Mama Maai

Hoe het kwam dat ik twee keer uit eten ging deze week

suus maaiKijk, ik gaf natuurlijk zelf al aan dat ik wat meer aan mijn sociale contacten ging doen. Het idee kwam zelfs terecht bij mijn goede voornemens. Maar dat ik in vier dagen, twee keer uit eten zou gaan, had ik van te voren toch wel redelijk overdreven gevonden. Ik kamp dan toch altijd weer met een soort van schuldgevoel naar Merijn, dat hij in zijn upje de kindjes in hun bedjes moet leggen. Ja heel erg zwaar, ik weet het. Ook al waren ze spik en span en altijd en eeuwig super lief. Maar toch vind ik dat sneu. Laat me.

De eerste keer:
Maar goed. Die eerste keer, die van vrijdag avond, die stond al een tijdje gepland. We hadden alle twee behoefte aan roddelen, bijkletsen en lekker eten zonder zelf te koken en grijpgrage handjes die al het lekkers van je bord af vissen. Nog meer behoefte hadden we om gewoon eens even een avondje geen mama te zijn. Klikt altijd raar vind ik. We zijn nou eenmaal gewoon mama, ook al bevinden we ons ergens anders. Maar je snapt me toch? Anyway, het was al weer even geleden en hoognodig.

Londen, Dubai, whatever:
Ja en toen liet vriendin S (andere S, die vriendin van vrijdag was ook een S) weten dat ze naar Nederland zou komen. Dat wordt altijd alla minuut gepland en dan moet er naarstig geschoven worden in de agenda’s om een date vrij te maken. Dat lukt helaas niet altijd door ander belangrijke zaken, dat heb je helaas met alla minuut acties, dus zo kwam het dat ik vriendin S voor het laatst zag op mijn kraambed. Schandalig, I know. Ja jemig, wie gaat er dan ook helemaal in Dubai wonen. Sorry S. Eigenlijk was het tot nu altijd Londen wat nog enigszins te overzien zou zijn. Ik bedoel, als mijn kindjes iets groter waren geweest had ik het best zien zitten om daar eens een lang weekendje de beest uit te hangen samen (oh je denkt van niet?). Maar ze gaat dus verhuizen. Naar Dubai. Bye bye schandalig weekend. Ah ja, wie weet kan dat ter zijner tijd ook wel in Dubai. Klinkt wel stoer. Hip bedoel ik. Nee echt, je moet haar huis, uitzicht enzo eens zien. Te tof.

De tweede keer:
Maar goed, ze was dus hier en we zouden afspreken, jeej. Maar dat kon in mijn agenda maar op twee dagen. Eén dag met en één dag zonder kinderen. Waarbij zij het natuurlijk natuurlijk leuk zou vinden mijn kroost te zien, maar er na anderhalf (correctie bijna twee) jaar ook wel het een en ander bijgepraat moest worden. Daarvoor was dus nog maar één optie, de maandagavond. Dus ging ik op mijn knieën bij mijn allerliefste en smeekte ik (in werkelijkheid vroeg ik het hem in de vorm van een mededeling) of hij het niet al te erg zou vinden als ik me weer zou opofferen voor nog zo’n gezellige avond in vier dagen. De schat snapte de hint en zo kwam het dat ik in vier dagen twee keer uit eten ging. En ook nog eens bekletste met mijn veel te lang niet gezien, veel te ver weg wonende, lieve, gekke, gezellige vriendinnetje.

Oh ja, en het beviel mijn kindjes ook nog wel. Die vonden dat S vandaag wel weer mocht langskomen. Dus S, als je dit leest… Volgende date misschien wat sneller?

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Syl
  5 februari, 2014 at 09:14

  heerlijk toch!

 • Reply
  marlies
  5 februari, 2014 at 16:12

  leuk voor je, ik wil ook! 🙂

 • Reply
  Linda
  5 februari, 2014 at 16:55

  Lekker hoor, heerlijk even genieten zonder kinderen!

 • Reply
  Gwen
  6 februari, 2014 at 10:43

  Lekker zeg, stiekem ben ik een beetje jaloers haha! Maar echt, dat schuldgevoel als manlief het ’s avonds alleen moet doen, raar he. Alsof hij dat heeft als het uitloopt op kantoor (not, i guess)

 • Leave a Reply