bijenhotel

Insectenhotel

Als er iets lang op mijn lijstje stond, een insectenhotel maken. Natuurlijk, ik had er gewoon eentje kunnen kopen, ze zijn tegenwoordig aardig hip aan het worden, maar dat was niet wat ik in mijn hoofd had. Ik moet toegeven, door mijn eigen uitstel gedrag heb ik vaak toch op dat punt gestaan. Want eerlijk is eerlijk, ik wilde er perse eentje hebben maar ben soms nog al eens niet zo vlot met uitvoeren van alle ideeën in mijn hoofd.

bijenhotelBuiten dat ik het leuk vind staan, hoop ik een beetje een bijdrage te leveren aan het redden van de bijtjes met mijn hotel en bloemen tuintje. Als je op instagram onder de #insectenhotel zoekt kom je al hele toffe filmpjes tegen van bijtjes die bamboe stokjes dichtmetselen. Ben benieuwd wanneer mijn eerste gasten aankloppen. En uiteraard zijn dan lieveheersbeestjes en ander kruiperig spul ook welkom. Wie weet overwin ik ooit nog eens wat angsten.

Insectenhotel knutselen

Anyway, deze keer is het me zowaar gelukt. Mijn vader had nog wat tuin afvalhout over en in de gereedschapskist van man vond ik wat steunhoekjes (hoe heten die dingen) en schroeven. Voor het kippengaas moest ik helaas even naar de bouwmarkt. Ik nam ook direct krammetjes mee om het kippengaas mee vast te maken. Whoop whoop, vooruitdenkende Maai. En nou had ik mijn vader al verzocht wat bamboe bij de buren te jatten maar dat deden ze niet eens. Dus daarvan kocht ik een paar stengels bij het tuincentrum. De restjes daarvan komen vast nog goed van pas in de tuin.

Eigenlijk is het gewoon een kwestie van de gewenste vorm in elkaar knutselen en vullen met natuur. Maar voor de inspiratie keek ik toch wat rond op pinterest. De meest geniale hotels zag ik voorbij komen. Als ik ooit nog eens een groot huis met een grote tuin mag bezitten, weet ik het wel. Voor nu moet ik het even doen met een wat kleiner exemplaar.

bijenhotel

Lesje ‘hoe moet je klussen’

Kon ik meteen een lesje ‘hoe moet je klussen’ bijbrengen aan het kroost. Ik ben tenslotte zelf ook groot gebracht met een zaag en hamer naast mijn wieg. Oké daarmee wil ik verder niks zeggen, alleen maar eigenlijk dat ik vind dat je sommige ‘ gevaarlijke’ dingen als koken en klussen gewoon vroeg moet leren. En dus hebben mijn peuter en kleuter gewoon een zaag, een hamer en een elektrische schroevendraaier in hun handen. Samen met ons natuurlijk, tis wel extra goed opletten.

bijenhotel, insectenhotel

En als je wil helpen, help je ook met alles. De natuur die wij nodig hadden voor in het hotel, vonden we namelijk niet in de tuin. Man ook weer blij met een fiets uitje naar het bos :).

En vandaag maakte ik hem eindelijk af en gaf hem direct een plekje in de tuin. Nou hebben wij voordeel met een tuin op het zuiden, veel mogelijke opties. Als het goed is een niet te nat plekje. Komt u maar kleine gasten. Ik ben er super blij mee.

insectenhotel 4
We hebben er inmiddels aardbijtjes naast gezet als lokmiddeltje. Nu nog wat lieve bloemetjes 🙂

Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “Insectenhotel”

 1. Dina avatar

  Zo leuk om jullie samen bezig te zien op de foto’s. Het insectenhotel is echt heel leuk geworden. Als wij ooit een huis met een tuin hebben, dan maak ik ook zelf een insectenhotel. <3

 2. José avatar
  José

  Wat leuk! Een insectenhotel staat hier ook nog op het verlanglijstje!

 3. Vlijtig Liesje avatar

  Als ik een insekt was, checkte ik onmiddellijk in! Wat is dat mooi geworden zeg.

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Haha, dank je

 4. Channah avatar

  Wat een cool ding, en knap dat jullie het zelf gemaakt hebben!

 5. Lilian avatar

  Oh wat gaaf!! Dit idee had ik al ruim voordat ik besloot om kinderen te nemen, om ooit met kinderen te gaan doen! Maar ik was het helemaal vergeten. Echt leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *