Hoe weet mijn kind wat tongen is?

Zij: Mam, zij zijn verliefd he

Ik: Ohja?

Zij: Ja, weet je hoe ik dat weet?

Ik: Nou?

Zij: Ze tongen

Oh mijn God. Wacht even. Wat zei je? Ik geloof dat ik me drie keer verslikte in mijn koffie. Mijn dochter van vijf weet wat tongen is. Kijkt ze teveel tv? You tube? Heeft ze ons betrapt? Ze begint al te ‘iewksen’ en te ‘wat doen julliiieeeee?’ als Merijn mijn een knuffel of een kus geeft. Hoe. Weet. Mijn. Kind. Wat. TONGEN. Is? 

Zij: Gadver he?

Ik: Maar wat doen ze dan?

Zij: Nou zij en hij uit mijn klas gaan dan stiekem samen naar de wc en dat weet de juf dan niet he? En dan doen ze hun tong tegen elkaar.

Ik: Maar hoe weet jij dat dan?

Zij: Uhm… ik ga dan stiekem achter ze aan en dat zien ze niet en de juf ook niet. Maar ik zie hun wel. Gadver he mam?

Ik: Nou, ik vind dat niet zo leuk nee. Je hoeft geen dingen te doen die je niet wil he? Ook niet als de jongens uit de klas dat zeggen. Niemand mag aan jou zitten als je dat niet wilt oke?

Wacht, ik moet geloof ik even een moeder inlichten. Oef, dat gaat een moeder niet leuk vinden. 

Ik: Uhm… Zij zegt dat jouw dochter en die jongen stiekem met elkaar tongen in de wc. Hoe ze dat weet? Nou ze volgt ze stiekem. Ik dacht, daar wil je vast wat mee?

Zij: Nou, het zit een beetje anders. Een beetje. De meiden waren aan het spelen. En toen kwamen hij en zij. En zij vroegen of de meiden mee wilden tongen. Hij met zij en de meiden met elkaar.

Mag het even een tandje langzamer? Kanonnen, het zijn kleuters. Oké wacht. Laten we dit pedagogisch aanpakken. Ik geloof dat de tijd daar is dat er een opvoedkundig taakje tegenaan gegooid moet worden. Let’s talk about koetjes en kalfjes en nee is nee.

 


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “Hoe weet mijn kind wat tongen is?”

 1. Birgit avatar

  Wow, ok…. uuuuh. Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden, maar goed vinding het niet. Mijn dochter is 6 en weet nog niet wat het is. En mijn zoon van 8 gelukkig ook niet! Laten we hopen dat het voorlopig nog zo even blijft.

  1. MamaMaai avatar

   Nou ik weet het wel, ik vind ze er veel te jong voor. Jammer genoeg zat er precies 1 jongetje in de groep die dit soort dingen wel wist. Jammer genoeg voor ons. Maar goed, niks meer aan te doen, nu het gesprek aan gaan met dochter. Over geen dingen tegen je zin in doen, dat we niet boos worden en ze alles kan vertellen enzo. Hoe maak je een kind zelfverzekerd? Ik hoop met je mee. Liefs

 2. Meryll avatar
  Meryll

  Oh jeeee… ik HAAT het echt als je eerder dan verwacht over dat soort dingen moet gaan praten. Ik vraag me wel af hoe het kan dat een kindje uit haar klas dat al weet. Dat is niet helemaal uhm.. normaal zeg maar. Mijn dochter van net 11 begint nu al over benen scheren, zucht .. ik ben nog steeds moed aan het verzamelen. Kunnen ze niet voor altijd klein blijven? Gelukkig hoef ik mijn werk 1x uit te voeren, de 2 jongens stuur ik later gewoon naar papa voor uitleg 😉

  1. MamaMaai avatar

   Ja ik ook. En ik vind het ook echt nog veel te vroeg voor dat soort dingen. Maar eerlijk, ik vraag me dat bij dat kindje dus niet af. Normaal? Nee vind ik ook niet.

 3. Marlies avatar
  Marlies

  Mijn dochtertje van vijf heeft een liefje in klas. Maar verder dan samen dansen en lachen, gaat het volgens mij niet (deze avond voor de zekerheid toch eens navragen 🙂 )

  1. MamaMaai avatar

   ahh soort kalverliefde, dat is juist wel schattig vind ik 😉

 4. Ineke avatar

  Ik zou mij niet enkel verslikken maar volledig mijn koffie zou uitgespuwd worden over mijn bureau of waar ik ook ben.. Gelukkig weet mijn 6jarige nog niet wat het is :).

  1. MamaMaai avatar

   Gelukkig inderdaad 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *