makkelijk.

Mocht je hem ook willen maken? Ik raad je aan niet mijn afmetingen aan te houden. Daar ging het een beetje mis en die van mij is buiten proporties groot geworden. Best lekker om onder te kruipen natuurlijk, laat ik zeggen, het is een familiedeken geworden. Lekker knus.

deken haken v stitch

 

Hoe maak je een V stitch deken?

 1. Zet een ketting lossen op in de lengte of breedte (maar net hoe je wil dat je lijnen gaan lopen) die je mooi vindt. Het aantal lossen moet een getal deelbaar door 2 + 1 zijn.
 2. Haak in de vierde losse een halfstokje. Haak een losse en haak in dezelfde steek nog een half stokje.
 3. Haak vervolgens in de zesde losse een half stokje, een losse en nog een half stokje en ga door tot het einde. Hecht af als je een nieuwe kleur wil gebruiken.
 4. Bij nieuwe kleur haak je weer aan het begin aan in het gat van het V-tje wat je ziet, ik deed dit steeds aan dezelfde kant.
 5. Haak 3 losse en haak nog een half stokje in dezelfde V.
 6. Haak een half stokje in de volgende V, een losse en nog een half stokje enzovoort enzovoort.
 7. Is je deken groot genoeg? Draadjes wegwerken (jee!!!) en een rand haken. Of niet, net wat je mooi vindt. Mijn rand is gemaakt van alleen maar vasten, 2x rond.

Je zou denken dat ik er wel weer even helemaal klaar mee ben. Maar nee. Sterker nog, ik zit al weer te azen op nieuwe wolletjes. Ik weet al wat de volgende deken (?!) moet gaan worden. Ik wil een gele. Of een witte met neon kleurtjes. Weet je nog dat ik de vorige maakte en toen zei dat ik minstens weer zwanger moest zijn voor ik nog weer eens zo’n groot project zou doen? Grapje jongens, ik ben dus niet zwanger.

Ik sla trouwens alle ideeën en projecten op op mijn Pinterest borden.  Als je het leuk vindt, join 🙂


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Gehaakte V stitch deken”

 1. Jess avatar

  Ziet er kei leuk uit, Zalig juist dat hij groot is uitgevallen. 🙂 Oma is hier eentje voor ons aan het maken. Ik kan knutselen, naaien, stikken, breien, … Maar haken is iets dat me maar niet lukt.

  1. MamaMaai avatar

   Oh wat jammer zeg, het is heerlijk om te doen. Ik heb het mezelf geleerd door you tube filmpjes te bekijken, misschien iets voor jou?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *