Heldendaad van vandaag

November3Ach, ik heb weer een heldendaad op mijn naam staan voor vandaag. Samen met mijn buurman. Deed ik vanochtend de gordijnen open, zag ik iets raars bij het raam van de overburen. Het was een duif. Ik weet het, heb misschien een bril nodig. Anyway, de duif zat vast. Onder een rolluik. En bewoog, dus leefde nog. He jak. Daar kan ik dus niet tegen. Het arme beest heeft daar de hele nacht in zijn benarde positie gezeten. Kan niet anders.

Keek ik Merijn, die op het punt van vertrekken stond, smekend aan of hij er niet even langs kon. Voor ik zelf mijn nog niet gefatsoeneerde, net uit bed kroost fatsoenlijk de drempel kon laten uitstappen… Wat is nou belangrijk? Buren deden niet open. Boehoe, ik held, wat nu?

Dierenambulance. Die waren druk maar beloofden langs te komen. Eén klein probleempje. Me mogen de tuin niet in. En heb jij toevallig een ladder? Uhm… nee dus. We bellen terug.

Kinderen dus toch op sleeptouw. In de pyjama’s met ochtend luiers nog om de billen langs de deuren, belandde we bij DE buren. Nee, zij hadden ook geen ladder maar wilden wel graag mee op avontuur.

In gedachten hadden we onszelf al een proces verbaal op onze namen aangemeten voor het betreden van privé terrein, inbraak en het slopen van een rolluik.

De ladder werd gevonden en de overbuurman bleek toch thuis. Met z’n allen bevrijdden we de duif die vast zat met zijn pootje. Hij deed het nog. Pffieeuw. Lang leven ons team work. Oh, en onze buren. Die niet vies zijn van een beetje avontuur.


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “Heldendaad van vandaag”

 1. Mama Krieltje avatar
  Mama Krieltje

  Ik vind je ook een held.
  Maar zou het zelf ook doen :p Dat kun je toch niet negeren, wanneer je een duif zo in de knel ziet?

 2. Iris avatar

  Ah gos! En wat een spanning en sensatie. Goed gedaan hoor 😀

 3. robin avatar

  ach arm beestje! wel knap dat je er zo achteraan gaat hoor, sommige doen dat niet *wat ik niet begrijp*

 4. Marion avatar

  Wat fijn dat de duif gered is, hopelijk redt ie het (ivm evt. stress). Ziet er wel erg zielig uit op de foto.

 5. Doortje Dartel avatar

  Jou dag is goed begonnen met deze heldendaad.

 6. jenneke van maurik avatar
  jenneke van maurik

  topper en ach die foto….. als je dat ziet… nou meis geweldig

  liefs jenneke

 7. Saskia avatar

  Jullie zijn geweldig. Weer een zieltje gered. Met zulke akties maak je mij blij!
  Xxx

 8. Bee avatar
  Bee

  Goed gedaan! Mag ik graag over lezen over zo’n goed begin van de dag!! Ik zat helemaal mee te genieten in je manier van beschrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *