Speelgoed

Leuk houten speelgoed van de HEMA

hema speelgoed, foutenspeelgoed, educatief speelgoed,

Oh HEMA, je slaat weer de spijker op zijn kop met het nieuwe speelgoed. Ik kom tegenwoordig niet vaak meer in het centrum, ik ben echt wel type online mandjes volklikken. Maar op woensdag heeft Siem altijd nog vrij en hij vindt het echt een uitje om met mij en Elin samen een donut te gaan eten bij de HEMA. En als ik daar dan toch ben… Mij lukt het alvast nooit om de HEMA uit te lopen en met legen handen naar buiten te stappen.

Ik ben tegenwoordig veel kieskeuriger als het om speelgoed gaat, het liefste kies ik voor duurzaam speelgoed. Hier in huis wordt eindeloos veel gespeeld met de houten regenboog van grimm’s, kapla en de houten Holztiger diertjes en onlangs maakte ik zelf regenboogvriendjes die direct een grote hit zijn.

Of in ieder geval educatief speelgoed maar ik heb echt een liefde voor houten speelgoed. Ik heb zelfs de neiging om hele stapels plastic hysterisch herrie speelgoed hier uit huis te bannen. Een paar jaar geleden dachten we weinig na over speelgoed maar we komen er inmiddels in om, hebben wat jaartjes ervaring. Dat wil zeggen dat we ook heel goed weten dat heel veel speelgoed een enorme aantrekkingskracht heeft op de kinderen maar dat na een weekje wel vergeten is en dan ligt te verstoffen. Of… dat mama er zo knettergek van wordt dat ze het ook maar zelden terug zien. Dat speelgoed schaffen we dus bij voorkeur niet meer aan.

Maar als ik dan de HEMA binnenloop, sta ik mezelf toch wel weer even te verlekkeren bij het houten speelgoed hoor. HEMA is wat mij betreft goed bezig als het om speelgoed gaat. Veel meer speelgoed waarbij de fantasie van kinderen wordt geprikkeld of waar een educatief tintje aan zit. En bovendien, het is gewoon HEMA :).

Van de drie oudste kinderen is Siem het kind wat zo eindeloos leuk kan spelen. Hij graait heus ook graag naar een scherm maar kan zich zelf (als enige hier thuis) uren lang bezig houden met echt spelen en ik vind dat zo onwijs leuk. Ik hoop dat Elin ook zo’n echt speel kind word en ik ga er alles aan doen om haar in ieder geval speelgoed aan te bieden wat dat zo veel mogelijk uitlokt.

Ik kocht stiekem al wat leuks voor mijn kleinste nichtje, eigenlijk alleen omdat ik niet naar mezelf en Merijn kon verantwoorden dat ik op dit moment weer wat nieuws ons eigen huis binnen sleepte maar het ook echt niet kon laten. Zo leuk.

 1. Gereedschap
 2. Constructie brandweerwagen
 3. Gereedschapskist
houten speelgoed van Hema
 1. Circustrein
 2. Blokkenset
 3. Trommel
 4. Mandala puzzel
 5. Dierenpuzzelblokken
 6. Hamerset
 7. Alfabetblokken
 8. Klok
 9. Stapeltrein

Siem greep direct naar de constructie auto en het gereedschap, je zou denken dat we dat nog niet hebben he. En zelf had ik al de alfabetblokken en de klok in mijn handen. Ik hou van dat educatieve speelgoed en zeker nu Siem in die fase zit. Die gaan dus op het Sinterklaaslijstje, je kunt niet alles direct aanschaffen toch?

HEMA heeft nu een actie lopen van 21 tot en met 24 november. Als je besteld boven de 15 euro, wordt het gratis thuis bezorgd.


Houten speelgoed van de HEMA, creatief spelen, educatief voor peuters, kleuters

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply