De kinderen

Heksensoep slurpen

spinaziesoepBaan brekend nieuws hier in huis. ‘Mama, vanaf nu ga ik mijn bordje altijd leeg eten’, aldus onze kleine meid. Dat klinkt toch als muziek in je oren? Helaas voor mij, op het eerste de beste bordje waren nog voldoende sporen van een ‘wat ooit een heerlijke maaltijd was’ te zien. Door elkaar geroerd, geprakt, gedipt in de melk, water en vandaag in groene soep, net wat voor handen is. Nou zijn we redelijk vrij hier aan tafel als het gaat om eten. Wil je niet eten? Dan niet maar je krijgt ook niks anders. Kleine meid moet van ons tegenwoordig zeker één hap van alles proeven, lust ze het niet, goed geprobeerd. Ik geloof er heilig in dat je een kind niet kunt dwingen te eten. Of in ieder geval dat dat niet veel goed doet. Geen strijd aan tafel, eten is leuk! Oke, heel eerlijk, sommige dingen gaan ook ons te ver. Dippen, prakken, spelen en dat soort ongein mag zelfs bij ons niet. Helaas voor ons hebben ik er een nogal ondernemend geval uitgepoept. Mag het een niet? Je zei toch niet dat het ander ook niet mocht? Is ze ook nog het beste voorbeeld voor haar broer. Het lacht om elkaar, het motiveert elkaar, het stimuleert elkaar… Zucht.

Heksensoep:
Maar, dat mag de pret niet drukken. Het blijft leuk om te experimenteren. Doe eens gek. Zo maak ik zo af en toe eens een feest bordje voor ons feestbeesten thuis. Naast ons super heerlijk spinazie soepje.

heksensoepBenodigdheden (4-6 personen):
♥ 600 gram verse bladspinazie
♥ 1 grote ui
♥ Grote teen knoflook
♥ ongeveer 600 ml water
♥ 1 groente bouillon blokje
♥ 200 ml kokosmelk
♥ 1 tl chilikruiden

1. Ui snijden, knoflook persen, glazig bakken in wat olijfolie. 2. handje voor handje de spinazie toevoegen en laten slinken tot de zakken beide leeg zijn. 3. Water,  bouillon, chilikruiden toevoegen en heel even laten koken. 4. Pureren. 5. Kokosmelk erdoor roeren. 6. Smullen maar!

spinaziesoepHeerlijk en super gezond. Vond Merijn het wat te pittig (voor ons helaas volgende keer dus 1/2 theelepel chilikruiden, boehoe) slurpten de kinderen en met name onze kleinste man de soep zonder problemen weg. Meer, meer, meer….. De kinderen slurpen soep tegenwoordig met een rietje. Interessant. Alles wat interessant is werkt. Net als dat ze elkaar graag voeren. En dan ineens alles wel lusten. Mooi voor ons. En we hadden over. Zat zelfs nog, en dus appte ik de buurtjes of ze interesse hadden. Ik voelde me net tafeltje dekje maar zo zonde om het weg te gooien, spinazie mag je niet voor een tweede keer opwarmen helaas. En zo smulde dus de straat met ons mee. Of ik de volgende keer weer te veel wilde maken. Ja natuurlijk, voor onze buurtjes doen we dat!

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Syl
  25 januari, 2014 at 15:40

  Ow hemel, ik gruwel van spinazie, hahahahahahaha en zoals jij het beschrijft… uh nee maar niet.
  Maar ik geloof zéker dat die heksensoep bij jullie er wel ingaat 🙂

 • Reply
  merula
  25 januari, 2014 at 16:05

  allerschattigste kind hier in huis lust ook geen spinazie hoor! Denk je dat hij dit wel lekker zal vinden? Ik bedoel smaakt het nog heel erg naar spinazie of is het door de kokosroom wat verdoezeld?
  Maar eten met een rietje vind ik een erg goeie!

  • Reply
   MamaMaai
   25 januari, 2014 at 16:28

   Oei geen idee, hier zijn ze juist alletwee gek op spinazie

 • Reply
  Anne Solveig
  25 januari, 2014 at 16:45

  Haha, wat leuk!

 • Reply
  Kreamade
  25 januari, 2014 at 18:34

  Poeh zeg, hier is het eten voor jongste dochter ook héééél lastig…. Nu wordt ze bijna 5 jaar en ze heeft al een aantal keer gezegd, dat ze dan groente gaat eten. Ik moet het nog zien… Misschien ook maar eens proberen met een soepje, maar dan wel met een rietje, anders wordt het nog niets. gr. Hennie

 • Reply
  Sanderijn
  25 januari, 2014 at 19:51

  Soep met een rietje, wat een goed idee, dat ga ik hier ook in voeren! En mij klinkt het lekker hoor, onze kindjes houden ook van spinazie!!!

 • Reply
  Doortje Dartel
  26 januari, 2014 at 16:15

  Groente en fruit eten is voor mijn 14 jarige vent nog nooit gelukt. Daarentegen is hij nooit ziek of verkouden. Leeft van aardappels, pannenkoeken, brood, patat en pizza :).
  Dwingen helpt echt niet werd er al kokhalsend weer uitgespuugd.

 • Reply
  Gwen
  27 januari, 2014 at 09:04

  Oh heerlijk! Deze ga ik onthouden! Hier is eten ook een feestje en soms gaat er amper wat in, maar ja: pech gehad, ze krijgt iig niet anders en proeft wel alles. Maar ja, ze is nu bijna 16 maanden en heeft nog een mindere eigen wil dan Fenne, dat wordt dus wat straks 😉

 • Reply
  Anita
  29 januari, 2014 at 13:49

  Tip voor de volgende keer: hoeveelheid voor de kinderen er vast uithalen, dan chilipoeder toevoegen en nog even doorkoken.

  • Reply
   MamaMaai
   29 januari, 2014 at 20:36

   Ah, slim! Thanx

 • Reply
  Bibian
  30 januari, 2014 at 16:47

  Wat leuk bedacht, heksensoep. Ben zelf niet zo weg van spinazie maar het klinkt opzich wel lekker! Liefs

 • Leave a Reply