Gemaakt door mij

Geld in een hartje vouwen

Geld in een hartje vouwen, DIY hartje van briefgeld, origamiOoit was ik heel goed in origami. Ik had ook zo’n tof boek met de leukste ideeën, ik zou op zolder eens moeten of ik die toevallig nog ergens heb liggen. En ik was ook ooit heel goed geld te verstoppen in een cadeautje. Nou vind ik geld geven namelijk super saai. Gewoon een envelopje voor een volwassenen is oke, ook saai, maar best prima, maar aan een kind op een kinderfeestje… Naahhh. Maar nu ze ouder worden wordt er wel steeds vaker om centjes gevraagd dus besloten we daar wat leuks van te maken. Geld in een hartje vouwen op een zelfgemaakte kaart.

Geld geven op een kinderfeestje

Fenne en haar BFF op school vanaf dag 1 zijn in dezelfde week jarig, om precies te zijn, twee dagen na elkaar. Beide in de eerste schoolweek dus. Wat niet direct heel erg praktisch is maar wel hartstikke leuk voor die meiden natuurlijk. Was het nog niet genoeg met regelen van verjaardagszaken voor mijn eigen kind, komen er voor de bff ook nog wat verjaardagswensen bij. Want… Afstemmen wie wat gaat doen en wanneer vooral want het zal toch gebeuren dat we dubbel geboekt staan. Niet handig. En… Kinderfeestjes. Met niet alleen bedenken wat ze willen gaan doen en wie ze gaan uitnodigen maar ook het bijbehorende trekken wat de meiden wensen. Geld dus.

Ja neee, geld is zo onwijs saai om te geven voor kinderen. Vind ik echt, en dan krijg je ook weer dat gemuts met hoeveel dan?

Maar het was niet de eerste keer dat er geld werd gevraagd dus tijd daar wat voor te bedenken. En ik ben eigenlijk ook wel van mening dat cadeautjes kopen die ze niet echt willen ook wel weer de plank mis slaat en bovendien vind ik dat altijd onwijs zonde van mijn portemonnee. Het is ook hartstikke leuk natuurlijk om van je gespaarde verjaardagsgeld zelf iets groots te mogen uitzoeken.

Maar goed. Komt goed, riep ik na, we maken er wel wat leuks van. Zodat er toch nog wat te geven valt.

geld op een kinderfeestje als cadeau, hartje vouwen van geld, origami met briefgeldGeld verstoppen in een cadeautje

En we hebben ons best gedaan. Het plan werd een kleinigheidje en daarin een mooie zelfgemaakte kaart verstoppen waarop we het geld plakken. Niet zomaar geld, maar geld gevouwen in een hartje. Want bff’s natuurlijk.

Vroeger gaf ik heel vaak geld aan mijn besties. En altijd bedacht ik daar samen met mijn moeder wat tofs voor. Ik heb eens tien gulden omgewisseld in dubbeltjes en rondom een foto van ons samen geplakt in een lijstje. Staat tof.

Of toen een van mijn vriendinnen ging trouwen, heb ik bij de bank een rolletje euro’s gehaald, ze thuis uitgekookt en in een zelfgebakken taart verstopt. Daar kwamen ze pas achter toen ze ’s avonds de taart gingen aansnijden. Moet toegeven dat het een beetje karig voelt om alleen een taart af te leveren aan zo’n goede vriendin op haar bruiloft (als getuigen ook nog) maar het kwam goed. Ze hebben er smakelijk om kunnen lachen. Weet je nog Sas?

Mijn buurjongen vertelde eens geld netjes verstopt te hebben in een stuk zeep. Naar zijn zeggen heeft hij daar altijd zijn mond over gehouden dus dat is dan weer best lang wachten tot de verrassing duidelijk is.

Een gouwe ouwe was ook muntjes verstoppen in een pot gel. Oh, goede oude tijd hoor. Eigenlijk is geld geven hellemaal niet zo erg als je het een beetje leuk verpakt toch? En tegenwoordig is inspiratie niet zo moeilijk om te vinden 🙂

hartje vouwen van geld, diy geld in een hartje vouwen, origami met centjes, geld op kinderfeestjeGeld in een hartje vouwen

Ik deed de voorkant van de kaart en Fenne de achterkant. En we zijn zeer zeer content met het resultaat.

Het is een trucje wat we waarschijnlijk nog wel een paar keer gaan gebruiken. Het is echt super simpel en staat nog al tof. Fenne bleef maar zeggen hoe schattig ze het vond, ze kan niet wachten tot het feestje.

Ik plakte hem vast met een dubbelgevouwen stukje plakband. Tadaa, klaar is het cadeautje voor op het kinderfeestje. Op naar de volgende uitdaging.

Wil je Mamamaai blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina, via instagram of via pinterest. Leuk!

hartje van geld, DIY geld in een hartje vouwen, origami, handletteren, kinderfeestje, kleincadeautje, handletteren

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply