De kinderen

Hoe komt een baby uit je buik dan?

wat niet meer kan als mama

Hij: Maar hoe komt een baby uit je buik dan?

Ik: Mama heeft een babygaatje.

Hij: Ohja. Maar weet je wat ook een goed idee is. Als ze de baby gewoon uit je buik snijden en je daarna weer dichtnaaien.

Ik: Ja, dat gebeurd soms ook. Als de baby niet goed ligt of als de mama ziek is, dan wordt de baby wel eens uit de buik gehaald via een snee. Maar we hebben een speciaal babygaatje dus het is het beste als de baby gewoon daar door heen komt.

Hij: Oh ja. Maar heeft Fenne dat ook?

Ik: Ja alle meisjes hebben dat.

Iemand zit al die tijd stilletjes mee te luisteren en vraagt zich ineens iets af…

Zij: Waar zit dat babygaatje dan mam?

Ik: Naast je plasser.

Hij: Ieuw, maar dat is vies.

Ik: Ja misschien, maar het is ook heel goed voor de baby.

Hij: maar hebben babymeisjes dan ook een babygaatje?

Ik: Ja, maar in de buik van een baby meisje kan nog geen baby. Eigenlijk kan dat pas als meisjes een puber zijn. Dus als ze ongeveer 12 of 13 jaar zijn.

Zij: Oh dat is al over vijf jaar.

Ik: Ja, dat klopt. Maar misschien is het nog niet zo goed idee om een baby te krijgen als je 12 bent of wel?

Zij: NEE

Ik: Je gaat lekker eerst een heleboel leuke dingen doen. Veel leuke dingen met je vrienden, lekker uitgaan, leuke vakanties maken, een mooie opleiding zodat je centjes voor je zelf kan verdienen en straks leuk werk hebt als je groot bent.

Hij: Oke. En als we dan een baby willen, dan zeggen we het gewoon tegen jou en dan komt ie in de buik.

Ik: uhhh…

Hij: nee, stop dicht bij school mam, dan hoeven we niet zo ver te lopen.

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Karen
  19 januari, 2018 at 10:24

  Hahaha, mooi dit.
  Ik dacht als kind dat mijn vader zaadjes in de winkel had gekocht en die had mijn moeder geslikt en toen groeide er een baby in de buik. Die baby nam een tentje voor mij mee toen ze werd geboren. Vond ik allemaal heel gewoon. Waar ze die tent dan had gekocht, heb ik geen moment bij stil gestaan.

  • Reply
   MamaMaai
   19 januari, 2018 at 10:34

   hahahaha, hoe de baby er in komt gaat vast ook nog een keer komen. Ik ben benieuwd met hoeveel informatie ze genoegen nemen en wat ze er dan zelf uiteindelijk van maken. Zo leuk die kinderbreintjes 🙂

 • Reply
  Liselotte
  11 februari, 2019 at 11:54

  Haha ja logisch dat ze daar nu zo mee bezig zijn 🙂 Lily heeft toen de tweeling geboren was het hele schoolplein verteld waar die baby’s vandaan kwamen hahaha, gênant!

 • Leave a Reply