Gelezen

Ik ben creatief

ik ben creatief, voor een leven vol creativiteit, boek, Harriet Griffey, Boekreview, samenvatting, winactie,Er is weer een nieuw boekje verschenen wat prima in mijn straatje past en ik kreeg na de enthousiaste ontvangst van ‘creative flow, 365 dagen mindfulness’ de vraag of ik dit boekje ook eens wilde doorlezen en vertellen wat ik er van vind. Zeker zeker, wil ik natuurlijk heel graag. ‘Ik ben creatief, voor een leven vol creativiteit’ van Harriet Griffey. Zo’n titel lichten mijn ogen direct van op he.

Ik wil hem heel graag ontvangen, maar, schreef ik terug, morgen ben ik voor 2 weken niet bereikbaar. En zit er nog wat leuks voor mijn lezers in? Super leuk om na een heerlijke twee weken op de boerderij vertoeven thuis te komen en een pakketje in de bus te ontvangen.

ik ben creatief, voor een leven vol creativiteit, boek, Harriet Griffey, Boekreview, samenvatting, winactie, Ik krijg wel regelmatig opmerkingen over mijn creatieve verschijnsels maar stiekem zou ik er nog veel meer uit willen halen. Ik loop er regelmatig behoorlijk hard tegen aan dat ik graag wil schrijven maar er niks uit mijn vingers komt. Dat ik heel graag weer eens een nieuw haakproject wil oppakken, maar ja, wat dan he, ik heb inmiddels dekens zat volgens Merijn. Ik wil nog wel een macramé hanger maken maar waar ga ik die dan weer laten. Ik wil mijn tekenprojecten nu eens keiharde vaart geven maar soms lukt niks.

Een nieuwe hobby oppakken, ja wil ik super graag maar ik zie Merijn nog niet direct enthousiast worden van weer een bak vol troepjes die we ergens moeten stallen. Mijn hobbykamer en de beneden kast puilen uit met knutsel troep van mij en de kinderen. EN DE KINDEREN!

ik ben creatief, voor een leven vol creativiteit, boek, Harriet Griffey, Boekreview, samenvatting, winactie, creativiteit verhogenMaar goed, ik ben me er heel erg van bewust dat ik eerst wat harder aan mezelf mag werken voor ik van alles kan verwachten en die bevestiging las ik terug in dit boekje. Om nieuwe dingen te kunnen bedenken moet je veel slapen en een uitgerust brein hebben. Slaap zorgt er voor dat er nieuwe verbanden in je brein worden gelegd tussen zaken die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben, die dus zorgen voor nieuwe verbindingen. Hoe meer verbindingen, hoe beter creatief en oplossingsgericht je kunt denken. Mateloos interessant.

Inmiddels heb ik ‘ik ben creatief’ twee keer van voor naar achteren gelezen EN schreef ik in mijn bullet journal een pagina vol met dingen die ik graag nog zou willen terug lezen.

ik ben creatief, voor een leven vol creativiteit, boek, Harriet Griffey, Boekreview, samenvatting, winactie, creativiteit verhogenIk loop blijkbaar keihard in alle valkuilen. Ik zie mezelf regelmatig iets willen en dat moet dan direct nu en ook direct perfect. Komt nog eens dat irritante duivelse stemmetje bij wat non stop in mijn pan blijft kakelen of het wel goed is wat ik doe, dat het beter anders moet, en vooral dat weet ik niet wie het misschien wel enorm idioot en stom vind. En dan lukt het dus niet. En dat is natuurlijk niet zo gek.

‘Ik ben creatief, voor een leven vol creativiteit’

was dus niet een boekje zoals ik verwachtte te krijgen. Het zit niet vol met opdrachtjes zoals je tegenwoordig zo veel ziet. Dit boekje legt uit hoe creativiteit werkt (in je hoofd) en hoe je het kan vergroten. Wat is er voor nodig?

Een makkelijk te lezen boekje waarin tekst wordt afgewisseld met veel leuke illustraties, uitspraken van inspirerende grote creativelingen en een kleine quiz om je creatieve type te bepalen.

ik ben creatief, voor een leven vol creativiteit, boek, Harriet Griffey, Boekreview, samenvatting, winactie,Ik mag twee boekjes ‘Ik ben creatief’ weggeven aan mijn lezers. Wat moet je daar voor doen?

 • Laat een reactie achter in de comments onder dit bericht dat je hem graag zou willen
 • Volg mij via mijn facebookpagina

Volgende week maandag, 28 mei trek ik twee lezers die dit boekje gaan ontvangen. Zorg ervoor dat je email adres klopt anders kan ik je niet bereiken 😉

Mocht je hem niet winnen en toch graag willen lezen, hier * is hij te koop. *Is een affiliatie link, zie mijn disclaimer hoe ik denk over ontvangen producten.

ik ben creatief, voor een leven vol creativiteit, boek, Harriet Griffey, Boekreview, samenvatting, winactie,

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  MultiVroon
  21 mei, 2018 at 16:27

  Lijkt mij óók leuk om te lezen

 • Reply
  Jo-Lynn
  21 mei, 2018 at 19:31

  Oh wauw! Een ideaal boekje voor mij, lijkt me! Ik zit ook altijd overvol van de ideeën, maar ik krijg zoveel niet rond of toch niet hoe ik het in mijn hoofd had … Ik wil zoveel kunnen en doen dat het soms een zootje wordt! ?

 • Reply
  Susanne
  23 mei, 2018 at 09:32

  Ja! Aan mij, please. I am NOT creative, als het op knutselen aankomt, en ik wil dat toch graag doen voor en met Oliver Moses, please. ?

 • Reply
  Bernie
  24 mei, 2018 at 13:31

  Jaaa! Ik ben benieuwd…ben op allerlei gebieden weer aan het ontwikkelen, dus daar past dit mooi bij!!

  • Reply
   MamaMaai
   28 mei, 2018 at 13:13

   Bernie, gefeliciteerd, er gaat een exemplaar naar je toe komen. PB je mij je adres even 🙂

 • Reply
  AnnaB
  26 mei, 2018 at 10:14

  Zo fijn creatief bezig zijn,erg benieuwd naar het boek

 • Leave a Reply