De kinderen

Het betere sloopwerk

betere sloopwerk
Ik weet niet of het er aan ligt dat ik er een jongen heb uitgepoept, maar wat ik wel weet, mijn meisje doet dat niet. Dat slopen. Echt alles wat hij in zijn handen krijgt. Tot twee jaar geleden hadden wij een keurige speelgoedkast. Wel rommelig zo nu en dan omdat kasten worden leeg gehaald en ik niet direct zin had om met slaapgebrek alles op de juiste plek terug te zetten, maar boekjes bijvoorbeeld zagen er altijd keurig uit. Wel alsof ze grijs gelezen werden maar in ieder geval waren er nog geen hele stukken uit weg gevreten. Net als verpakkingen van puzzels, verkleedkleren, spelletjes…. noem maar op.

Maar daar was hij dan. Onze lieve onschuldige kleine man. De eerste paar maanden gingen voorbij en hij leerde zich verplaatsen. Hij leerde grijpen, pakken en scheuren. Boeken überhaupt waren niet meer veilig. Papieren boekjes werden in no time van alle bladzijdes ontdaan. Mijn geliefde boekjes. Die hangen diep treurig met plakband nog aan elkaar. Gisteren zelfs kwam het zomaar dat er ineens in werd geverfd (een milliseconde knipperde ik met mijn ogen….). Kartonnen boekjes werden in zijn geheel opgevreten. Rustig scheurt hij als ik hem een seconde uit beeld laat verdwijnen hele speelgoeddozen aan flarden of trekt alle zuur gespaarde bloemen uit mijn bakken. Hij gooit graag, met speelgoed wat hard aankomt bij voorkeur, hij schopt nog liever, tekent op alles behalve op papier, krijt op de ruiten, trekt zeer graag de keukenkasten leeg (pasta all over the place is geen feest)…. En op dit moment lijmt hij mijn keukentafel, de hork.

Wat is dat toch? Is dat typisch jongentjes? Moet ik daar maar gewoon mee dealen? Of hoe hou ik hem in het gareel? Hoe in vredes naam zorg ik ervoor dat de kleine man zijn slopers energie kwijt kan, maar dat niet uit op mijn inboedel? Of die van zijn zus, het arme kind roept de hele dag, ‘maar daar ben ik zuinig op’.

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Jess
  22 mei, 2014 at 07:40

  Haha, jij hebt er ook zo één. Fijn 😉 Ben ik niet de enige. Sam sloopt alles wat los en vast zit. En niet alleen speelgoed. Alleen de afgelopen maand heeft hij d ontvanger van digitenne gemold, een lamp, twee lampjes van de tuinverlichting en dat spuitding van de tuinslang. Oh, en de droogmolen hangt ook uit z’n fatsoen. Grrr! Over het speelgoed ga ik het niet eens hebben, denk ik. Hij kan wel heel goed ‘uh-oh…’ roepen, dat wel… Zucht. Sterkte, ik snap je!

 • Reply
  Maris
  22 mei, 2014 at 08:06

  Nee hoor. Mila doet dat ook. Al is dat dan wel echt geen meisje meisje haha.

 • Reply
  Petra
  22 mei, 2014 at 09:39

  Dat doet C. ook! Denk ook dat het iets typisch voor jongens is, want meisjesmama’s hoor ik er nooit over. Vooral lekker veel naar buiten laten en daar zijn gang laten gaan, dan kan hij binnen het minste kwaad? (Werkt hier tenminste wel zo…., maar jongen of niet, ieder kind is anders.)

 • Reply
  Eline
  22 mei, 2014 at 10:39

  Hahaha 😀 super

 • Reply
  Manon
  22 mei, 2014 at 10:42

  Hahaha wat een leuk stukje. Ik was als klein meisje al heel netjes en georganiseerd. Ik denk dat meisjes dat sneller zijn dan jongetjes! Zit in de aard van het beestje he haha.

 • Reply
  Stephanie
  22 mei, 2014 at 14:25

  Hahaha geniaal, leuk stukje!

 • Reply
  Daphne Zimmerman
  23 mei, 2014 at 16:14

  Typisch jongensgedrag! Heb er hier ook 2… De een echter wel iets erger dan de ander. Maar gelukkig houden ze het bij mij tot nu toe nog bij speelgoeddozen en oude boekjes… 😉

 • Reply
  Inge
  23 mei, 2014 at 19:30

  Tsja meisjes mama. Geen idee
  Grappig stukje, maar ik snap dat het niet altijd leuk is.

  Ik zou je graag helpen maar ik heb geen idee.

  Ik merk wel dat nr 2 hier ook wat ondernemender is. Baldadiger dan haar zus. Maar net als jouw boef een droppie

 • Reply
  Nicole
  24 mei, 2014 at 05:52

  Hmm zou het typisch iets voor jongens zijn? Volgens mij was ik ook wel baldadig vroeger, ben benieuwd hoe het met Fay zit…

 • Reply
  Joyce
  29 mei, 2014 at 12:51

  Oh nee, typisch jongensgedrag? Dan geniet ik nog maar extra van al die prachtige voorleesboekjes die nog geen vouwtjes en scheurtjes hebben 😉

 • Reply
  Favoriete bloggers mei - Mamaliefde
  16 maart, 2017 at 20:02

  […] Schoolreisje – Enjoy Pes Geen kinderen in ellende op televisie – Christianneblogs Het betere sloopwerk – MamaMaai Het gras van de buren – Puur Arnika Voorraad; hoeveel heb je nodig – […]

 • Reply
  Favoriete bloggers mei - Mamaliefde
  16 maart, 2017 at 20:02

  […] Schoolreisje – Enjoy Pes Geen kinderen in ellende op televisie – Christianneblogs Het betere sloopwerk – MamaMaai Het gras van de buren – Puur Arnika Voorraad; hoeveel heb je nodig – […]

 • Leave a Reply