Gelezen

Gelezen: Toen het donker werd – Simone van der Vlugt

toen het donker werd, simone van der vlugt, boekrecensie, samenvatting, review, thriller

Ik las ‘Toen het donker werd’ van Simone van der Vlugt en dat is een heerlijke thriller die ik aanraad dus het waard vind om een review over te schrijven.

Ik denk er wel eens over na. Hoe zou het met ons gaan als onze kinderen pubers zijn. Goed denk ik. Hoop ik. Het zal niet makkelijk zijn, pubers zijn hoe dan ook niet de makkelijkste persoontjes om mee om te gaan en als de peuter kleuter periode er iets over zou moeten zeggen, wordt de echte puberteit bij ons niet overgeslagen. En dat is prima, het hoort erbij en we slaan ons er vast doorheen.

Maar waar ik me sinds dat de kinderen op school zitten bewust van ben, is dat je gewoon niet alles wat met hun opgroeien te maken heeft, in de hand hebt. Welke mensen zullen ze in de loop der jaren op hun pad tegen komen. Hebben die mensen de juiste bedoelingen en nog belangrijker, zijn mijn kinderen tegen die tijd sterk genoeg om hun eigen normen en waarden te blijven volgen?

Nadat ik van de week meisje vermist uitlas, nam ik ‘Toen het donker werd’ van Simone van der Vlugt mee naar huis. Boekenwinkels uitlopen zonder wat te kopen is een dingetje, maar helemaal nu ik me heb voorgenomen enorme stapels leesvoer te gaan wegwerken. Ik twijfel nog een e-reader aan te schaffen, het zou me op termijn zoveel centen en ruimte schelen maar ik blijf twijfelen of ik het papier niet ga missen.

toen het donker werd, simone van der vlugt, thriller

Toen het donker werd – Simone van der Vlugt

‘Toen het donker werd’ gaat over Menno, eigenaar van een transport bedrijf, hun familiebedrijf. Menno komt er achter dat zijn zoon Luuk gokschulden heeft en probeert deze voor hem af te lossen. Daarmee lijkt de aandacht van Luuk te verschuiven naar Menno. Menno wordt gechanteerd door Eduard Kesselaar en zijn criminele organisatie en zakt steeds dieper in de problemen. Zijn vrouw Sasha krijgt een auto ongeluk en raakt hierdoor blind. Maar… was het wel een ongeluk?

Een heerlijke thriller

Een heerlijke thriller, lekker leesbaar en echt Nederlands. Echt Nederlands? Ja, ik vind dat je dat duidelijk merkt aan de Nederlandse thrillerschrijvers, herkenbaar?

Uiteindelijk met een zeer verassend plot, ik had het tot op het laatste moment niet zien aankomen, en daar hou ik van. Als ik halverwege al doorheb wie de dader is of hoe het verhaal afloopt, beetje saai he? Zeker wel dat ik dit boek er steeds weer wilde bij pakken om verder te lezen, ik las hem dan ook binnen drie dagen uit. Maar echt heel spannend? Nee.

Een leukerd dus. Het lezen waard.

En nu, ik ben op zoek naar iets echt heel heel spannends. Zo eentje die je gewoon echt niet kan wegleggen. Tips?

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  16 december, 2016 at 12:45

  Mijn boek van jou is spannend en origineel!

  • Reply
   MamaMaai
   31 december, 2016 at 12:28

   Thanx, ga ik onthouden 🙂

 • Reply
  Sheila
  29 december, 2016 at 09:54

  Maar waarom zou je dan niet gewoon lid worden van de bieb? Fijner voor je portemonnee en je hebt toch echte boeken. Ik vind een e-reader ook niets. Maar ik wil ook niet telkens zo’n €15 neerleggen voor een boek die ik toch maar één keer lees. Of waarvan ik niet eens weet of ik het de moeite waard ga vinden.

  • Reply
   MamaMaai
   31 december, 2016 at 12:29

   Ja, erg he, ik ben dus gewoon lid van de bieb. Af en toe doe ik weer een dappere poging daar te lenen en binnen de tijd uit te lezen. Maar punt is dat ik eigenlijk altijd te laat terug breng, oeps. Op dit moment plunder ik de kast van mijn moeder. Scheelt ook geld 😉

  Leave a Reply