minder social media

Ik ga offline leven

minder social mediaEr zijn wat dingen die ik anders moet gaan doen. Wil, technisch gezien natuurlijk, de enige van wie het ‘moet’, ben ik zelf. Kanonnen wat heb ik een hoop zeik materiaal om blogs mee op te vullen, ga ik niet doen hoor. Een paar misschien. Eén van die dingen… Ik ga meer offline.

Waaat?

Jep, meer dingen doen zonder scherm voor mijn toet. Ik heb daar een paar duidelijke redenen voor.

Even niet schatje

Punt 1: Ik erger me er groen en geel aan dat Merijn mij vaak gewoon domweg niet hoort omdat hij verzonken is in zijn telefoon. Of dat je in een groepje lekker sociaal zit te zijn maar niet met elkaar. Bummer. En stomst, als ik zie dat een van de kindjes aandacht nodig heeft en er moet eerst nog even snel wat naar vriend a getypt worden. Kan toch niet? Uhm… en het ergste vind ik, heel eerlijk, ik doe dit dus zelf ook. Dus waar te beginnen? Juistem, een betere wereld begint bij jezelf. En alle schaapjes volgen vast vanzelf.

Te genant om toe te geven natuurlijk. Ik haat het dat Merijn mij zijn dagelijkse perikelen kwijt moet en ik mijn aandacht er niet bij kan houden omdat ik net toevallig in een rete serieus grappig whats app gesprek zit (al krijgt whats app nu wel iets te veel eer). Ik snap ook nooit dat hij dan precies dat moment uit zoekt. Ik bedoel, je ziet toch…. of ik dus ernstig hard moet checken of een van mijn nog nooit in real life ontmoette vrienden iets nieuws op mijn time line heeft gemikt. Ik ben werkelijk niet eens serieus geïnteresseerd.

Meer offline

En zo kom ik op punt 2: Het begint inmiddels aardig hard in mijn grijze massa door te dringen dat ik dat sociale media gebeuren gebruik als vlucht. En waar moet ik dan zo hard voor vluchten? Nou… Oh mensen. Laat ik het er op houden, vermoeidheid maakt van mij de slechtste versie van mezelf. Ik vlucht dus voor mezelf en de reactie die ik oproep bij mijn omgeving.

Oke, dan kom ik zomaar dus bij punt 3: Het grootste gedeelte van de tijd die ik verlies aan scherm tijd is dus compleet nutteloos. Hoezo addicted. Wouw, wat ga ik ineens een hoop tijd over houden. Nee, dat denk ik dus niet serieus. Wat ik wel denk… Of wat ik hoop in ieder geval? Dat we, IK dus en die schaapjes bla bla, weer wat meer echte aandacht aan de rest kan geven en daarmee, niet helemaal onbelangrijk, het goede voorbeeld aan de kinderen. Want natuurlijk zijn zij wel veel belangrijker dan die stomme telefoon. Wat voor boodschap geven we ze eigenlijk mee dat ze best wat mogen vertellen maar dat we met een half oog toch even checken wat die vriendin net naar ons schreef? Nee, dat doen jullie niet he? En een beetje hummen achter je nieuwsfeed terwijl je peuter tegen je aankletst? Nee ook niet uiteraard.

Anyway. Ik blijf dus wel bloggen hoor. Das veel te leuk om te laten liggen en hé, me time hoort er ook gewoon bij nietwaar. Ik ben dus nog wel gewoon online te vinden maar veel minder. En het zou zomaar kunnen dat jullie mijn lieve lezers, dat gaan merken. Ik wil me er (voorlopig) niet druk om maken dat ik al een week (wow) niks op mijn blog heb geplaatst.

Dus ajuus en tot snel 🙂


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

8 reacties op “Ik ga offline leven”

 1. Sabien avatar

  Ow het is HEERLIJK! Doen!

 2. Birgit avatar

  Goot gelijk! Wat je zegt over het sociaal bij elkaar zitten en ieder met zijn eigen telefoon is zo herkenbaar!

 3. Sabine avatar

  Inderdaad: groot gelijk! Denk dat je helemaal tot rust komt 😉

 4. Liselotte avatar

  Herkenbaar, ben best een whatsapp junkie.. En door het bloggen zit ik ook veel te veel op Facebook (nog bedankt hè bloggoeroe van me ?) Overdag probeer ik echt wel zo min mogelijk mijn tel in handen te hebben, want op dat hummen terwijl er tegen je gesproken wordt heb ik mezelf wel eens betrapt.. En zo’n moeder wil ik ook echt persé niet zijn.

  1. MamaMaai avatar

   Nee, ik dus ook niet.

 5. Vlijtig Liesje avatar

  Succes met offline gaan. Je hebt groot gelijk.

 6. Karen avatar

  Oh dat zou ik ook wel willen. Helaas gaat dat niet met een full time blog 🙂 Benieuwd hoe het je is bevallen!

  1. MamaMaai avatar

   Nee, dat denk ik ook niet. Hoeveel tijd ben jij aan alles kwijt dan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *