Speelgoed

Google home mini; zo’n tof verjaardagscadeau

Fenne is inmiddels negen geworden, kan iemand me even knijpen, zo’n grote meid is het aan het worden. Nog even en we hebben een tiener in huis. Nu denkt ze zelf af en toe al dat ze een puber is he 😉 Ondertussen spendeert ze steeds meer en meer tijd op haar kamertje, ze is gelukkig ook heel graag beneden, vooral als haar vriendinnen hier zijn. We wilden haar voor haar verjaardag graag een muziekspeler cadeau doen en dat werd de Google home mini.

Muziekspeler

Wat een enorm tof ding is dat. We dachten lang na. Maanden geleden al bedachten we dat het leuk zou zijn om een muziekspeler voor bij Fenne op haar slaapkamer cadeau te doen. Nu ze groter wordt, is het extra fijn een plekje te hebben waar ze zich kan terug trekken en ontspannen. En hoe fijn is het dan als je muziek kan afspelen?

Maar goed, wat dan? In eerste instantie waren we van plan een cd-speler te komen. Ik zag het alleen niet zo zitten al dat gewissel met cd’s enzo. Hoeveel meiden handjes gaan die dingen draaien, voor mijn gevoel gaat dat niet lang mee dan, zuinig met spullen omgaan is helaas toch niet wat ze heel goed mee krijgen hoe graag ik dat ook anders zou zien. Bovendien, cd’s aanschaffen is niet echt meer van deze tijd toch? Nu alles op internet beschikbaar is, vind ik dat zonde van ons (haar) geld.

Google home mini

Even rondvragen en we kwamen uit bij de google home mini dus. Ik durf wel te zeggen dat Fenne nog niet eerder zo enorm enthousiast was over haar cadeaus. Voor de record, ze kreeg daarnaast ook kaartjes voor het kinderen voor kinderen concert.

Inmiddels staat haar google assistent al wat uurtjes te draaien. Fenne is nogal gevoelig voor meditatie en asmr. Nu valt ze dus elke avond (supersnel) in slaap met klassieke pianomuziek. Tis nooit echt een lastige inslaper geweest maar het is duidelijk dat ze hiermee nog veel beter kan ontspannen.

Hij staat dus nu ruim een maand op haar kamertje en ze heeft er zo veel plezier van. Opruimen is ineens een stuk minder saai. Elke ochtend wordt er gevraagd wat voor weer het is zodat ze weet wat ze uit haar kast kan trekken.

Spraakopdrachten terug zien in de app

Het is leuk om mee te genieten met haar muzieksmaak die zich op dit moment vol aan het ontwikkelen is. Ik kan me nog zo goed herinneren hoe dat was vroeger met met mijn muziekjes op mijn eigen slaapkamertje…

De Google home mini is enorm makkelijk te installeren. Zodra je hem in het stopcontact stopt, volg je de stappen die hij je vertelt. Hij is gekoppeld aan een app op je telefoon. Op mijn telefoon in dit geval. Zo kan ik mooi ook in de gaten houden wat voor gekke dingen ze eventueel uitspookt. Via je google account kun je terug zien welke spraakopdrachten gegeven worden.

Handig. Ik maakte me niet zo’n zorgen over wat mijn grote meid zou uitspoken met dat ding, het is toch internet, maar wel lichtelijk over wat mijn grote meid in combinatie met een stel vriendinnen allemaal voor gekke dingen zou gaan vragen. Ze weet nu dat ik alles kan terug zien en hebben er afspraken over gemaakt. Gaan ze rare dingen vragen dan gaat hij van haar kamer af.

Ik zit heus niet de hele dag in die app te loeren, een beetje kattenkwaad kan ik tegen hoor. Het idee dat het kan als ze ineens met een gek verhaal komt, stelt me gerust.

Ik vind cadeaus uitzoeken hoe ouder ze worden echt steeds lastiger. De google home mini is echt een schot in de roos geweest, alle centjes waard. Je vindt hem hier –> Google home mini

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply