Opvoeden

Howtotalk app, minder strijd in huis

howtotalktokids app, gezelligere sfeer

Howtotalk in het gezin? Soms is het zo lastig en frustrerend. Onze kleine mini karaktertjes hebben emoties en uiting van emoties nog zo heerlijk aan de oppervlakte liggen. Een paar dagen te weinig slaap, struggles op je werk of andere volwassen zorgen die je met je mee draagt en het kan knap ingewikkeld zijn om de sfeer fijn te houden. Af en toe wil je ook gewoon op tijd de deur uit. Met kind, zo snel mogelijk. Of ben je klaar met de eindeloos durende zwemlessen, de strijd over schermtijd. Of de boze buien van je bijna kleuter en prepuber. Misschien ken je het boek How2talk2kids al, er is nu een hele fijne howtotalk app .

Frustratie en strijd in huis

De afgelopen periode vond ik het bij vlagen toch een grote uitdaging. Veel te lang te dicht op elkaar zitten, wel niet naar school, lockdown, ziek zijn, verhuizen… het vroeg bakken van onze energie. Vooral bij de kinderen merkten we dat. Sneller moe, prikkelbaar, gevoelig voor virussen, bleke snoetjes, minder energie en geduld. Alle emoties wisselden in rap rap tempo af. En dat levert emotioneel volle emmertjes op en frustratie en strijd in huis.

Ontploffende kinderen handelen terwijl je al tegen je eigen grenzen oploopt, die op hun beurt ook veel te verstouwen krijgen, het blijft een grotere uitdaging dan kinderen die heerlijk in hun velletjes zitten.

Vier kinderen is echt heel erg gezellig, druk ook en soms klapt het hard. Vooral omdat ze allemaal wat anders nodig hebben. De een wil graag samen, de ander heeft veel behoefte aan alleen. Met als gevolg frustratie, uitdagen en ontploffen. Twee mannetjes hier in huis die zo ontzettend verschillen in hun behoeftes en elkaar daarmee zo in de weg zitten.

Ik was op zoek naar hoe ik de ruzies minder uit te hand kon laten lopen. Met name de ruzies tussen de broers. Schreeuwen, met spullen gooien, behoefte om spullen stuk te maken, elkaar pijn doen…. Lastig vind ik dat. Eerlijk is eerlijk, ik wist gewoon af en toe niet meer wat ik er mee moest.

how2talk2kids app, minder strijd in huis

Howtotalk app

De afgelopen 2 weken mocht ik de howtotalk app uittesten. Ik ben bekend met de methode vanuit uit het boek wat ik een paar jaar geleden las. Deze app is wat mij betreft een goede aanvulling en een stuk makkelijker toe te passen.

Het gebeurt me niet zelden dat ik een mooi boek over opvoeden of gedrag van kinderen in mijn handen heb en denk, ‘ja ja dit is precies wat ik bedoel, dit ga ik doen’. Om er dan achter te komen dat mijn kinderen precies niet reageerden als het voorbeeld in de boekjes en dan raak ik in alle emoties in de war en val terug op bekende patronen. Ik ben niet een lezer die halverwege een boek stopt om een stukje te proberen. Ik lees een boek in 1 keer uit en pas kleine stukjes van wat ik onthouden heb toe.

Meer rust en een gezelligere open sfeer in ons gezin

In deze howtotalk app (met code MAMAMAAI25 krijg je 25% korting) zit een korte heel duidelijke training over de methode om op een fijne, respectvolle manier met kinderen om te gaan, een manier van reageren op kinderen met (vurige) emoties die ik ontzettend prettig vind, met name de voorbeeld situaties haal ik veel handvatten uit. De afgelopen 2 weken ben ik weer veel actiever gaan luisteren naar de kinderen. Wat zit ze dwars?

Ik zie dat je boos en gefrustreerd bent….. Waarop hij zich kan uiten en ik hem kan horen en zien in hoe hij zich voelt. We maken geen spullen stuk en doen anderen geen pijn. Je mag op dit kussen slaan. Om daarna alle verdriet er uit te laten komen dicht tegen mama of papa aan. Voor een van de kinderen werkt dit specifieke voorbeeld heel goed.

Maar sowieso. Het benoemen van wat ze voelen of nodig hebben, wat ze uiten verborgen in hun gedrag, lijkt een deel van de lading er af te halen. Terwijl ik voorheen juist af en toe het gevoel had dat ik alleen maar olie op het vuur gooide.

Het fijne is dat ik zelf het gevoel heb meer houvast te hebben in wat ik kan zeggen en hoe ik kan reageren. Het lukt me veel makkelijke situaties niet uit de hand te laten lopen waardoor er ook minder strijd onderling is tussen de jongens. Alsof we een patroon hebben doorbroken. Minder hoogoplopende emoties dus wat mij ook minder energie kost. Waardoor ik er ook weer rustiger voor ze kan zijn.

Dus ja, ik ben enthouasiast en vind het echt een waardevolle app. Het is heel fijn om herkenbare situaties (ik denk voor elke ouder wel) te lezen met voorbeeld reacties voor jou als ouder om op een rustige begripvolle manier te reageren op de emoties van je kind, toch je eigen grenzen kunt respecteren en van daaruit kunt reageren. Een plek om vragen te stellen waar door een professional op geantwoord wordt, heel veel artikelen en podcasts.

Eigenlijk zou je gewoon een maandje moeten proberen als je twijfelt, dat kan. En als je het wat lijkt mag ik je een leuke korting van 25% geven. Gebruik daarvoor de code MAMAMAAI25 Deze code is alleen geldig op de app via howtotalk.com.

Je hoeft het niet alleen te doen. Je mag hulp vragen, je mag het af en toe niet weten, je mag fouten maken. Het is zo zoveel makkelijker als je het samen kan doen en een fijne tribe kunt vinden.

Als ouders ga je sowieso misstappen maken, je bent zo nu en dan onredelijk, emotioneel, gaat over je grenzen en schiet uit je slof en dat is oke. Het hoort erbij. Je bent een mens (zeg maar ☺️) en je hebt verantwoordelijkheid over andere mensjes. Dat is niet makkelijk.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply