Zwangerschap/ borstvoeding

Genante borstvoeding momenten

genante ervaringen borstvoeding, langvoeden, borstvoeding momentenWow, als ik het zo even uitreken heb ik mijn 34ste borstvoedingsmaand bijna achter de rug. Dat is nogal een tijd zeg. Nog 2 maanden, wat zeker mijn plan is omdat ik de 6 maanden zekerweten wil volmaken, en ik zit gewoon op 3! jaar. Waaat? Niet achter elkaar, nee joehoe, moet je je eens voorstellen. Maar hallo, dat klinkt nogal zeg, ik schrik er zelf van. Dusuhm, ik vind dat ik dan geheel terecht mijn theezakjes heb verdient jongens.

Goed. Borstvoeding is fijn en intiem maar lang niet altijd zaligmakend (net als de fles maar lieverds die discussie, NOOOO).  Zo is het gewoon en ieder zijn ding. Borstvoeding geven is soms hard werken. Geef de schuld vooral aan de hormonen, soms is het allemaal ietsiepietsie gênant, dus laten we er om lachen.

Mijn gênante borstvoeding momenten:

♥ De kleine spruit verslikt zich omdat bijvoorbeeld, ik noem maar een dingetje, de toeschietreflex iet wat van stapel loopt, en laat dus los. Dat jij dan je baby zijn ogen en oren volsproeit omdat je niet snel genoeg een doekje bij de hand hebt. Oh stop stop stop.

♥ Je bent in gesprek met een zeer aangename gesprekspartner. Ineens voel je dat de boel opgang komt. Niet aan denken. Ken je die van niet denken aan een roze olifant? Sta je dan met twee handen tegen je voorgevel gedrukt om te vorkomen dat het echt nog veel genanter wordt. Wat zei je ook al weer?

♥ Je staat in een drukke openbare gelegenheid, het schoolplein bijvoorbeeld, of een gezellig familie feestje en buigt voorover om te verstaan wat je kind zegt of een pijntje weg te zoenen. Ineens heb je door dat er nog wat ‘flapjes’ open hangen en al je kennissen inmiddels kennisgemaakt hebben met ‘DE wat bleekscheterige dames’. Hoi. Dit gebeurd me nog steeds regelmatig. Je zou toch kunnen denken dat ik inmiddels door de wol ben geverfd. Nope.

♥ Je staat op het sportveld je figuur weer een beetje in shape te trainen als iemand met een ‘borstenpad’ komt aanwandelen. ‘He, wat is dit dan?’ Nou, dat is een… geef hier! Toevallig ben jij de jouwe kwijt.

♥ Nog zo’n feestje. Op je werk zitten kolven en aan je warm wordende benen voelen dat je klaarblijkelijk vergeten bent de flesjes eronder te hangen.

♥ Zit je eens ergens in een hoekje te voeden. En dat je zachtaardige baby ineens besluit vanuit het niets zijn kaken op elkaar te klemmen. Of ineens interesse heeft in wie er achter hem zit. Ooit bedacht hoe rekbaar je bent? #Auwtjs.

♥ En ach, als we maar lang genoeg doorgaan leren we die allemaal wel kennen. Het shirt wat alvast omlaag getrokken wordt ook al komt mama dat niet direct heel goed uit. Wederom Hoi.

Meer over borstvoeding lezen:

Zie, vooral heel hard lachen en weer doorgaan. Herkenbaar? En welke ben ik vergeten?

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Sylvie
  23 juni, 2015 at 11:19

  Hahaha zo herkenbaar! (Helaas..)
  Ik heb laatst een weekje met een zuigzoen op m’n wang gelopen omdat ik Ivar optilde, die blijkbaar hongerig en moe was, en m’n wang aanzag voor iets anders…

  • Reply
   MamaMaai
   23 juni, 2015 at 11:55

   oh ja, whaha die dus. Siem mist ook nog wel eens 😉

  • Reply
   Fleur
   23 juni, 2015 at 12:00

   Mijn neus wordt ook wel eens voor wat anders aangezien 😉

 • Reply
  Mama's Jungle
  23 juni, 2015 at 11:29

  Hahaha ooohh te leuk 😉

 • Reply
  Kim
  23 juni, 2015 at 11:31

  Hahaha, ohhh. Nu voor mij al deze dingen nog niet herkenbaar zijn kan ik er nog smakelijk om lachen… Sorry Maai 😉

  Liefs

 • Reply
  MultiVroon
  23 juni, 2015 at 13:20

  Ahhh, gek, voor mij helemaal niet zo herkenbaar! Misschien ben ik dat alweer vergeten…. Mijn gênante momenten waren helaas meer als iemand in mijn omgeving zich geneerde als ik ging voeden 🙁

  Zet m op Maai, als je nog even doorgaat haal je me in met mijn 3j7m borstvoeding. Jep, ik heb maar één kind 😉

  • Reply
   MamaMaai
   23 juni, 2015 at 19:50

   Wow respect hoor!

 • Reply
  gwen
  23 juni, 2015 at 19:40

  Ik ging door jouw sommetje rekenen … ik zit op bijna 33 maanden. Achter elkaar! Holymoly!

  • Reply
   MamaMaai
   23 juni, 2015 at 19:50

   Wow Gwen! Nog steeds 2 aan het voeden?

 • Reply
  Dineke
  23 juni, 2015 at 20:23

  Wat een leuk artikel! Als ik dit lees begin ik een beetje te twijfelen, ik heb namelijk net de keuze gemaakt voor flesvoeding. Maar wat je al zegt, allebei heeft het zn voor- en nadelen. Wel knap dat je het zolang volgehouden hebt!

  • Reply
   MamaMaai
   23 juni, 2015 at 20:44

   Ja klopt. Er zijn zoveel momenten bij opvoeden en opgroeien waar je gaat twijfelen… Volg je eigen gevoel.

 • Reply
  Patricia
  23 juni, 2015 at 21:57

  Hi hi

 • Reply
  Sonja de Rooij
  12 januari, 2016 at 14:49

  Die pad op het sportveld…neeeeee!!! Met moeite mijn kopje thee binnen gehouden. Lol. De anderen zijn heerlijk herkenbaar. Mijn gênantste moment: terwijl ik in gesprek ben met een meneer wil mijn peuter, die ik heb opgetild, niet meer wachten op haar voeding. Ze trekt met een ruk mijn T-shirt omlaag en roept luidkeels “Boobies!!!!”. Ahum…..

 • Leave a Reply