Bloggen/ schrijven

Hoe kom je er op? Blogspiratie TAG

Yousra van de blog Ninja Moeder tagde mij voor de blogspiratie TAG. De TAG die door blogqueen in het leven is geroepen. Aangezien ik wel vaker vragen krijg over waar ik de tijd vandaan haal om de dingen te doen die ik graag doe, waaronder bloggen, ben ik de beroerdste niet deze in te vullen. Lees mee.

bloggerdeblog

Inspirerende omgeving 😉

Waar haal ik de tijd vandaan?
Ik weet het zelf ook niet. Tijd is momenteel een dingetje. Met drie jonge kindjes heb ik amper tijd mijn eigen kont af te vegen, laat staan een stukje te typen. Voordat mini werd geboren pakte ik mijn tijd ’s avonds. Man voor de tv of met zijn snufferd in de ipad en ik lekker bloggen. Heerlijk. Of in het weekend. Als man even de kindjes kon vermaken. Tegenwoordig ligt ’s avonds in plaats van de laptop eigenlijk altijd mini op mijn buik En ben ik al lang blij dat ik in zinnige bewoordingen man op de hoogte kan stellen van het reilen en zeilen van de kinderen, de structuur van de poepluiers en binnengewerkte boterhammen ed en hij op zijn beurt nog enigszinds zijn verhaal aan een bijna verzadigd vrouwelijk brein kwijt kan. Het lukt me allemaal nog net. In het weekend zijn over het algemeen ook een hoop zaken met een hogere prioriteit en kom ik dus ook niet aan typen toe. Waar ik de tijd vandaan haal? Uhm, momenteel zit ik met mini op schoot in de tuin en peuter voor de tv. * Dat was dus een week geleden…. ZUCHT

Waar haal ik de inspiratie vandaan?
Inspiratie zat. Ik ben gezegend met kinderen die de meest wilde capriolen bedenken, die zijn al een rijkelijke inspiratiebron opzich. Als iets me te binnen schiet probeer ik het tegenwoordig op te schrijven.

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenoemde schrijvers- bloggers block aan?
De inspiratie is er altijd wel. Overal slingeren lijstjes met wat ik allemaal nog schrijven wil. Regelmatig schrijf ik al wat steekwoorden in mijn concepten. En anders gewoon even niet. Daarentegen lukt het schrijven zelf dan weer regelmatig niet. Te druk in mijn hoofd, niet de juiste woorden kunnen vinden, niet grappig, leuk, gevat genoeg…. Gewoon stom.

Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel jij je dan?
Balen als ik ergens een moment vind en het niet wil lukken. Stront sacherijnig word ik ervan. Inmiddels heb ik besloten het wat los te laten. Ik blog immers voor de fun, het is niet mijn baan en ik weet dondersgoed dat er niemand wakker zal liggen als ik een dagje of weekje  niet online verschijn behalve ik. Hoe harder ik mezelf dwing, hoe slechter het gaat. Loslaten is het nieuwe credo.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Niet. Tijdens het schrijven van deze extra paar regels ben ik al dertig keer gestoord voor wat onzinnige vragen of loze opmerkingen van peuter en kleuter. Ze gaan een ijszandtaart maken, dat u het even weet. Zowaar ligt mini te slapen en is papa gewoon beschikbaar maar het kroost kan er niet aan wennen voor vragen eerst daar aan te kloppen. Ik lees mijn berichten elke paar woorden opnieuw om er weer in te komen.

Welke brainstorm techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Brainstormen doe ik niet. Heb ik iets te vertellen dan doe ik dat, heb ik niks te vertellen dan ga ik wat anders doen. Over het algemeen popt er dan snel weer een idee op.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Nee, stilte wel maar tja, stilte is goud.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Als ik net inslaap val. Te irritant. Als ik het opschrijf ben ik weer wakker, als ik het niet opschrijf ben ik mijn geniale ideeën weer kwijt. En verder eigenlijk overal waar ik het niet snel even kwijt kan. Achter het stuur, onder de douche….. En voordat ik het heb opgeschreven, zijn er al weer duizend en één andere gedachten gepasseerd.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Ik ‘werk’ altijd in de chaos van mijn gezinsleven. Tussen de herrie en de ontbijtbordjes ofzo. Gewoon een stukje tafel wat ik vrij heb geschoven. Waar ik graag zou willen ‘werken’….. Doe anders maar een bounty eiland met wuivende palmbomen en een cocktail?!

Mijn inspiratie bronnen :)

Mijn inspiratie bronnen 🙂

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Ik hou me niet perse bezig met hoe het bloggen zou moeten. Ik blog vooral omdat ik het leuk vind. Ik las wel het blogboek van Kelly, omdat ik haar blog tof vind en haalde daar toch nog wat ideetjes uit. Het wetboek voor bloggers van Charlotte wil ik nog graag lezen omdat ik het idee heb dat bloggen tegenwoordig steeds serieuzer word. Van sommige dingen zou ik dan best graag op de hoogte zijn.

Welke bloggers inspireren jou?
Er zijn een aantal blogs die ik heel graag lees Dinastie, Ikbenirisniet, Des, Fantasticmoms, Degroenemeisjes en eigenlijk nog een heleboel…

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Mijn kinderen, mijn kinderen, mijn kinderen…. en verder alle ongein die mensen om me heen uithalen. Dingen die goedbedoeld naar me worden geroepen maar een beetje anders uitpakken. Mijn eigen lompheid.

Ik geef het stokje door aan?
Het zit er wel in dat iedereen de TAG al heeft gehad. Maar van deze meiden ben ik nog wel heel nieuwsgierig waar ze hun blogspiratie vandaan halen. Dinastie
Verbeelding, Lobke.

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  ninja moeder
  12 april, 2015 at 17:47

  Leuk! Zo te lezen doen wij het aardig op dezelfde manier dat bloggen 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   12 april, 2015 at 20:43

   Jouw frequentie ligt alleen stukken hoger 🙂

 • Reply
  Elisa
  13 april, 2015 at 06:56

  Leuke tag 🙂

 • Reply
  Kahtleen
  13 april, 2015 at 07:53

  Leuke tag! Ik vind het super dat het bloggen nog zo vlot gaat bij jou zelfs met de mini er bij. Massa’s respect daarvoor. Ik neem de tag binnenkort over, want het zijn echt toffe vragen die ik ook regelmatig krijg.

  • Reply
   MamaMaai
   13 april, 2015 at 18:39

   Nou vlot…. Haha ik doe bijna een week over 1 berichtje 😉

 • Reply
  Madelon
  13 april, 2015 at 11:33

  Leuk om te lezen! Ik vind het soms met 1 kleintje al lastig haha. Meestal blog ik nu in de tijd dat hij slaapt of dat hij even zelf aan het spelen is.

 • Reply
  Patricia
  13 april, 2015 at 16:09

  Wat leuk dat je mijn tag hebt ingevuld. Met veel plezier je antwoorden gelezen. Ik heb je toegevoegd aan het lijstje met bloggers die ‘m invulden.

  • Reply
   MamaMaai
   13 april, 2015 at 18:38

   Ik zal je er nog even bij zetten, wist niet dat het origineel van jou was….

 • Reply
  janske
  13 april, 2015 at 20:09

  Leuke tag!

 • Reply
  Sas
  13 april, 2015 at 20:24

  Je hebt deze leuke tag erg tof ingevuld. Altijd leuk te zien hoe iedereen het anders doet met zijn of haar blog.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  17 april, 2015 at 10:10

  Leuk om te lezen hoe jij het bloggen doet en beleeft!

 • Leave a Reply