Mama Maai

Instaweek #10

Week 10 alweer. De tijd vliegt. Het wordt met de week leuker om hier mijn instagram fotootjes ten toon te spreiden, een soort mini dagboekje voor mezelf. Mocht je nog niet mee kijken in mijn instagramleventje, maar dat wel graag willen, schroom dan niet mij te volgen. Dat kan hier.

De dagen wisselen nog steeds heel erg. Het ene moment kan ik me goed voelen, denk ik dat ik de wereld aan kan, het volgende moment lig ik op apegapen op de bank. Dat is lastig plannen. Het kan zomaar zo zijn dat we graag een dagje weg willen en ik bij het opstaan al mijn energie al verschoten lijk te hebben. Niet gezellig. Toch was het wel weer een bewogen weekje.

instaweek 10

We hadden de smaak te pakken, het dagje op het water beviel wel. Maar deze keer belde we opa en vonden we dat we wel een stukje moesten gaan varen. En dat deden we. Ergens aanleggen bij een strandje, spelen, ijsje eten en weer naar huis. Veel en veel te laat en dus moesten we wel onderweg ergens patatjes eten. Vakantie uitbuiten to the max.

instaweek 10

Op IG zag ik allemaal leuke platen van Maris voorbij komen en dus vond ik dat ik ook wel weer kon beginnen. Aangezien kleine meid hier van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een potlood in haar handen heeft dacht ik dat het veel gezelliger zou zijn als ik bij haar kwam zitten. Helaas, met de stiften van de kinderen wordt het toch minder mooi allemaal.

instaweek 10

Maar ik heb de smaak te pakken. Liefst met potlood. Ik blijf het ergens enorm achterlijk vinden. Een volwassene achter een kleurplaat maar echt mensen je wordt hier zen van. En omdat ik toch nog bij de hobbyzaak moest zijn, nam ik ook direct maar een pak goede stiften mee. Ai. Die zaak zou alleen door mij al kunnen blijven bestaan.

instaweek 10

Heel af en toe schreeuwt de buikbaby om vitamines. De reacties onder deze foto lieten mij weten dat ik gelukkig niet de enige was die graag een pot nutella leeg eet. Ik bedoelde juist dat ik enorm ongezonde cravings heb en wat tekort aan gezonde voedingsstoffen binnen krijg. Dat moet zo nu en dan even worden gecompenseerd.

instaweek 10

Ik zou bijna denken dat de kleine man toe is aan een formaat groter bed. Zodra hij de kans krijgt legt hij zich zelf in het bed van grote zus. Met spenen en al. Of gewoon samen met zus. Ze lijken het aardig gezellig te hebben zo. Ons ruimte probleem in huis in één klap opgelost? Als ik eerlijk ben houd ik deze doerak zolang mogelijk opgesloten in zijn ledikant. Zodra hij de neiging krijgt te gaan klimmen en de kans bestaat dat hij zijn arm of been gaat breken, kijken we weer eens verder.

instaweek 10

Zo, kinderen mikken we even bij zus in de achter(speel)tuin.

instaweek 10

Zelfs bij anderen op bezoek duurt het niet lang voor mijn streakers zich ontdaan hebben van al hun stof. Heel even later liepen er trouwens vier van die naaktlopers in de tuin. Een gezellig bende.

instaweek 10

En natuurlijk werd ik weer getagt. Of ik een nog niet geplaatste foto wilde plaatsen. Natuurlijk. Dank u Maris. Ik had net mijn telefoon leeg gehaald dus geen leuke vrolijke lachende kinderfoto’s. De enige foto die er nog op stond was deze van mijn 16 weken buik. Die ik maakte voor mezelf. Om een beetje een herinnering te hebben voor hoe snel mijn lijf zich lijkt uit te dijen. Al lijkt de buik hier op deze foto kleiner dan bij wk 15, in werkelijkheid heb ik het gevoel dat ik met de dag ronder en ronder word. Ik probeerde het nog enigszins te verdoezelen met een filtertje maar het mocht niet baten. Of in elk geval niet genoeg. Het zegt wat over mijn schoonmaakkwaliteiten. Bij deze beloof ik plechtig dat ik de volgende buikfoto maak in een schone spiegel. Ai.

instaweek 10

Oh pff, hier was ik zo aan toe. Mijn sociale leven ligt even op zijn gat. De vakantie is blijkbaar even voor het bezoeken van familie en quality time voor het gezin. Heel belangrijk en ook heel fijn maar af en toe is het echt zo nodig om naast mama zijn ook nog wat anders te zijn. Vriendin bijvoorbeeld. Mijn vriendin uit Dubai was weer in Nederland en samen met nog een vriendin besloten we eens even bij te kletsen bij Bagels and Beans. My favorite.  Dat is eigenlijk niet gelukt. We moeten snel maar weer af spreken. Gelukkig voor ons kwam het nieuws dat vriendin uit Dubai weer in Nederland komt wonen.  Jihaaa…

instaweek 10

En jaaaa, mensen groot nieuws, er zit tegenwoordig een ‘Waar’ winkel hier in het centrum. Ken je het niet? Echt een winkel om even binnen te lopen. Super leuk en alles fairtrade en eco verantwoord. En omdat ik toevallig, heel toevallig, nog een bon in mijn tas had, heb ik me daar even uitgeleefd. Onder andere dit onderste bandje. Ik ben er blij mee.

Instaweek 10

Al bijna 17 weken zwanger en het einde van de strip pillen naderde. Ik las in mijn oude dagboeken van zwangerschap 1 en 2 terug dat het allemaal weer wat beter ging. Dus vond ik wel dat ik kon stoppen en bestelde ik geen nieuwe. Dom dom dom. Het hele weekend zat ik er beroerd bij en deed ik weer een soort van inspectie van de toiletten hier in huis. Gelukkig hadden we ook nog van alles gepland het weekend, was het veel te warm om als zwangere rond te banjeren en heb ik tegenwoordig bijna dagelijks last van knallende koppijn. Het was weer een weekend om te onthouden. NOT! Gelukkig heb ik inmiddels via de spoedapotheek een nieuwe strip weten te bemachtigen. We gaan dus weer wat weekjes doorslikken voor er een nieuwe poging wordt ondernomen.

instaweek 10

Deze twee meiden groeien samen op en zijn ook nog eens de dikste vriendinnen. Zo leuk om een buurkindje in de straat te hebben wat precies even oud is. Als families lopen we de deuren bij elkaar plat. Helemaal geniaal dus dat ze af gelopen week een enorme trampoline in de tuin hebben ingegraven.

instaweek 10

En ik bedacht me dat het weer eens tijd werd de katten van een laag vacht te ontdoen. Het arme beest liep er half vervilt bij. Foutje van de natuur denk ik, de ondervacht wil maar niet loslaten en gaat vervilten. Zo’n twee keer per jaar, tijdens de rui vinden we door het hele huis haar ballen en als we er even niet op tijd bij zijn verstopt het arme beest en moeten we hem laxeren. Dat willen we voorkomen. Dit was het resultaat van een flinke kam beurt. Ik wed dat ik er vanavond weer zo’n handvol af weet te krijgen.

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Maaike
  4 augustus, 2014 at 09:28

  Wat ben ik blij dat onze katten niet dat probleem hebben. Natuurlijk er liggen overal haren en borstelen is best nuttig, maar gelukkig wel zonder dat ze verstopt raken en dergelijke.

 • Reply
  Mama's Jungle
  4 augustus, 2014 at 09:31

  Gezellig kinderhoekje hebben jullie in de tuin!

 • Reply
  Jess
  4 augustus, 2014 at 09:39

  Fijn overzichtje! Klote van die misselijkheid, ik kan ook niet zonder pillen en ik waag ook geen pogingen meer om zonder te doen. Primperan werkt hier fantastisch btw, veel beter dan emesafene.

 • Reply
  Joyce
  4 augustus, 2014 at 15:13

  Wat vervelend dat je nog zo misselijk bent zonder pillen 🙁

  Verder is het een fijn overzichtje! En ja hoor er komt een baby bump tevoorschijn, leuk!

 • Reply
  Maris
  4 augustus, 2014 at 17:09

  Haha ja ik blijf je stalken, want dan blijf ik in je blogjes voorkomen. Daar doe ik het voor allemaal 😉 Haha. Nee hoor! Leuke blog weer! Ennuh, ik help je wel met Ruan laten bestaan hoor. En anders hun eigen prijzen wel. Pfff

 • Leave a Reply