Mama Maai

Happy wife, happy life

indeling huis veranderenAl jaren zeur ik aan Merijn zijn hoofd of we niet eens ons bed naar de zolder zouden verkassen maar al die jaren zeurde ik mijzelf tegen een blok beton. Nee, nee, nee. Bij hoog en laag weigerde hij hierin mee te gaan, het voelde niet goed. En wat niet goed voelt kan je overstelpen met goede argumenten, het heeft geen zin. Dat weet hij ook, er zaten misschien wel twee kanten aan dit verhaal 😉 Serieus, ik heb zitten zaniken en janken daar op zolder (ik was zwanger mensen) omdat ik het allemaal zo mooi en ideaal voor me zag en hij daar consequent elke keer opnieuw weer een dikke streep door harkte. En hij toen uit frustratie riep dat we het dan maar moesten doen als ik toch zo diep ongelukkig zou worden, maar hij dan wel een grotere auto mocht. En we het dus niet deden omdat juist hij dan zo diep ongelukkig zou worden, tjeez wat is dit ingewikkeld. 

Maar de zoon werd langzaam wat ouder en Merijn begon de laatste maanden toch steeds vaker over die grotere auto, die er nog niet is want duur, en elke keer wist ik mijn tegen argument in te slikken, zo flauw natuurlijk. Nah goed, dus deed ik na twee jaren mijzelf het stilzwijgen opleggen weer eens een voorzichtige poging. We hebben nou eenmaal twee grote en één kleine kamer op de eerste verdieping en een flinke zolder, drie kindjes geworpen (ik dus, laat daar even geen twijfel over bestaan) en een ruime hoeveelheid troep. Uhm… om even kort door de bocht te gaan, Merijn zijn vrouw heeft ook nog wat hobby’s.

Lees ook: Opknappen of verhuizen

Op zich is de situatie zoals hij nu is prima behalve die grote zolder die dichtgroeit terwijl we er zulke leuke dingen zouden kunnen doen. Dochter en oudste zoon hokken en vinden dat gezellig en Siem slaapt nog bij ons en neemt ondertussen nog een hele kamer tot zijn beschikking die hij zelden gebruikt. Ja. Nog wel. Niet eeuwig natuurlijk. Het kind groeit maar door. Dus de dochter gaat een eigen tut plek krijgen en de zonen gaan samen slapen.

Ik weet niet wat Merijn vandaag geslikt heeft maar ineens zag hij wel wat in mijn plan.

Ik weet niet wat Merijn vandaag geslikt heeft maar ineens zag hij wel wat in mijn plan. En wat doe je dan? Doorpakken natuurlijk. We bedachten vast nauwkeurig hoe we dan de doorschuif zouden maken. Bij Merijn moet je aankomen met strakke plannen, vaag doet het niet. En elke vrije seconde benut ik hem te overtuigen van de beelden die ik in mijn hoofd heb. Net opperde hij zelfs of we niet vast behang zouden bestellen. Whojoo…

Nah goed. Het staat dus allemaal niet zwart op wit nog en wat betreft dat behang leek het me beter even te wachten. Dus wie weet draait hij morgen weer 180 graden terug. Het kan.

Wordt hoe dan ook vervolgd.

Ps. Ik kan zaniken en zeuren en ben bovendien ook wel eens emotioneel incontinent, maar ik ben tegenwoordig niet meer zwanger en uhm… laten we maar om mijn gedrag lachen oke 😉

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Sanderijn
  20 augustus, 2016 at 20:55

  Hahaha, ik zou onmiddellijk hebben doorgepakt en vast het bed uit elkaar zijn gaan halen enzo. Iets met hij geeft een vinger…. Ik hoop dat hij niet terugdraait en dat jullie een fijn plekje voor jezelf gaan bouwen daar op zolder!

  • Reply
   MamaMaai
   21 augustus, 2016 at 10:51

   Whahaha, jammer genoeg is dat niet zo simpel hier 😉 Maar was wel al begonnen met opruimen en ga zo eens kijken of ik plaats kan gaan maken voor vast een mini doorschuif 😉

 • Reply
  Marijke
  20 augustus, 2016 at 20:55

  Maar je kan wel vast heel enthousiast beginnen met leegruimen van de zolder! Heb je in elk geval opgeruimd mocht het toch niet doorgaan ?

  • Reply
   MamaMaai
   21 augustus, 2016 at 10:50

   Ja idd, stiekem was ik daar al mee begonnen, maar jemig wat een troep verzamelen we zeg…

  Leave a Reply