Mama Maai

Hoe krijg ik man naar zolder?

Man en ik heb al sinds jaar en dag een discussie wat betreft de indeling van het huis. En nu baby drie zich aandient is het weer dagelijks onderwerp van gesprek. Frustrerend. Wij hebben namelijk een ruim huis. Plek zat voor een hele schare aan kleine (of grote) kinderen, een paar huisdieren en een hoop rommel. Precies dat waar wij over een maandje of vijf van in bezit zijn. En er dan ook nog een beetje comfortabel en vrolijk te leven. Als je maar alle ruimte goed benut. Als.

Voor het idee. Man en ik slapen in de masterbedroom. Uiteraard. Overigens hebben wij deze zelf zo gedoopt, ofwel man, die daar al sliep toen ik nog lang en breed niet in beeld was. Hij, de masterbedroom dus, is even groot als de andere grote slaapkamer op de eerste verdieping in het huis en in de kleinste kamer valt ons enorme bed met alle goede wil niet te proppen. Naast ons, in de andere net zo grote slaapkamer, slaapt de kleine meid. Gewoon omdat zij eerstgeborene was. Een kamertje op de groei. In het kleinste kamertje in ons huis ligt kleine man. Ik betwijfel of we van dat kleinste kamertje binnenkort een grote jongens kamer kunnen maken. Man deelt die twijfel, hoera. Een verdieping boven ons zit een grote zolder die door onze aankledingkeuze destijds, de duurste uit het huis is geworden maar toch dienst doet als rommelzolder. Pijnlijk nietwaar? We hebben er allerlei wilde plannen mee maar helaas beide niet dezelfde plannen.

En daar wrikt het hem. Die zolder. Man verzint allerlei opties bij de vleet. Mooie hobby/ rommelkamer of zo, om maar te voorkomen dat we mijn plan kunnen waarmaken, maar opties die het niet halen bij de ingenieuze plannen die ik voor het huis in gedachten heb. Lang niet net zo handig, fijn en praktisch. Mijn plan; namelijk de masterbedroom verplaatsten naar de zolder. Alleen het bed erneer zetten en we hoeven er verder niks meer aan te doen. Beetje aankleding nog misschien. Prachtig idee lijkt mij. Dan blijft er zelfs nog volop ruimte over om er een soort kamertje voor baby 3 bij te plaatsen, voor in ieder geval het eerste jaar samen slapen. En daarnaast nog iets van een kast, lounche stoel, noem maar op. Altijd beter dan weer ruim een jaar een ledikant naast ons bed gepropt te hebben en niet fatsoenlijk in en uit bed te kunnen stappen, laat staan bekijken wat er zich in de kleding kast bevindt. Schoonmaken is zelfs helemaal niet aan de orde dat ruime jaar, hoe we dat de afgelopen twee keren hebben gedaan? Met een hoop getier en gevloek van mijn kant. Het mag duidelijk zijn dat ik niet zomaar van dat idee af te brengen ben.

Ik heb het zelfs al verder uitgedacht. Dan komt er dus een grote kamer vrij. De kleine man verplaatst. Ofwel naar deze grote slaapkamer in zijn upje ofwel naar zus. In ieder geval, de opties blijven beperkt zolang man niet overstag gaat met mijn idee. Kleine man komt dan dus samen met kleine meid. Alleen maar voordelen van samen slapen toch? Ja inderdaad. In ieder geval, in het beste geval, over enige tijd, 3 kinderen verdelen over twee grote! Kamers. Genoeg ruimte om terug te trekken of lekker te spelen. De kleine kamer is dan bij uitstek geschikt om een mooie hobby/ computer, game kamer van te maken met extra opslag. Perfect toch?

Maar ja, hoe oh hoe haal ik man over?

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Jess
  16 juli, 2014 at 07:43

  Pfoe, ook zo’n starrig exemplaar. Misschien dat ledikant deze keer aan zijn kant van het bed zetten zodat hij z’n nek erover breekt. En hem dan iedere nacht eruit schoppen om die krijsende baby te pakken. Misschien slaap je snel op zolder.

 • Reply
  Syl
  16 juli, 2014 at 08:15

  Het klinkt perfect hoor!! Ik heb het er hier niet doorgekregen (maar blijf proberen). Wij liggen dus in de voormalige slaapkamer van de dochter (waar dus nét een bed inpast en waar de deur dus niet meer dichtkan 😉 )
  De zoon ligt op onze voormalige slaapkamer. Zijn slaapkamer is nu een hobbykamertje cq kledingkast. En de dochter…. tja die heeft een hele zolder voor zich alleen. Érgens is er iets fout gegaan want die zolder… dat was mijn plek, groot genoeg voor een behoorlijke slaapkamer én dan nog een aparte hobbyruimte. Manlief wil niet naar zolder want…. dan hoort ie allemaal geluidjes, het kraken van het dak… de wind… de ketel… weet ik veel grrrrrrr. Ik blijf proberen!!!!

 • Reply
  Maris
  16 juli, 2014 at 08:17

  Ik vind jouw idee wel goed klinken. Besef je wel trouwens dat mannen over het algemeen niet goed kunnen visualiseren als je iets voorlegt. Misschien kan je het perfect uittekenen. Of alvast ligt wat verschuiven en hem een geweldige tour geven met als einde champagne op zolder op jullie nieuwe plekje. Weet zeker dat je hem dan beter omhaalt. Succes ermee

 • Reply
  Maris
  16 juli, 2014 at 08:20

  Trouwens, wat ik ook denk is dat hij het idee krijgr dat er geen plekje meer voor hem overblijft. Zijn grote rommelkamer op zolder verdwijnt. En de drie kamers beneden gaan naar de kindjes. Misschien als je daar iets voor verzint. Een grote rommelplek op de overloop op zolder creeeren. Als optie als de kindjes toch niet samen gaan slapen. Zoiets?

  • Reply
   MamaMaai
   17 juli, 2014 at 12:09

   Nee, dat is het niet. De zolder wordt nu meer gebruikt als opslag. Iets waar we ons allebei aan ergeren. Man heeft niet van die hobby’s of verzamel drang dat hij daarvoor een aparte ruimte nodig heeft.

 • Reply
  Nicky
  16 juli, 2014 at 11:42

  Jouw plan vind ik wel goed klinken. Ik sluit me aan bij Maris dat mannen moeite met visualiseren hebben en dus niet echt veel met jouw plannen kan. Misschien eens met hulp alles regelen en dat als verrassing aan man laten zien. Denk dat hij het dan toch wel erg mooi zou vinden. zo niet mag hij alles dan zelf terugplaatsen 🙂 Groot kans dat hij daar geen zin in heeft en alles zo laat. Een win-win situatie voor jou dus 🙂

 • Reply
  mamawatdoejenou.nl
  16 juli, 2014 at 19:07

  Mannen!!! Als ze eens gewoon zouden doen wat wij willen, zou het zo veel makkelijker zijn 🙂 Vind jouw plan heel aannemelijk klinken. Gewoon uitvoeren, vaak zijn ze toch te lui het terug te draaien!

 • Reply
  Nicole
  16 juli, 2014 at 19:17

  Wat een top idee! Laat je man alle reacties maar lezen hihi..

 • Reply
  mamoesjka
  16 juli, 2014 at 22:26

  ieuuww op zolder slapen! Ook niks voor mij hoor….
  Wij hebben ook een grote zolder met vaste trap enzo maar ik ga echt niet naar dat getik van de regen, die klapperende dakpannen en dat geroekkoek van die duiven luisteren…. Ik ben echt een koekwous op dat gebied hoor. Bang voor geritsel en nog veel meer!
  Maaruhmmm, het is voor jullie wel praktisch! haha…
  Kunnen jullie de zolder niet omtoveren voor de kindjes? Melle en Fenne samen op zolder? Of is dat dan weer eng? mmm…
  Succes, ik blijf je zolder issues volgen 🙂

 • Reply
  Marlies
  17 juli, 2014 at 09:55

  Dag maai, wat zijn zijn voornaamste bezwaren bij het op zolder slapen? Wij hebben op de eerste verdieping drie slaapkamers en een kleine badkamer en op zolder een masterbedroom met badkamer. We zijn naar zolder verhuisd toen baby nummer twee en drie zich tegelijk aandienden. Wij vinden het beiden super: een kinderverdieping, en een verdieping voor ons. Een kind boven laten slapen is zelfs niet bij ons opgekomen, dan ligt hij/ zij daar zo alleen. Enig nadeel is dat wij babyfoons nodig hebben ’s nachts. Op zich niets op tegen, maar het is al herhaaldelijk voorgevallen dag we ’s nachts wakker worden omdat het bereik van de babyfoon is weggevallen en dan begint dat ding te piepen. Daar vloek ik wel eens op. Ook voor als de kinderen groter worden en pubers worden lijkt het mij super: dan hebben zij op hun verdieping de privacy waar ze op dat ogenblik nood aan zullen hebben, en wij op de onze… Kan het dus enkel aanraden!

  • Reply
   MamaMaai
   17 juli, 2014 at 12:08

   Ja dat lijkt mij nou ook wat, zoals jij het beschrijft. De redenen van man zijn niet de redenen die hier onder in de reacties zijn beschreven. Meer dat hij graag in het centrum van het huis wil zijn zodat hij snel overal bij kan. Mocht er bijvoorbeeld ingebroken worden of zo.

 • Reply
  Joyce
  21 juli, 2014 at 13:04

  Dat probleem zou hier ook zomaar kunnen plaatsvinden. Manlief vindt het erg moeilijk om dingen voor zich te zien. Vaak zeg ik dan, het wordt echt mooi en het komt echt goed, laat je mij m’n gang gaan?
  Meestal laat hij dan de boel de boel, pakt zijn boormachine en boort een gat waar ik zeg dat het nodig is en verder slaapt hij waar ik het bed heb neergezet. Makkelijk hoor 😉

  • Reply
   MamaMaai
   23 juli, 2014 at 10:57

   Ja, nou dat is hier toch niet helemaal het probleem. Man wil graag in het middelpunt van het huis blijven zodat hij overal snel bij kan….

  Leave a Reply