Happy mama

Happy mama – project leuker leven

happy mama - project leuker leven

Yes yes yes mensen, ik stapte keihard uit mijn comfort zone en ben open en out gegaan met mijn passie voor zelfontwikkeling. Ik startte Happy mama – project leuker leven een nieuw instagram account. Als dat je aanspreekt, lees dan even verder. Ik vertel waarom en wat ik met Happy mama wil.

Er was een een meisje…

Er was eens een heel onzeker meisje… Dat twijfelde over alles. Over wie ze was, waarom ze er was, of alles wat ze was goed genoeg was. Ze danste lekker naar de pijpen van haar omgeving, wilde bij iedereen in de smaak vallen, iedereen te vriend houden en plaatste zich zelf ergens onderaan de ladder. Ze kraakte zich zelf naar beneden, was kritisch op haar nooit goed genoeg lijf en keek altijd naar de toekomst. Want in de toekomst werd ze gelukkig. Ze sliep slecht en ze wilde niet om hulp vragen.

Er was een goede opleiding met uitdagend leuk werk. Er kwam een leuke lieve man. Er kwam een mooi huisje, er kwamen uiteindelijk ook kindjes. Er waren lieve vrienden. Dit meisje had alles wat ze ooit zou wensen.

Was haar leven dan toch zo vreselijk, welnee…. ze had een prima leven. Een leuk leven ook al. Maar het kon beter.

Ergens in dit sprookje, toen ik bezig was met mijn studie verpleegkunde, had ik een les communicatie. In die les werd onzekerheid behandeld. Hoe kun je zien dat iemand onzeker is. Hey wacht, maar als dat de symptomen van onzekerheid zijn, dan kun je dus ook als je onzeker bent, die handelingen bewust niet doen. Dat inzicht heeft me in heel veel situaties de rest van mijn leven tot nu al zo vaak geholpen. En was een heel duidelijk begin van mijn leuker leven reis.

Je brein is een krachtig instrument

Ik besefte me dat moment dat je met je brein zo’n krachtig instrument in handen hebt. Dat zelfde moment moest ik een nieuwe stage gaan lopen, een nieuwe werkplek, nieuwe mensen, nieuwe uitdaging. Ik besloot dat dat het moment werd dat ik niet meer het onzekere afwachtende meisje was. En zo deed ik het echt.

Ik liep de afdeling op en besloot dat ik vanaf nu het initiatief nam. Ik stapte op iedereen af die ik niet kende en stelde me voor. Ik gedraag me naar hoe ik denk dat anderen mij zien. Dus, als ik denk dat iemand mij een verlegen grijze muis vindt, dan ga ik me ook zo gedragen. We doen dat allemaal een beetje in meer of mindere mate. Dus, die eerste stap, zelf het initiatief nemen in contact, zette al direct een heel ander beeld van mij neer.

Vanaf dat moment, dat moment in dat klaslokaal, toen ik besefte dat ik dus zelf mijn eigen gedrag en mijn eigen gedachten kan veranderen, ben ik enorm veel gaan lezen. Steeds opnieuw kleine dingen toepassen, kijken wat voor mij werkt.

Nog een voorbeeld. Dik vier jaar geleden, ik was net mama van 3 prachtige kinderen, dreigde ik in herhaling te vallen. Twee jaar daarvoor zat ik bij de huisarts. Ik wilde gaan laten weten dat het niet goed met me ging, dat ik niet meer wist hoe ik verder moest. Ik schaamde me zo ontzettend. Ik was een moeder die alles had wat ze wilde, thuis kon zijn en ik trok het niet meer. Ik sliep op dat moment zo’n 2-3 uur per nacht en kreeg rare vervelende klachten. Ik kon geen hulp accepteren, sloot mezelf op terwijl ik mezelf naar buiten toe als vrolijke mama probeerde te tonen. Inmiddels zie ik het allemaal zo helder, dat moment zat ik vast. De huisarts was vol van zichzelf dus ik hem mijn verhaal daar nooit gedaan.

Happy mama – project leuker leven

Ik raakte zwanger van Elin en besloot het deze keer echt anders aan te pakken. We hadden er heel veel gesprekken gesprekken over, en het lukte. Deze vierde keer babytijd ben ik ondanks het slaapgebrek een blije positieve mama. Een happy mama. Altijd? Wel nee, niemand is altijd blij.

Alle dingen die ik leerde de afgelopen jaren hebben me zoveel sterker gemaakt. Ik trek me steeds minder aan van wat anderen denken. Ik ben me ervan bewust als ik negatief denk of zit te piekeren en kan dat aardig in de hand houden. Ik ben trots op en voel weinig negatieve emoties over mijn lijf. Ik zit lekker in mijn hoofd en heb steeds minder het gevoel dat ik de dag met kleine kinderen moet overleven. Ik kan steeds meer genieten en besef me des te meer wat echt belangrijk is en dat je prioriteiten moet stellen. Ik kies nu heel duidelijk voor een leuk leven en stap uit mijn vertrouwde lekker plekje. En ik gun dat iedereen.

En dat is de reden dat ik ‘happy mama – project leuker leven’ ben gestart. Een dikke vette grote stap uit mijn comfort zone. In eerste instantie startte ik een facebookgroep. Maar die is inmiddels gesloten. Ik voel me meer thuis op instagram, dus dat is de plek waar ik een toffe communiteit aan het opbouwen ben. En door deze groep blijf ik dikke vette grote stappen maken en ik krijg er zo ontzettend veel energie van. Het is zo onwijs leuk om dingen te delen met anderen. Ik ben altijd op zoek naar hoe ik mijn leven leuker, makkelijker, minder stressvol, minder gehaast kan maken. En ik wil dat graag kwijt.

Klinkt dit als iets waar je blij van wordt en waar je misschien wel wat uit zou kunnen halen? Heb je zin om met mij mee te doen? Meld je dan aan. Leuk!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply