Gemaakt door mij haken

Hey een muts gehaakt!

haken, gehaakte mutsAl herhaaldelijk kregen we van de juf een mailtje dat de kinderen gewoon buiten spelen, ook al is het stervens koud. Ik kan dat alleen maar aanmoedigen. Maar of we dan de kinderen ook willen voorzien van mutsen, sjaals en wanten want er zou nogal worden geklaagd. Ik voel mij hierover doorgaans niet echt aangesproken, mijn dochter loopt ’s winters liefst in haar onderbroek en trekt pas een muts aan als temperaturen boven de 30 graden komen.

Haak eens een muts!

Ik kan daar van alles van zeggen, maar eerlijk gezegd boeit het mij niet zo, behalve dan wat andere ouders daar van vinden. En ik probeer mezelf aan te leren daar wat minder over na te denken en van aan te trekken. Een virus loop je nog altijd niet op door een koud windje en bovendien zit het kind niet stil op een bankje maar rent en vliegt over het plein. Koud zal ze het niet hebben en anders komt ze vanzelf. Ze is niet gek.gehaakte muts, haken

Maar goed, aangezien we ook nog wel eens op de fiets vertrekken of een stukje wandelen is een muts opzich geen overbodige luxe. Op de blog van Wimke (ken je Wimke niet? FOEI) had ik leuke vrolijke exemplaren voorbij zien komen, die snel in elkaar te haken waren. Alle inspiratie credits, applausjes en dergelijke mogen die kant op. Een muts voor luie haaksters. Ik voel me daarin aangesproken, ik ben nog al van de snel klaar projecten. Deze drie deed ik tussen de bedrijven door in een, wat zal ik zeggen, in totaal een paar uurtjes denk ik.

Mijn dochter loopt ’s winters liefst in haar onderbroek en trekt pas een muts aan als temperaturen boven de 30 graden komen

Over lui gesproken, ik had geen zin mijn spaghetti naald te zoeken, begon dus met haaknaald 6. Ik dacht dat dat kon, snugger nietwaar? Zo ontstond er dus niet direct een muts voor Melle maar eentje voor het mini kopje van Siem. Maar net hoor. Goed, het idee heb ik. Met een beetje aanpassingen ontstond er een soort van rasta versie voor Fenne en later een perfect exemplaar voor Melle.gehaakte muts, haken

Ze flanste onder streng toezicht zelf een pompon in elkaar en zaten vervolgens de hele dag in ondergoed met muts op hun kop. Dat is een goed teken. Melle die überhaupt iets op zijn hoofd laat zetten… ik zeg geslaagd.

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Dina
  6 december, 2015 at 13:36

  Super leuk ook, dat ze de pompons zelf hebben gemaakt.

 • Reply
  Joyce
  6 december, 2015 at 13:43

  Zijn leuk geworden!!! Staan hier ook nog op mijn lijstje! Welke haaknaald heb je uiteindelijk gebruikt? Met welke wol?/ katoen? 😉

  • Reply
   MamaMaai
   6 december, 2015 at 21:45

   Ik gebruikte uiteindelijk Naald 6 met 3 draden StyleCraft special dk. Maar ik week behoorlijk van het patroon af omdat de mutsen anders niet zouden passen. Succes 🙂

 • Reply
  Eline
  6 december, 2015 at 16:53

  Leuk! Leuke kleurtjes ook 🙂

 • Reply
  ellen
  6 december, 2015 at 18:01

  Wat leuk dat je zo snel kunt haken! Ik ben heel crea maar haken krijg ik maar niet voor elkaar haha. En hier ook een moeder die eigenlijk alleen een sjaal omdoet voor de wind. Wanten en muts trekt dochterlief steeds uit haha

 • Reply
  Sabine
  6 december, 2015 at 18:34

  Wat een leuke mutsjes! Echt leuk dat de kinderen ze zo fijn vinden 🙂 Ziet er ook echt lekker warm uit. Nu maar hopen dat ze ze buiten in de kou ook gaan dragen 😉

  • Reply
   MamaMaai
   7 december, 2015 at 09:30

   Ja haha, dat gaan we nog even afwachten. Fenne en Siem hadden hem op vanochtend, Melle draagt hem vooralsnog alleen binnen 😉

  Leave a Reply