Gelezen

Gelezen: Meisje vermist – Tess Gerritsen

meisje vermist, tess gerritsen, boekreviewIk snap werkelijk niet waarom ik niet elke week een boek uitlees. Blijkbaar gun ik mezelf niet dat kleine stukje ontspanning, mijn hoofd leeg maken in een andere wereld en beter slapen. Want dat is een feit. Het is echt de enige manier waarop ik het real life leven met mijn drie draken weet los te laten. Ik kan heel goed slapen met een moordverhaal in mijn hoofd maar niet met de altijd aanwezige zorgen van alledag. 

Nah goed, dat moet ik dus vaker doen. Of nou ja, moeten, ik probeer ondertussen al dat moeten juist te vervangen voor mogen, juist zodat ik misschien wat meer toekom aan een boek.

Ondertussen ben ik ook bezig aan het declutteren van mijn huis, later weer eens meer daarover, en deed al een dozijn aan boeken cadeau aan lieve buurvrouwen, lieve vrienden en de kringloop. Met pijn in mijn hart want boeken weg doen… das een dingetje. En ook al weet ik bijna zeker dat ik de hele serie van Tess Gerritsen die ik in de loop der jaren verzamelde, nooit nog een keer zou lezen omdat ik dan het plot al ken, toch kregen die weer een ere plaatsje terug in mijn boekenkast.

Ik geloof dat ik twee jaar geleden ook al eens besloot weer een meer lees poging te doen en toen kreeg ik van mijn verjaardag Het meisje in de trein en Meisje vermist. Maar na een enthousiaste poging van de eerste en daarmee ook de laatste, bleef de tweede sneu stof vangen. Tot van de week.

Meisje vermist van Tess Gerritsen

Meisje vermist gaat over dr. Kat Novak die als forensisch patholoog drie junks op haar tafel krijgt die allemaal lijken te zijn gestorven aan een overdosis van een nieuwe drug die in een achterstands wijk, The Projects, in omloop is. Kat maakt kennis met Mr. Adam Quantrell, eigenaar van Cygnus, een groot laboratorium waar nieuwe medicijnen ontwikkeld worden.

Mr. Q. vraagt Kat om een gunst. Hij is nooit een goede vader geweest voor de dochter van zijn overleden vrouw, maar wil haar nu heel graag vinden en dat lukt niet via de politie. Blijkbaar wil Meave niet gevonden worden.

Heeft dr. Q. iets te maken met die nieuwe drug die dodelijke slachtoffers maakt?

meisje vermist, tess gerritsen, boekreviewIk hou van de boeken en de stijl van Tess Gerritsen

Niet voor niks lag ik een paar jaar terug zo’n beetje te posten voor de AKO als er een nieuwe uitkwam. Toen ik dus nog forens was. Dit is, vind ik, niet haar beste exemplaar maar leest desondanks heerlijk weg. Spannend maar niet tenenkrommend spannend, ze maakte ze wel eens heftiger, met een vleugje romantiek en dat is ook best fijn.

Inmiddels weet ik dat ‘meisje vermist’ opnieuw uitgegeven is en niet een nieuw exemplaar. Tess Gerritsen schreef voor haar thrillers, romantiek en dit blijkt haar overgangsverhaal. Leuk om te weten toch?

Zeker toch een aanrader. En absoluut zeker als je net als ik zo’n Tess Gerritsen fanaat bent.

Het was een goede start van hoop ik meer lezen. Deal met mezelf en vast het eerste voornemen voor 2017.

Wat lezen jullie? Of laat ik vragen, wat moet er om mijn leeslijst? Hoeft niet alleen thrillers te zijn maar die vind ik wel heel fijn.

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Lori (Mama's Jungle)
  4 december, 2016 at 13:40

  Hier ook een boekenwurm met te weinig tijd 😉 Maar deze gaat voor tzt op mijn lijstje, lijkt me een leuke ja. Kende je rendez vous van Esther Verhoef al? Ook een aanrader!

  • Reply
   MamaMaai
   5 december, 2016 at 10:53

   Erg he, we nemen er gewoon geen tijd voor, dat probeer ik nu dus anders te doen, heerlijk. Rende vous ken ik ja, mooi, inderdaad een aanrader 😉

 • Reply
  MultiVroon
  4 december, 2016 at 21:36

  Ik ben ook “net” weer gaan lezen. Nu mijn derde van Griet op de Beeck (haar eerste) en dan is het op. Weet nog niet wat hierna moet komen ?…

  • Reply
   MamaMaai
   5 december, 2016 at 10:52

   Ik heb er hier ook nog 1 van haar liggen, staat nog op mijn lijstje, schijnt mooi te zijn 🙂

 • Reply
  Bee
  6 december, 2016 at 17:18

  Ik ben momenteel helemaal into Diana Gabaldon haar serie de Reiziger. Op mn e reader, want het zijn nogal dikke pillen. Ik ben nu in deel drie, en vind het heerlijk weglezen. Het leuke eraan, vind ik!, is dat het pillen van meer dan 1000 bladzijden zijn. Heerlijk eindeloos lezen dus!! Ik verheug me op naar bed gaan, heerlijk verder lezen, en lees soms ook als ik heeel vroeg wakker ben nog even een kwartiertje voor het opstaan.
  P.s. Ik zocht even de serie titel op en ontdek dat dit de outlander serie is op netflix…..of dit nou handig is om te weten moet ik nog even bedenken ….hahaha

  • Reply
   MamaMaai
   6 december, 2016 at 20:25

   Oh, die staat op mijn lijstje om te zien, maar eerst lezen dus?

 • Reply
  Marieke
  7 december, 2016 at 09:42

  Klinkt goed! Al moet ik dus duidelijk eerst andere thrillers van haar lezen 🙂
  Tot nu toe vond ik Nederlandse thrillerauteurs nooit goed genoeg… Net niet spannend genoeg of te simpel. Niet te vergelijken met Scandinavische auteurs. Maar er zijn ook zoveel mensen enthousiast! Misschien moet ik het een nieuwe kans geven!

  • Reply
   MamaMaai
   7 december, 2016 at 17:14

   Ik snap wel wat je bedoeld, maar Tess Gerritsen is een Amerikaanse he. Als je het niks vind is dat ook prima toch? Ben wel heel benieuwd welke Scandinavische auteurs jij goed vindt want voor mij hoe spannender hoe beter

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  7 december, 2016 at 14:18

  Van Tess Gerritsen ben ik geen fan; haar boeken laat ik meestal links liggen. Maar ik krijg nu wel zin om te gaan lezen!

  • Reply
   MamaMaai
   7 december, 2016 at 17:14

   Kijk, das ook fijn toch 😉

  Leave a Reply