Ik kijk geen nieuws

Liever vul ik mijn blog met mooie plaatjes :)
Liever vul ik mijn blog met mooie plaatjes 🙂

Bekentenis. Ik kijk geen nieuws. Of liefst zo weinig mogelijk. Ik ontkom er niet altijd aan want man houdt wel graag bij wat er in de wereld gebeurd. Eigenlijk niks nieuws onder de zon, ik keek al jaren niet graag het nieuws. Toch was er een periode dat ik vond dat ik dat wel moest doen. In sommige groepen mensen voelde ik me dom omdat ik nooit leek te kunnen mee praten en daar werd ik onzeker van. En soms nog steeds wel.

Ik kon en kan nooit goed mee doen in wereld discussies. Het is niet zo dat ik er niks vanaf weet, als je geen nieuws kijkt zijn er nog tal van andere manieren hoe je op de hoogte wordt gesteld van alle wereld ellende. Ik kon het ook niet toen ik wel mijn best deed het te volgen. Ik vind er ook wel degelijk wat van. Maar voor mijn gevoel weet ik er niet genoeg vanaf om een duidelijk standpunt naar buiten te schreeuwen. Overigens ben ik van mening dat het allemaal bij de meeste discussies niet zo zwart wit is als je vaak in de media voorbij ziet komen. Je bent voor of tegen en er zit zo weinig tussen. Wat mij betreft zit er juist zo veel tussen en weiger ik me bij een kamp aan te sluiten. Daarvoor vind ik het te ingewikkeld.

De reden dat ik geen nieuws kijk is vrij simpel. Ik voel me er ellendig door. Op het nieuws wordt alleen maar narigheid gebracht. Ik kan het beeld van kinderen die verdrinken omdat ze een oceaan proberen over te steken opzoek naar een beter leven niet van mijn netvlies af krijgen. Ik weet dat het gebeurd en hoe erg ik dat ook vind, steek ik verder liever mijn kop in het zand.

Ik hoef van mezelf geen nieuws meer te kijken en naar mijn idee hoef ik me er ook niet dom door te voelen. Maar wel gezelliger.

Liefst zou ik iedereen in de wereld helpen naar een gelukkiger leven. Zou ik alle dierenleed oplossen en wil ik dat iedereen aardig voor elkaar is. Dat kan ik niet. Ik kan mijn bijdragen proberen te leveren. Ik probeer mijn kinderen op te voeden met het idee aardig voor anderen te zijn en elkaar te helpen. Ik wil ze ook vertellen dat er mensen zijn die het veel slechter hebben dan zij.

Maar daarvoor hoef ik het niet elke dag te zien. Niemand heeft er wat aan als ik me er rot door voel. Ik niet, mijn kinderen niet en die arme mensen en dieren ook niet. Dus heb ik er voor gekozen dat het niet hoeft. Ik hoef van mezelf geen nieuws meer te kijken en naar mijn idee hoef ik me er ook niet dom door te voelen. Maar wel gezelliger.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

6 reacties op “Ik kijk geen nieuws”

 1. Mama Kip avatar
  Mama Kip

  Gelijk heb je! Misschien heel naïef, maar wel een stuk gezelliger zonder al die ellende die je rond half 8 ’s avonds om je oren vliegt!

  1. MamaMaai avatar

   Ja misschien naïef maar ik hoor nog zat van wat er gebeurd in de wereld, het hoeft van mij alleen niet elke dag.

 2. Sanderijn avatar

  Je krijgt het toch wel mee inderdaad, zonder die beelden die je niet meer kwijt raakt. De dingen die ik echt moet weten vertelt manlief me wel. Ik volg het ook niet. Ik voel me in discussie meestal niet dom. Ik vind vaker de anderen dom. Omdat ze klakkeloos overnemen wat iemand/de media roept, omdat ze weinig genuanceerd zijn, of omdat ze niet kunnen/willen toegeven dat ze de wijsheid niet in pacht hebben. Maar dat zeg je niet natuurlijk. Dus zeg ik maar niets. Je hebt groot gelijk, meestal is het eerder een teken van een te groot hart dan een te kleine dat je er niet door overspoeld wilt raken.

 3. Frederique avatar

  “De reden dat ik geen nieuws kijk is vrij simpel. Ik voel me er ellendig door. ” <— Ha! Dat is dus de beste reden 🙂 Ik kijk wel omdat ik het voor mezelf belangrijk vind om op de hoogte te blijven en ik dat ook graag aan mijn kids mee wil geven maar ik heb een periode gehad dat ik het niet deed omdat ik ook erg ongelukkig van werd dus ik kan de keuze heel goed begrijpen!

 4. Sabine avatar

  Ben ik het helemaal mee eens! Ik kijk wel nieuws, maar heel weinig. Probeer steeds meer te minderen. Echt belangrijke dingen krijgen we toch wel mee, de rest is vaak opgeblazen troep.

 5. kleine_huismus avatar
  kleine_huismus

  Heel herkenbaar! Ik kijk sinds de zwangerschap van mijn zoon geen nieuws meer, voel me anders ook de hele dag ellendig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *