Mama Maai

Happy 2014: mijn goede voornemens

Het is 2014! Ik hoop dat iedereen zonder kleerscheuren door de jaarwisseling heen gekomen is? En een hele, fijne gezellige avond heeft gehad en vanochtend heerlijk lang mocht uitslapen? Ik ben eerlijk gezegd blij dat het allemaal weer achter de rug is. Ik heb een gezellige avond gehad, ik heb me schandalig vol gevreten, maar ik hou niet van vuurwerk. Ik kan alleen maar duimen dat papa mijn kinderen niet al te enthousiast maakt voor het afsteken. Oh man, wat zou dat een nachtmerrie zijn, ik heb wat aan slachtoffertjes voorbij zien komen nog op mijn werk. Gelukkig is pyromane papa dit ook niet van plan. Benieuwd hoeveel jaren hij dat vol houdt. Mijn kleinste mannetje wees enthousiast omhoog bij elke pijl die de lucht in ging. ‘Leuk!’ Leuk dat hij het leuk vindt, maar stiekem had ik misschien liever gehad dat hij er bang voor was? Ik sluit mezelf op oud jaar liefst de hele dag binnen op. Ik schrik een beetje van de knallen. En ben nog altijd bang dat ik buiten een rotje naar mijn oren krijg. En… ik vind het zielig voor alle dieren. Waar zitten die op zo’n dag? Vind me raar, het legt voor mij een schaduw op zo’n dag. De vogeltjes en onze katten worden vandaag een beetje extra verwend. Alle overgebleven oliebollen naar buiten?

Happy 2014:
15 oktober 20136
Op naar een fijn en gezellig en vooral gezond 2014. Voor jullie allemaal. De eerste bladzijde van een nieuw boek. Laten we er een mooi boek van maken. De eerste dag van een nieuw fris, vers jaar.

Goede voornemens:
En daar horen voornemens bij. Veel mensen vinden dat misschien onzin. Om precies vandaag weer met een stel nieuwe voornemens te beginnen. Maar hey, als ik straks (of morgen want straks is misschien niet het juiste moment met ‘shitty me’ vandaag) een rondje ga lopen in de wijk, kan ik je nu al op een briefje geven dat ik meer mensen dan de rest van het jaar ga tegenkomen.

Goede voornemens horen erbij. Ik vind het juist mooi. Met z’n allen weer mooie doelen stellen voor dat nieuwe boek. Dat frisse nieuwe jaar. Wat is daar mis mee? En dan proberen er ook wat mee te doen.

En dit zijn mijn doelen:

♥ Beter in mijn velletje zitten. Een leukere mama zijn, een leukere vriendin.

♥ Beter en meer slapen. Uitrusten en van die ellendige veel te lang aanhoudende vermoeidheid af zien te komen. Ik denk dat een hoop van mijn vage klachten en stemmingen dan als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen.

♥ Gezonder eten. Dat word een uitdaging. Ik heb gewoon altijd lekkere trek. Zelfs als ik een tijdje zou afkicken denk ik de hele dag aan eten. Lekker eten. Suiker. Ik ben verslaafd. En ik ben er heilig van overtuigd dat als ik wat minder (of misschien zelfs geen) suiker zou eten dat ik me al een stuk beter zou voelen.

♥ De 10km halen dit jaar. Meer hardlopen. Buiten zijn en sporten is gewoon fijn. Elke keer als ik de stap neem en terug ben voel ik me de rest van de dag zoveel energieker als wanneer ik een tijd alleen maar binnen ben geweest. Ik heb dat nodig. Mijn lijf heeft dat blijkbaar nodig.

♥ Veel schrijven. Ik wil het volhouden minimaal 3x per week een blogje online te zetten. Afgelopen tijd was dat zelfs een tijd elke dag. Ik beloof niet dat dat zo blijft, met periodes dat ik minder lekker in mijn vel zit heb ik minder inspiratie en gaat het schrijven mij een stuk minder makkelijk af.

♥ Meer aandacht besteden aan mijn vrienden en vriendinnen. Lezen jullie dat?

En last but not least… heel veel leuke dingen doen met mijn gezin. Lekker veel naar buiten, veel spelen, quality time met de kinderen maar ook voor mij en Merijn samen. We hebben afgesproken elke 2 weken een avond voor ons te plannen. Thuis of misschien over een tijdje eens buiten de deur. Ik kijk er nu al naar uit.

Maar het aller aller belangrijkste is dat we met z’n allen gezond blijven. Dat we het eind van het jaar kunnen terug kijken en kunnen zeggen, ‘ja, dat was weer een mooi jaar’. Dat we maar veel vrienden om ons heen mogen hebben, mensen die ons dierbaar zijn. Dat we genieten en heel veel lol hebben. Happy 2014!

En jij? Heb jij nog goede voornemens of doe je er dit jaar niet aan?

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Nicky
  1 januari, 2014 at 20:07

  Veel van jouw voornemens zou ik ook willen bereiken, gezonder eten, veel schrijven en meer rusten (slapen)
  Heel veel succes met je voornemens, het gaat je lukken!
  Ik wens jou en jouw gezin het allerbeste voor 2014!

 • Reply
  Sas
  1 januari, 2014 at 21:05

  De eerste 3 wil ik ook zeker verbeteren in 2014 🙂
  De beste wensen nog

 • Reply
  ilona
  1 januari, 2014 at 22:28

  De beste wensen voor 2014!
  Of ik goede voornemens heb?
  De 11,5 km heb ik vandaag gelopen, heerlijk was dat, zo’n sportief begin van het jaar.
  Ik wil een aantal kilo’s kwijt en daarbij dus veel gezonder eten, ook veel minder suiker, ben zeker verslaafd.
  Verder genieten, genieten van het leven, dankbaar zijn met wat je hebt. Dat vergeet ik wel eens.

 • Reply
  Rosanneke
  2 januari, 2014 at 17:40

  Heb jij mijn lijstje gekopieerd? 😉 Gelukkig nieuwjaar, dat alle dingen van je lijstje maar mogen uitkomen!

 • Reply
  Maris
  2 januari, 2014 at 21:46

  Wat een prachtige foto!

 • Reply
  Marjolein
  4 januari, 2014 at 19:33

  Goede voornemens zijn prima hoor, even de intenties benoemen en aanscherpen.

  Go for it;-)…Me too:-)

 • Reply
  Hoe het kwam dat ik twee keer uit eten ging deze week |
  5 februari, 2014 at 07:03

  […] zelf al aan dat ik wat meer aan mijn sociale contacten ging doen. Het idee kwam zelfs terecht bij mijn goede voornemens. Maar dat ik in vier dagen, twee keer uit eten zou gaan, had ik van te voren toch wel redelijk […]

 • Leave a Reply