ik weet een geheim, tess gerritsen, thriller. boekrecensie, samenvatting

Gelezen; Ik weet een geheim – Tess Gerritsen

ik weet een geheim, tess gerritsen, thriller. boekrecensie, samenvattingIk zeg het elke keer, dat ik meer moet lezen en moet bekennen dat ik terug moet zoeken wanneer ik het laatste boek uitlas en welke dat was. Niet zo zeer een schande want lezen is niet verplicht maar het is zo fijn. Ik moest er maar weer eens wat meer tijd voor vrij maken. Sinterklaas snapte dat heel goed 😉 en zo kreeg ik in de zak het nieuwste boek van Tess Gerritsen, ‘Ik weet een geheim’ met het idee dat ik het lezen misschien weer zou gaan oppakken en me zou herinneren dat het lezen van boeken geen ruimte voor verder nadenken laat. Nadenken en lezen van een goed boek gaan domweg niet samen.

Ik denk dat het is gelukt. Ik las zo praktisch twee dagen lang door tussen alle zaken die gedaan moesten worden als kleien met mijn kind en sneeuwballen gevechten houden die stiekem een perfect decor waren voor dit verhaal. Ergens strookt het natuurlijk niet als je leest over sneeuw terwijl je zelf ligt te bakken in de zon, of andersom, persoonlijk vind ik het heel fijn dat het landschap om mij heen een beetje mee werkt aan mijn verbeelding.

ik weet een geheim, tess gerritsen, thriller, rizzoli en isles, boekreviewIk weet een geheim

Ik weet een geheim‘* is het nieuwste deel in de Rizzolli en Isles serie van Tess Gerritsen. Elk deel gaat verder met het leven van Rizzoli en Isles maar elk deel kan ook heel goed op zich zelf gelezen worden.

Jane Rizolli, technisch rechercheur bij moordzaken en Maura Isles, forensisch patholoog onderzoeken samen een bizarre moord van een jonge filmmaker die een film maakte over een gebeurtenis uit haar jeugd. Ze wordt gevonden met haar beide ogen in haar hand. Later wordt er nog een lichaam gevonden van een jonge man die op een net zo vreselijke, maar andere manier is vermoord en is de vraag of deze twee moorden met elkaar verband houden. De slachtoffers lijken in geen enkel opzicht iets met elkaar gemeen te hebben behalve verwijzingen naar religieuze moorden op vroegere heiligen. Is dat niet veel te ver gezocht?

Tess Gerritsen

Ik hou van haar boeken. Ik las de eerste al jaren geleden toen ze nog amper in de winkel te verkrijgen waren en koop een nieuw exemplaar direct als ik het zie liggen. Vorig jaar was dat Meisje vermist, een tussenexemplaar buiten de Rizzolie en Isles reeks, ook goed. Nog nooit heeft eentje me teleurgesteld al moet ik toegeven dat de een beter is dan de ander. ‘De Chirurg’* waar ze in veel van haar boeken naar terug verwijst is een oude maar een aanrader.

Ik weet een geheim in ieder geval las ik vlot uit en ik denk dat ik het lees virus weer te pakken heb, ik kan niet wachten een volgend boek te beginnen. Er liggen er hier nog een paar te wachten die veel belovend moeten zijn als ik mijn omgeving moet geloven. Bizar en super spannend. Kom maar op, ik heb er zin in.

Ben benieuwd, wat lees jij op het moment?

Dit * bericht bevat affiliatie links, zie disclaimer


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *