De kinderen Speelgoed

Hier worden jongens van 7 blij van

cadeau tips voor jongens van 7,8,9 jaar

Wat is leuk speelgoed voor jongens van 7? Wat geef je een jongen van 7 voor zijn verjaardag cadeau? Alsjeblieft, een lijst met tips voor leuke cadeautjes. Die Sinterklaas krijgt het immers elk jaar weer zo’n stuk moeilijk en niet alleen Sinterklaas, ook papa en mama zitten rond de verjaardag met hun handen in het haar. Want wat voor cadeau moeten we onze zoon nu weer geven. Is het niet zo dat die kinderen gewoon eigenlijk alles al hebben? Van welk speelgoed gaan ze nou echt nog heel blij van worden. Melle vindt het zelf ook lastig merk ik. Bedenken wat voor speelgoedwensen hij op zijn lijstje zet.

Wat is leuk speelgoed voor jongens van 7?

Op dit moment staat alles eigenlijk nog vooral in het teken van Pokemon. Zijn jullie jongens ook zo knetter fanatiek met het verzamelen van die gekke Pokemon kaarten? Maar goed, we doken er samen even goed in en kwamen toch wel op een tof lijstje met cadeau’s waar hij toch wel heel blij van zou worden. Mocht het in de zak terecht komen he… Dat is nog maar even afwachten. Dus, namens Melle, leuke cadeaus voor jongens van 7. Of nou ja jongens, het grootste deel van dit speelgoed wordt ook gebruikt door de kleine broer van vier en de grote zus van 9.

We hebben ook een leuk lijstje voor meiden van 8 – 10 jaar

Eerst even putten uit onze eigen eindeloze inspiratiebron. Ik zei al dat ze alles hadden toch 😉 Ze zijn het overigens niet met me eens. Maar… even kijkend naar welk speelgoed ze nou echt heel vaak mee spelen…

* Onder elk cadeautje zet ik een linkje. Zo kan je makkelijk alles terug vinden. Mocht je wat kopen via zo’n link dan krijg ik daarvoor een kleine commissie. Daarvoor betaal je niks extra’s 🙂

Een leuk cadeau voor jongens van 7 jaar om creatief mee aan de slag te gaan

Kapla

Kapla gaat in fases hier in huis maar is speelgoed wat door alle drie de oudste kinderen regelmatig en al jaren gepakt wordt. Geen speelgoed wat ze in een folder zien staan en direct enthousiast van worden, dat snap ik, een stel houten plankjes zonder hysterische kleurtjes trekt niet meteen de aandacht, maar dus wel speelgoed wat jaren leuk blijft.

Ze doen er zoveel leuke dingen mee. Speelgoed waar we altijd te weinig van in huis hebben. Waarvan we elk jaar twijfelen of we het niet eens een beetje moeten uitbreiden maar ja, keuzes keuzes…

Gereedschapskist met touwen

Het allerbeste cadeau ever wat hij kreeg was een gevulde gereedschapskist van opa. Gevuld met touwen, katrollen, een metalen ketting, tie wraps, musketon haken…. Niet te bedenken hoeveel ze daar mee spelen. Vriendjes vinden het werkelijk fantastisch om hier te komen, ze worden er bijzonder avontuurlijk en creatief van. By far het beste speelgoed wat hij ooit kreeg.

Fantasy forts

Dit is zo’n tof speelgoed. Kartonnen bouwplaten, kartonnen verbindingsstukken en klittenband en daarmee bouw je een eigen fort. Door twee platen op elkaar te zetten kan Siem er in staan. Het speelgoed keukentje wordt er in geschoven, en hop, ze hebben hun eigen fort. Dat gaat vast snel stuk dacht ik maar eerlijk is eerlijk ook dit gaat al jaren mee en blijven ze pakken.

constructie speelgoed, magnetisch speelgoed, wat zeiden ze nu weer

Magformers

Magformers kreeg ik ooit een set om te testen en daar schreef ik destijds een stukje over. Toen al waren we razend enthousiast over dit creatieve speelgoed. Inmiddels zijn we al dik 3,5 jaar verder en word er nog steeds heel heel erg vaak mee gespeeld. Zelf kochten we er een uitbreidingsset bij en nog steeds vinden we dat we niet genoeg hebben. Iedereen hier in huis vindt het leuk, het is echt geschikt voor de leeftijd peuter tot tiener. Je kan er zowel 2D als 3D mee bouwen. Het gaat al jaren braaf elke speelgoeddag mee naar school.

Goocheldoos

Goochelen is een dingetje. Altijd tof. Ze zijn zo super trots als ze dat kunnen. Nu is er echt een enorm toffe doos van Mindfuck met hoe je toffe illusies uitvoert.

Spellen

Katamino is een smartgame van hout. En echt een hit. We hebben hem te leen al een tijd maar het is er eentje die ik wil gaan aanschaffen als we hem moeten terug geven. Dit spel kan je alleen doen en word echt heel vaak door allemaal uit de kast gepakt.

Het idee achter dit spel is dat je steeds een nieuwe combinatie blokken krijgt, je begint met 3, die je in het spelbord moet leggen. Dat wordt steeds lastiger en is zeer uitdagend en goed voor het ruimtelijk inzicht. Grote hit hier voor zowel jongens en meisjes van verschillende leeftijden.

Andere spelletjes worden hier ook graag gespeeld. Keer op keer spelen we tegenwoordig een paar keer per dag, zowel met de 6 jarige als met de 11 jarige.

jongenskamer, touwladder, rekstok

Ringen, klimrek of een boksbal

Veel vriendjes en vriendinnetjes van onze kinderen lopen hier direct naar boven om te gaan spelen op het klimrek of zwaaien aan de ringen of stok. En regelmatig komen ouders vragen of ze boven even mogen kijken want hun kinderen zijn zo ontzettend enthousiast. Het blijft ook echt leuk. Oke soms zitten ze heel irritant in de weg of zijn de kinderen zo fanatiek terwijl ze in bed horen te liggen dat we ze er af halen en dat kan gewoon. We bevestigden grote haken aan het plafond in de jongenskamer waar we de verschillende spullen aan kunnen ophangen. Makkelijk ophangen of weghalen dus en al jaren heel veel plezier van.

Technisch LEGO

Lego blijft een hit ook al staat de liefde op moment bij Melle een beetje op een laag pitje. Ik durf mijn handen er voor in het vuur te steken dat die liefde gewoon weer terug komt. En dan wat technischer en uitdagender.

Gravitax

Dit speelgoed is zo leuk. En, het is er weer eentje om uit te breiden met steeds weer nieuwe elementen. Gravitrax is hier in huis bij alle kinderen populair. Zet het op tafel en ze spelen er uren mee.

Gravi trax is een systeem waarbij je op verschillende manieren een kogelbaan kan bouwen. Een soort knikkerbaan voor grote jongens. Maar dan met super toffe elementen waar de kogel door heen kan vallen, kan springen…

Houten minituren robot figuren

Dit is zo’n gaaf speelgoed. Een bouwset die je helemaal zelf in elkaar zit vanuit kleine houten onderdelen. Er zijn enorm veel verschillende kits te verkrijgen, van knikkerbanen tot stoomtreinen tot 40 jaar durige kalenders (die staat op mijn eigen lijstje) en mini huisjes.

Zijn ze wel even zoet mee, en daarna fascinerend toekijken hoe het in elkaar zit en werkt allemaal. Hier gaan kleine mannetjes hartjes echt harder van kloppen.

Speelgoed voor een jongen van 7 voor buiten

Skatebord

We liepen ooit bij de kringloop tegen een pennyboard aan. Wat een dikke vette mazzel is dat. Daar is me toch gigantisch veel mee gespeeld en nog steeds. Leuk buiten maar ze verzinnen er binnen ook zo’n toffe dingen mee. Heerlijk om op te zitten en actieve spelletjes mee te verzinnen

De laatste grote cadeau hit. Melle kreeg een echt skateboard van zijn verjaardag, super leuk en het gaat hem ook goed af. Lekker crossen of trucjes oefenen. En lekker actief en buiten bezig, mama ook weer blij.

Stuntstep

Lekker naar buiten. We geven en vragen graag speelgoed om buiten te spelen. Deze stuntsep is een dikke hit. Hij gaat overal mee naar toe. Ideaal en super stevig. Ze kunnen er wel degelijk mee stunten. En laatst kregen we zomaar van een onbekende een pennyboard. Dat ding is echt goud!!!

Ezyroller

Nog een tof ding om mee buiten te spelen is de Ezyroller. We hebben veel buitenspeelgoed inderdaad, je zou onze schuur eens moeten zien. Net een wagenpark. Voordeel ervan is dat ze onwijs veel buiten zijn en zie dat als positief.

De Ezyroller is langer te maken waardoor je er heel veel jaren plezier van gaat hebben. De jongste van 4 kan er goed op en de oudste van 10 kan er goed op en dan zit de langste staaf er nog niet tussen. Eindeloos plezier dus, dikke tip!

Accessoires voor op de fiets

Onze jongens zijn verzot op fietsen en Melle kreeg een toffe nieuwe mountainbike. Oma voorzag hem van nieuwe fietshandschoentjes en een helm en van Sinterklaas vorig jaar kreeg hij een lichtsnoer voor in zijn wielen. Wat nog heel hoog op zijn lijstje staat is een kilometerteller. Op het lijstje van zijn broer ook trouwens. Niet alleen heel tof en stoer maar ook wel fijn om lekker zichtbaar te zijn. Het gaat niet lang meer duren voor ze in het donker naar schoolfietsen en straks ook weer in het donker terug.

Nerf

Ik ben zo’n moeder die dit soort speelgoed liefst niet in huis haalt maar ja, ik ben niet de enige die hierin beslist. Gek genoeg hebben ze het toch en wel meer dan 1… en eerlijk is eerlijk, het is wel speelgoed waar ze veel mee spelen. En nog lekker buiten en behoorlijk actief ook. Dus ik stel mijn principes hierin wel een beetje bij. Er staat er gewoon weer een op zijn lijstje hoor. En extra pijltjes want doordat ze ermee buiten schieten raken ze ook gewoon op.

Walki talkies

Siem kreeg ze van zijn verjaardag maar inmiddels bleek dat onze kinderen en buurkinderen en wie er ook bij ons komt er heel graag mee spelen. Ze werken dan ook super leuk en als je er meer dan 2 hebt kunnen ze er leuke spelletjes buiten mee spelen. Hier worden ze er in ieder geval erg fanatiek en creatief van.

Klein cadeau voor een kinderfeestje of als schoencadeautje

Pokemon

Ze gaan al een jaar lang mee naar school om te ruilen. Ze zitten voor op straat met z’n allen kaarten te bekijken en vergelijken en op wonderlijke wijze heeft Melle van niks een enorme voorraad opgebouwd. Oké met een klein beetje hulp van ons en van zijn vriendjes.

Pokemon blijft pokemon voor en pokemon na. Ik ben die pokemon zo zat maar goed, dat mag ik hier in huis niet hardop zeggen. Ik had al een keer besloten dat ik geen geld meer aan die kaartjes zou besteden, ze weten er op wonderbaarlijke wijze toch wel aan te komen. Maar ik hoorde me laats al een nieuw pakje aan Melle beloven om hem over de streep te trekken (I know, dat is geen voorbeeld ouderschap) en nu denkt de Sint er blijkbaar toch weer over na. Ze worden er ook zo ontzettend blij van he 😉

Hij wil er nog veel meer, ze staan weer op zijn lijstje plus zo’n mooie grote pokemon bewaarmap.

Smartgames

Onze kleine man vindt het heerlijk zich af en toe terug te trekken in zijn eigen wereld maar flink uitgedaagd te worden. Kleine denkspellen zijn favoriet. Kunnen ook mee in de auto voor een lange reis. En uiteraard gewoon tof voor het hele gezin.

Mind spelletjes

Rubikscube en al dat soort friemel spelletjes zijn heel erg iets voor onze kinderen. De rubikscube is net als alle fidget toys weer helemaal in en hij probeert al sinds Sinterklaas vorig jaar hem goed te krijgen. Over doorzetten gesproken.

En deze magic puzzel. Hij kreeg een kleinere variant vorig jaar van een vriendje op zijn kinderfeestje. Ik geef toe dat ik dacht, wat een troep. Maar dit groene ding, ik meen het serieus, zit aan hem vast gekleefd en inmiddels ook al aan zijn jongere broerje. De grote versie staat op zijn lijstje voor de Sint dit jaar en sttt…. 🙂 Inmiddels zie ik ook de lol, ik heb hem net zo vaak zelf al in mijn handen gehad.

Dino stickerboek

Ik dacht eerlijk gezegd dat het hem niet ging worden. Maar vond het wel een goed idee voor een lange autoreis op vakantie. Ik schafte toen voor alledrie de kinderen een stickerboek aan. Ze zijn er zo enthousiast mee dat ze elk jaar weer een nieuwe vragen. En ze zijn er echt veel langer mee bezig dan je zou denken. Zo ontzettend veel stickers, dat duur wel even voor ze die op hebben gemaakt.

Geldkistje

Echt een dikke hit. Ze verstoppen er hun zakgeld en hun snoepjes die ze achter een slotje willen voor als vriendjes komen.

En hier worden jongens van 7 ook heel blij van

cadeau inspiratie voor kinderen van 7,8,9 jaar

Gave boeken

Ik schreef al een lijstje met de favorieten boeken van Melle op dit moment en de boeken die hij uitkoos, daar is hij al jaren fan van. Inmiddels is in de serie van zijn steenboek en voertuigenboek nu ook een nieuwe verschenen, namelijk het dinosaurussen boek. Dus… die staat op zijn lijstje uiteraard.

Nintendo switch

De droom van elk kind op dit moment toch? Nitendo switch, wat een gaaf ding. En uhm… stiekem ook heel leuk voor papa en mama. Laten we zeggen, het ultieme familie cadeau.

Grote landkaart

Dit is echt zo’n hit bij ons thuis en bovendien ook echt een aanwinst voor de jongenskamer. Vind ik. We hebben een grote landkaartposter boven de bedden van de jongens hangen. Elke avond moet papa wat landen noemen en zoekt Melle de hoofdsteden erbij. Of probeert hij ze te vinden op de kaart. Ze kunnen maar een hobby hebben he.

Google home mini

Dit is zo’n tof ding, echt. Fenne kreeg de Google home mini voor haar verjaardag. Ze heeft er echt al uren en uren plezier aan gehad. Maar hij staat op haar kamer dus de jongens horen best wat er uit de speaker komt maar hebben geen inbreng in wat er gedraaid wordt. Dus… ook eentje voor op hun kamer?

speelgoed idee jongens verjaardag

Stenen

Als het aan mijn kinderen ligt en mijn zevenjarige jongen in het bijzonder, kun je niet genoeg stenen, edelstenen en fossielen in je bezit hebben. Rondstruinen in de edelstenen winkel met mijn kinderen en we zijn wel even wat uurtjes zoet voor ze een keus hebben gemaakt.

Disco lamp/ sterrenhemel

We hebben er helaas al een paar versleten. Lampen die je in een lamp kan draaien en dan ronddraaiende lichteffecten geven in je donkere slaapkamer maar helaas waren die nooit van goede kwaliteit. Toch is het wel iets waar ze altijd veel plezier van hebben gehad. We willen er dus nu eentje die we aan het plafond kunnen bevestigen. Veel minder gevoelig voor friemelende kinderhandjes.

Periscoop

Beide jongens hebben er hier eentje en echt, een succes!

Onesie

Vorig jaar deed de Sint voor elk kind er een in de zak en jeetje, dat was een groot succes. Heerlijk om lekker in te luieren en weg te kruipen op een luie namiddag.

Of geef een herinnering cadeau.

Mocht je nog leuk speelgoed voor jongens van 7 of iets ouder weten, drop ze in de comments. Dan helpen we elkaar 🙂

Wil je Mamamaai blijven volgen? Facebook, instagram, pinterest

Verjaardagscadeau jongen 7 jaar

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Anoniempje
  28 maart, 2021 at 17:08

  Hi Maya, bedankt voor het lijstje! Ik ben sinds een jaar samen met een man die twee kinderen uit zijn vorige huwelijk heeft (4 en 7). Nu ga ik de kinderen binnenkort ontmoeten en ik wil graag iets voor ze meenemen, maar ik weet dus helemaal niets van kinderen en al helemaal niet van jongetjes. Jouw lijstje is dus erg handig…

  • Reply
   MamaMaai
   6 april, 2021 at 07:28

   Ah wat leuk om te horen. Spannend hoor! Succes 🙂

 • Reply
  Anoniem
  19 augustus, 2022 at 11:54

  Hoi, mag ik vragen hoe dat boek heet over stenen? Mijn zoon wordt binnenkort 7 jaar en is ook gek op stenen, edelstenen, kristallen etc.

  • Reply
   MamaMaai
   9 september, 2022 at 12:11

   Sorry voor mijn late reactie, hoop dat je er nog wat aan hebt.Ik heb het linkje van zijn lieveling boek de stenen er bij gelinkt in het artikel. Als je omlaag scrolt kom je er direct bij uit. En gefeliciteerd!

  Leave a Reply