Gelezen

Gelezen: IJstweeling – S.K. Tremayne

ijstweeling, boekreview, sk tremayne, samenvatting, recensie, thrillerJeetje jeetje, ik ben nog even onder de indruk aan het zijn. Zelfs wel van slag eigenlijk. Ik kon vannacht niet in slaap komen omdat ik er over droomde. Dit boek. IJstweeling van S.K. Tremayne. Ik las net het laatste stukje terwijl ik een van mijn kindjes had uitbesteed en de broertjes braaf voor de tv had gepland. Ik moest het weten, wat in godsnaam was er gebeurd?

 IJstweeling – S.K. Tremayne

ijstweeling, boekreview, sk tremayne, recensie, samenvatting, thrillerSarah en Angus hadden een identieke tweeling van het het zeldzame soort. Zelfs de ouders wisten de meisjes amper uit elkaar te houden. Door een tragisch ongeluk overlijdt één van de meisjes. Sarah en haar man Angus besluiten het huis op het prachtige eiland Torran te kopen en op te knappen om daar alles achter zich te laten en een nieuw leven op te bouwen. Torran is prachtig maar het huis in slechte staat. Bovendien is het winter en is contact met de buitenwereld soms dagenlang onmogelijk.

Met Kirstie gaat het niet goed ene Sarah en Angus lijken steeds verder uit elkaar te groeien. Kirstie mist haar zusje vreselijk en kan moeilijk wennen aan haar nieuwe omgeving. Ze wordt verschrikkelijk gepest op school en de andere kindjes zijn bang voor haar. Ze laat vreemd gedrag zien en begint steeds meer op haar overleden tweeling zusje Lydia te lijken. Sarah begint te twijfelen. Is het wel Kirstie die het ongeluk heeft overleefd en wat is er nou eigenlijk gebeurd die dag?

En waarom ik er nou door van slag was?

Hormonen denk ik. Of moedergevoel. Niet het verhaal zelf wat op zichzelf al een hele goede is. Niet het hele boek is even spannend, echt spannend wordt het op het eind. Wel is er van af het begin dat onheilspellende gevoel. Er klopt iets niet. Je weet dat er iets gaat gebeuren maar het komt nog niet. En dat wat je denkt dat gaat komen is het niet.

Maar ik kan er heel slecht tegen als kinderen ongelukkig zijn, dood ongelukkig en lijden en al helemaal als je het gevoel krijgt dat de ouders daar aan bijdragen ook al doen ze nog zo hun best. En dat is in dit boek pijnlijk goed beschreven. Zou ik het aanraden om te lezen? Heel erg. Absoluut. Lees het, het is goed! En verrassend.

En als vanouds, wat lezen jullie? Ik ben nog altijd benieuwd en opzoek naar fijn leesvoer.

ijstweeling, boekreview, sk tremayne, samenvatting, recensie, thriller[bol_product_links block_id=”bol_589b6f69a2db7_selected-products” products=”9200000035844073″ name=”ijstweeling” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Bovenstaande is een linkje naar Bol, als je via deze weg iets besteld, krijg ik daar een kleine vergoeding voor.

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Liselotte
  9 februari, 2017 at 23:42

  Oeh die moet ik natuurlijk ook wel lezen als tweelingmama… Momenteel meer in to boeken waar je juist níet van van slag raakt, maar deze staat zeker op mijn lijstje voor over een tijdje!

 • Reply
  Sheila
  12 februari, 2017 at 21:35

  Jaaah… deze heb ik gelezen. Ik las er al een review over bij een andere blogger en hij sprak me meteen aan. Het boek heeft me niet teleurgesteld. Wat ik wel een tegenvaller vond was het boek : The Girl On The Train. Ik had er hoge verwachtingen van, omdat het ook verfilmd was. Maar nee, het kostte me zelfs moeite om het uit te lezen.

  • Reply
   MamaMaai
   13 februari, 2017 at 11:21

   Oh ja, volgens mij zei je dat toen ook inderdaad. Die vond ik ook wel goed maar als ik er eentje moet aanraden dan beter deze 😉

  Leave a Reply