Mama Maai

Happy December TAG

happy december tagDecember staat weer voor de deur en oei oei, we lopen al weer over van de feest stress, nah ja, beetje dan. De kinderen lopen stuiterend de school in omdat we zoveel leuks ondernemen en eerlijk is eerlijk, alles is gewoon ook best heel erg spannend en vermoeiend dus krijg ik meestal op maandagmiddag al twee bleke scheetje terug naar huis. Nu al. Ohh, het hele feest gebeuren is past net begonnen. Tussen door proberen we maar een beetje normaal te doen om ze gezond en wel de happy December maand door te loodsen.

Gaat goed komen.

Om vast helemaal in de goede feestsferen te verzuipen bedachten Liselotte van Love4pink en ik wat happy December vragen. Haar antwoorden zijn inmiddels ook ingevuld 🙂

Happy december TAG

Happy december tag

Als je deze afbeelding wil overnemen, dat mag

Inkoppertje. Als je moet kiezen, Sinterklaas, Kerst of oud en nieuw?

Oud en nieuw mag je van mij afschaffen. Erg he? Ik vind er niks aan. Ik heb een hekel aan vuurwerk om verschillende redenen. Vroeger, in mijn pre kinderen tijdperk vond ik het leuk om de stad in te duiken met vrienden maar met dit soort dagen tegenwoordig heb ik altijd het idee dat mijn agenda voor mij wordt volgepland met sociale verplichtingen waar ik stiekem weinig zin in heb.

Met de leeftijd van mijn kinderen nu vind ik Sinterklaas echt een top feest. Zodra ze het snoep binnen geharkt hebben voel je de spanning oplopen. Sinterklaas het land in. Maar als ze straks een paar jaar ouder zijn, heel erg zeker kerst. De sfeer rond om kerst vind ik eigenlijk veel gezelliger ook al moet ik toegeven dat ik zelf niet echt een sfeermaker ben. Maar buiten rondrijden door het donker terwijl overal lichtjes branden, kerststalletjes in de stad, kerstliedjes, lekker eten, jaaa…. Ik zal eens wat meer mijn best gaan doen.

Een surprise of een gedicht maken?

Surprises maken vond ik vroeger geweldig, behalve dan dat stukje slopen door de ontvanger die eigenlijk stiekem geen tijd had om te bewonderen omdat er naar het cadeau gezocht moest worden. Autsj. Maar joy, ik had toch altijd wel plezier in het maken ervan.

Tegenwoordig schrijf ik liever gedichten. Kan je tenminste nog wat zinnigs, grappigs, genants in kwijt.

Hebben jullie leuke tradities rond de feestdagen?

Met pakjesavond picknicken we de afgelopen jaren in de huiskamer met pepernoten, chipjes en kleine hapjes. En dat is elke keer zo knus en gezellig dat we besloten het er in te houden.

Vaste prik, kerstavond vieren bij mijn ouders, altijd lekker druk. In het prekinderen tijdperk maakte iedereen een deel van het gerecht maar tegenwoordig doen we aan kaasfonduen, oh I love it.

Een kerstdag gourmetten bij de schoonfamilie en met oud en nieuw naar de MacDonalds. Geen idee waarom. Het sloop er zo in.

Heul burgerlijk dus 😉

Verantwoord of lekker dik verwennen?

Uiteindelijk komt het er op neer dat ze de Decembermaand schandalig verwend worden. Ik kan niet anders zeggen. Ik neem me elk jaar voor een beetje normaal te doen. 1 pakje van hun lijstje, 1 pakje wat Sint geschikt lijkt en de rest aanvullen met nuttige zooitjes. Whaha. Hahahahahaha. Sint blijkt zichzelf domweg niet in de hand te kunnen houden. Met kerst krijgen ze niks. Tenminste, dat is elk jaar het idee.

Geef je wel eens tweedehands cadeautjes?

Wel eens ja en ik vind dat ook echt geen schande, ik zou het stiekem wel vaker willen doen maar gun mezelf de tijd niet. In plaats daarvan klik ik fanalen het digitale mandje in. Tijd is ook geld toch 😉 Uiteindelijk gaat het niet om de prijs en wat mij betreft al helemaal niet om of iets nieuw uit de verpakking komt.

Welke verschillen zijn er met hoe je vroeger thuis de feestdagen doorbracht t.o.v. nu met je eigen gezin?

Niet zo veel. Het gen om niet echt uit te pakken met de feestdagen heb ik niet van vreemden. Maar ik heb er toch heel fijne herinneringen aan en dat wil ik toch wel graag aan ze mee geven.

We gaan helemaal los en over de top of doe maar normaal met versieren van je huis?

Doe vooral lekker normaal dus 😉

UglyXmassweather of glitterjurk?

Beide niet. Maar als je me voor de haaien zou gooien, dan in een glitterjurk. Zo wil ik mezelf ooit nog eens zien. Als de juiste gelegenheid daar is.

Heb je een echte kerstboom in huis?

Nee en die gaat er ook niet meer in komen tot groot verdriet van man. Ik vind het triest dat een boom hiervoor gekapt wordt en na 2 weken afgedankt. Nope, sinds een paar jaar hebben we een heul modern alternatief in huis, zo’n steigerhouten exemplaar. Elk jaar mogen ze een troepje uitzoeken om er in te hangen. Uber uberkitsch natuurlijk. Als je het over tradities hebt…

Driegangendiner, gourmetten of uit eten?

Hoe decadent 😉 Zat feestdagen in December dus lekker allemaal.

happy december tag

Klaar voor kerstdiner op school 🙂

Kerstkaarten sturen of een berichtje op Facebook?

Ik heb het versturen afgeschaft. Ik hou echt van echte post maar sturen om het sturen en maar zoveel mogelijk terug ontvangen met alleen ‘merry christmas en happy 2017…’ Sorry, doe mij maar gewoon een persoonlijk briefje in plaats van een verplicht nummertje omdat ik toevallig op het lijstje sta. Wel proberen we onze familie elk jaar een kaartje te sturen maar daar maken we dan ook wel werk van.

Wat is je beste kerst of oud/nieuwjaarsherinnering?

By far de beste herinnering was kerstavond 2009. Mijn oma werd vanuit het zuiden naar ons toe versleept om na jaren alleen weer eens de kerstdagen met familie door te brengen. Het vroor dat het kraakte en het was een behoorlijk gedoe haar vanuit de auto over het ijs ons huisje in te krijgen. Eenmaal allemaal bij elkaar deelden man en ik aan iedereen een klein cadeautje uit. Ah, dat hoeft toch niet? Jazeker, dat hoeft even wel. Een zakje roze en blauwe mini M&M’s met de tekst M&M=??? Het duurde even, behoorlijk even eigenlijk wel, voor het kwartje viel. Het zakje staat al 7 jaar te pronken in de kast.

Je moet kiezen; Chocolade letter of een oliebol

Chocolaaaaa….

Goede voornemens voor 2017?

Genieten, slapen, bloggen, sporten, schrijven, spelen, kletsen, vrienden, liefde, knuffelen, uitjes… En vooral meer tijd besteden aan lief zijn voor mijn kinderen, mijn Merijn, mijn familie en niet te vergeten, mezelf.

Ellen van Mamascrapelle, Marijke van Mamasmetthee en Nicole van Meisje-eigenwijsje, ik ben heel benieuwd wat jullie antwoorden zijn. 

Neem je hem ook over? We zijn super benieuwd naar jouw antwoorden. Als je het leuk vindt, laat je link achter in de comments, wie weet maak ik binnenkort een leuke lijst met iedereen die hem heeft ingevuld.  Doen he 🙂 

Heb je geen blog? Komt ie: Wat is jou beste kerst of oud/nieuwjaars herinnering?

Oke, proost mensen, op hele fijne dagen allemaal!!!

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  2 december, 2016 at 11:14

  Wij hebben ook een nep kerstboom. Ooit aangeschaft omdat het veiliger was voor grijpgrage kinderhandjes, en nu vind ik het wel heel makkelijk.

  • Reply
   MamaMaai
   2 december, 2016 at 12:21

   Daar had ik nog niet eens aan gedacht ook al was het wel de reden waarom ik een paar jaar geleden helemaal geen kerstboom wilde, namelijk katten en kinderen. Maar inderdaad, die we nu hebben neemt ook nog eens een stuk minder ruimte in.

 • Reply
  Caroline
  3 december, 2016 at 11:00

  Gelukkig, nog een oud & nieuw hater. Ik wordt altijd zo vreemd aangekeken als ik zeg dat ik er niet van houd. Het is ook steevast de enige avond van het jaar dat ik om 21.00 u al zit te knikkebollen. De kinderen blijven gewoon langer wakker dan ik. Het zou trouwens helemaal mijn lijstje kunnen zijn. Behalve die van de chocola en de oliebol. Chocola is heeeeel lekker maar een oliebol heeft net een “e” meer.

  • Reply
   MamaMaai
   4 december, 2016 at 13:06

   Hahaha nou ik mag je dus de hand schudden. Ik heb er al wel eens over geschreven, ik vind er behalve niks aan, het gewoon ook eng. Jeugd gooit die troep naar jou of je kinderen terwijl de moeders staan te lachen, ik begrijp dat echt niet. En als emoincontinent persoon vind ik het altijd een staaltje milieuvervuiling en kan ik niet tegen al die dieren die zich in het nauw gedreven voelen. Waardeloos.

 • Reply
  Shirley
  4 december, 2016 at 12:44

  Ontzettend leuk, heb hem overgenomen 🙂 http://mommytobe.nl/personal/happy-december-tag/

  • Reply
   MamaMaai
   4 december, 2016 at 13:04

   Dank je wel Shirley, super tof, ik ga kijken!

 • Reply
  Michelle
  16 december, 2016 at 14:48

  Heel erg leuk! Ik heb hem zojuist ook overgenomen. http://momoftherebels.nl/2016/12/16/happy-december-tag/

 • Leave a Reply