De kinderen Speelgoed

Hier worden jongens van 7 blij van

cadeau tips voor jongens van 7,8,9 jaar

Wat is leuk speelgoed voor jongens van 7? Alsjeblieft, een lijst leuke cadeautjes. Die Sinterklaas krijgt het immers elk jaar weer zo’n stuk moeilijk en niet alleen Sinterklaas, ook papa en mama zitten rond de verjaardag met hun handen in het haar. Want wat voor cadeau moeten we nu weer geven. Is het niet zo dat die kinderen gewoon eigenlijk alles al hebben? Van welk speelgoed gaan ze nou echt nog heel blij van worden. Melle vindt het zelf ook lastig merk ik. Bedenken wat voor speelgoedwensen hij op zijn lijstje zet.

Wat is leuk speelgoed voor jongens van 7?

Op dit moment staat alles eigenlijk nog vooral in het teken van Pokemon. Zijn jullie jongens ook zo knetter fanatiek met het verzamelen van die gekke Pokemon kaarten? Maar goed, we doken er samen even goed in en kwamen toch wel op een tof lijstje met cadeau’s waar hij toch wel heel blij van zou worden. Mocht het in de zak terecht komen he… Dat is nog maar even afwachten. Dus, namens Melle, leuke cadeaus voor jongens van 7. Of nou ja jongens, het grootste deel van dit speelgoed wordt ook gebruikt door de kleine broer van vier en de grote zus van 9.

Eerst even putten uit onze eigen eindeloze inspiratiebron. Ik zei al dat ze alles hadden toch 😉 Ze zijn het overigens niet met me eens. Maar… even kijkend naar welk speelgoed ze nou echt heel vaak mee spelen…

* Onder elk cadeautje zet ik een linkje. Zo kan je makkelijk alles terug vinden. Mocht je wat kopen via zo’n link dan krijg ik daarvoor een kleine commissie. Daarvoor betaal je niks extra’s 🙂

Cadeaus inspiratie voor jongens van 7 waar we al ervaring mee hebben

Kapla

Kapla gaat in fases hier in huis maar is speelgoed wat door alle drie de oudste kinderen regelmatig en al jaren gepakt wordt. Geen speelgoed wat ze in een folder zien staan en direct enthousiast van worden, dat snap ik, een stel houten plankjes zonder hysterische kleurtjes trekt niet meteen de aandacht, maar dus wel speelgoed wat jaren leuk blijft.

Ze doen er zoveel leuke dingen mee. Speelgoed waar we altijd te weinig van in huis hebben. Waarvan we elk jaar twijfelen of we het niet eens een beetje moeten uitbreiden maar ja, keuzes keuzes…

Fantasy forts

Dit is zo’n tof speelgoed. Kartonnen bouwplaten, kartonnen verbindingsstukken en klittenband en daarmee bouw je een eigen fort. Door twee platen op elkaar te zetten kan Siem er in staan. Het speelgoed keukentje wordt er in geschoven, en hop, ze hebben hun eigen fort. Dat gaat vast snel stuk dacht ik maar eerlijk is eerlijk ook dit gaat al jaren mee en blijven ze pakken.

constructie speelgoed, magnetisch speelgoed, wat zeiden ze nu weer

Magformers

Magformers kreeg ik ooit een set om te testen en daar schreef ik destijds een stukje over. Toen al waren we razend enthousiast over dit creatieve speelgoed. Inmiddels zijn we al dik 3,5 jaar verder en word er nog steeds heel heel erg vaak mee gespeeld. Zelf kochten we er een uitbreidingsset bij en nog steeds vinden we dat we niet genoeg hebben. Iedereen hier in huis vindt het leuk, het is echt geschikt voor de leeftijd peuter tot tiener. Je kan er zowel 2D als 3D mee bouwen. Het gaat al jaren braaf elke speelgoeddag mee naar school.

Skatebord

De laatste grote cadeau hit. Melle kreeg een skateboard van zijn verjaardag, super leuk en het gaat hem ook goed af. Lekker crossen of trucjes oefenen. En lekker actief en buiten bezig, mama ook weer blij.

jongenskamer, touwladder, rekstok

Ringen of klimrek

Veel vriendjes en vriendinnetjes van onze kinderen lopen hier direct naar boven om te gaan spelen op het klimrek of zwaaien aan de ringen of stok. En regelmatig komen ouders vragen of ze boven even mogen kijken. Het blijft leuk. Oke soms zitten ze heel irritant in de weg of zijn de kinderen zo fanatiek terwijl ze in bed horen te liggen dat we ze er af halen en dat kan gewoon. We bevestigden ze met grote haken aan het plafond in de jongenskamer. Makkelijk ophalen of weghalen dus en al jaren heel veel plezier van.

Minecraft (op de x box)

Games cadeau doen. Niet mijn ding maar het ging ook niet om mijn ding, maar om dat van mijn 7 jarige jongen. En minecraft op de x box en gamen is nu eenmaal zijn leven dus kan niet missen op dit wensenlijstje. Ik zie dat het leuk is en dat ze er ontzettend veel van leren en stiekem begin ik er niet aan omdat ik gewoon bang ban dat ik dan ook dagelijks met zo’n console in mijn handen zit.

Pokemon

Ze gaan al een jaar lang mee naar school om te ruilen. Ze zitten voor op straat met z’n allen kaarten te bekijken en vergelijken en op wonderlijke wijze heeft Melle van niks een enorme voorraad opgebouwd. Oké met een klein beetje hulp van ons en van zijn vriendjes.

Pokemon blijft pokemon voor en pokemon na. Ik ben die pokemon zo zat maar goed, dat mag ik hier in huis niet hardop zeggen. Ik had al een keer besloten dat ik geen geld meer aan die kaartjes zou besteden, ze weten er op wonderbaarlijke wijze toch wel aan te komen. Maar ik hoorde me laats al een nieuw pakje aan Melle beloven om hem over de streep te trekken (I know, dat is geen voorbeeld ouderschap) en nu denkt de Sint er blijkbaar toch weer over na. Ze worden er ook zo ontzettend blij van he 😉

Hij wil er nog veel meer, ze staan weer op zijn lijstje plus zo’n mooie grote pokemon bewaarmap.

Accessoires voor op de fiets

Onze jongens zijn verzot op fietsen en Melle kreeg een toffe nieuwe mountainbike. Oma voorzag hem van nieuwe fietshandschoentjes en een helm en van Sinterklaas vorig jaar kreeg hij een lichtsnoer voor in zijn wielen. Niet alleen heel tof en stoer maar ook wel fijn om lekker zichtbaar te zijn. Het gaat niet lang meer duren voor ze in het donker naar schoolfietsen en straks ook weer in het donker terug.

Nerf

Ik ben zo’n moeder die dit soort speelgoed liefst niet in huis haalt maar ja, ik ben niet de enige die hierin beslist. Gek genoeg hebben ze het toch en wel meer dan 1… en eerlijk is eerlijk, het is wel speelgoed waar ze veel mee spelen. En nog lekker buiten en behoorlijk actief ook. Dus ik stel mijn principes hierin wel een beetje bij. Er staat er gewoon weer een op zijn lijstje hoor. En extra pijltjes want doordat ze ermee buiten schieten raken ze ook gewoon op.

cadeau inspiratie voor kinderen van 7,8,9 jaar

Gave boeken

Ik schreef al een lijstje met de favorieten boeken van Melle op dit moment en de boeken die hij uitkoos, daar is hij al jaren fan van. Inmiddels is in de serie van zijn steenboek en voertuigenboek nu ook een nieuwe verschenen, namelijk het dinosaurussen boek. Dus… die staat op zijn lijstje uiteraard.

Technisch LEGO

Lego blijft een hit ook al staat de liefde op moment bij Melle een beetje op een laag pitje. Ik durf mijn handen er voor in het vuur te steken dat die liefde gewoon weer terug komt. En dan wat technischer en uitdagender.

Grote landkaart

Dit is echt zo’n hit bij ons thuis en bovendien ook echt een aanwinst voor de jongenskamer. Vind ik. We hebben een grote landkaartposter boven de bedden van de jongens hangen. Elke avond moet papa wat landen noemen en zoekt Melle de hoofdsteden erbij. Of probeert hij ze te vinden op de kaart. Ze kunnen maar een hobby hebben he.

Rubikscube

Rubikscube en al dat soort friemel spelletjes zijn heel erg iets voor Melle. De rubikscube is weer helemaal in en hij probeert al sinds Sinterklaas vorig jaar hem goed te krijgen. Over doorzetten gesproken.

Walki talkies

Siem kreeg ze van zijn verjaardag maar inmiddels bleek dat onze kinderen en buurkinderen en wie er ook bij ons komt er heel graag mee spelen. Ze werken dan ook super leuk en als je er meer dan 2 hebt kunnen ze er leuke spelletjes buiten mee spelen. Hier worden ze er in ieder geval erg fanatiek en creatief van.

Google home mini

Dit is zo’n tof ding, echt. Fenne kreeg de Google home mini voor haar verjaardag. Ze heeft er echt al uren en uren plezier aan gehad. Maar hij staat op haar kamer dus de jongens horen best wat er uit de speaker komt maar hebben geen inbreng in wat er gedraaid wordt. Dus… ook eentje voor op hun kamer?

speelgoed idee jongens verjaardag

Stenen

Als het aan mijn kinderen ligt en Melle in het bijzonder, kun je niet genoeg stenen, edelstenen en fossielen in je bezit hebben. Rondstruinen in de edelstenen winkel met mijn kinderen en we zijn wel even wat uurtjes zoet voor ze een keus hebben gemaakt.

Katamino

Een startgame van hout. En echt een hit. We hebben hem te leen al een tijd maar het is er eentje die ik wil gaan aanschaffen als we hem moeten terug geven. Dit spel kan je alleen doen en word echt heel vaak door allemaal uit de kast gepakt.

Het idee achter dit spel is dat je steeds een nieuwe combinatie blokken krijgt, je begint met 3, die je in het spelbord moet leggen. Dat wordt steeds lastiger en is zeer uitdagend en goed voor het ruimtelijk inzicht. Grote hit hier voor zowel jongens en meisjes van verschillende leeftijden.

Oke en dan nu speelgoed wat op het wensen lijstje staat:

Staat er dan niks meer op hun lijstje? Nou uhm… behalve aanvulling op het speelgoed wat ze dus al hebben? Het is wel een lastige dit jaar. Als ik het aan Melle overlaat zijn de opties pokemonkaarten, pokemon alles een eigen iPad en een telefoon. Hij denkt nog altijd dat de Sint geldbomen in de tuin heeft staan. Maar proberen kan altijd he.

Gravi trax

Dit speelgoed lijkt me zo leuk, zit al een tijdje in mijn hoofd, maar ja… baby in huis he, dus is dit wel geschikt? En, het is er weer eentje om uit te breiden. Wat opzich niet heel erg is, want goede speelgoedideeën voor de verlanglijstjes zijn altijd wel welkom, maar dat betekend dus wel dat je misschien in het begin erg creatief moet zijn om er iets leuks mee te kunnen of de goede man moet gewoon wat dieper in de buidel tasten.

Gravi trax is een systeem waarbij je op verschillende manieren een kogelbaan kan bouwen. Een soort knikkerbaan voor grote jongens. Maar dan met super toffe elementen waar de kogel door heen kan vallen, kan springen…

Ik ga me wel heel erg vergissen als dit geen leuk speelgoed voor jongens, en meiden ook trouwens, gaat zijn waar zijn waar ze eindeloos mee zouden kunnen gaan spelen. Die houden wel van een uitdaging.

Disco lamp/ sterrenhemel

We hebben er helaas al een paar versleten. Lampen die je in een lamp kan draaien en dan ronddraaiende lichteffecten geven in je donkere slaapkamer maar helaas waren die nooit van goede kwaliteit. Toch is het wel iets waar ze altijd veel plezier van hebben gehad. We willen er dus nu eentje die we aan het plafond kunnen bevestigen. Veel minder gevoelig voor friemelende kinderhandjes.

Onesie

Vorig jaar deed de Sint voor elk kind er een in de zak en jeetje, dat was een groot succes. Heerlijk om lekker in te luieren en weg te kruipen op een luie namiddag.

Of geef een herinnering cadeau.

Mocht je nog leuk speelgoed voor jongens van 7 of iets ouder weten, drop ze in de comments. Dan helpen we elkaar 🙂

Wil je Mamamaai blijven volgen? Facebook, instagram, pinterest

Verjaardagscadeau jongen 7 jaar

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply