Instaweek #13

Week 13 alweer. Ik merk dat ik inmiddels aardig instagram fanaat aan het worden ben en in tegenstelling tot vorige week, had ik deze week juist een shitload aan foto’s. Dat heb je soms he. Het ging deze week ook verassend veel beter dan de voorgaande. Het oude ritme weer oppakken en doorgaan bevalt blijkbaar beter dan lusteloos op de bank blijven hangen in de vakantie.

Over het algemeen maak ik aardig wat fotootjes en wil deze dan ook graag ten toon spreiden op mijn blog, een soort mini dagboekje voor mezelf. Maar om er niet een hele lange lijst van te maken, combineerde ik er een paar. Scheelt weer scrollen. Mocht je nog niet mee kijken in mijn instagramleventje, maar dat wel graag willen, schroom dan niet mij te volgen. Dat kan hier.

instaweek 13
Omdat mijn kleine meid zou gaan starten op school, moest er het een en ander worden voorbereid. Wij kozen voor een Montessori school en het kind gaat daar op slofjes lopen de hele dag. Dus vroeg ik eens wat rond wat vriendinnen deden. De meeste kinderen blijken gewoon schoenen te dragen op school, weet ik veel. Maar op peuterspeelzalen blijkt het fenomeen sloffen bekender. Een vriendin noemde balletschoentjes. En omdat er hier thuis door de kinderen bijna ui9tsluitend op blote voeten wordt gelopen (vraag me niet waarom, blijkbaar bevalt dat het beste) dacht ik dat die stukjes stof die ze ballerina’s noemen, het dichtst in de buurt zouden komen. Kan je het überhaupt nog schoeisel noemen?  Maar die dingen zijn saai. En ik besloot ze te pimpen. Tot groot geluk van kleine meid. Deze bovenstaande waren de proef variant en worden nu thuis gebruikt. De betere versie ligt nu op school. Ik schreef er een blogje over. Klik.
instaweek 13
Het is zo ontzettend fijn dat wanneer papa thuis komt hij het kroost even mee naar buiten neemt om uit te laten. Kan ik heel even ademhalen. En in dit geval een maaltijd bereiden zonder gejengel en gehang aan mijn benen. En als je dan ook nog van dit soort plaatjes toe ge-appt krijgt, ben je een blij mens toch?
instaweek 13
Fris gewassen kindjes in hun badjas met een toetje in trance voor de tv. Rust in huis. Ofwel, stilte voor de storm. Ik vind dit echt zo’n huiselijk tafereeltje…
instaweek 13
Ik doe echt mijn best, maar lachen terwijl ik een selfie maak… het lukt me niet. Blijkbaar ben ik te geconcentreerd om die toeter een beetje voordelig in beeld te krijgen. Hier alweer 19 weken. Gehuld in een comfi outfit. Bij vlagen ben ik meer een rokjes/jurkjes meisje en dan ineens weer een hele periode een broeken meisje. Moet ik wel toegeven dat met buik welke broek dan ook niet echt heel erg lekker zit. Dus wanneer de klok de 17 uur gepasseerd is weet ik niet hoe snel ik hem kan inruilen voor mijn jogging broek. Moet je het dan maar even mee doen, man.
instaweek 13
Oke, ik geef toe dat ik de laatste dagen voor school iet wat gestrest rond liep hier in huize Maai. Ik maakte me niet alleen druk om hoe kleine meid het zou gaan doen op school, maar ook om hoe kleine man het zou gaan doen zonder zus. Hij weet namelijk niet beter dan zij is er. Ze spelen bij voorkeur samen. Niet altijd natuurlijk, er is hier ook wel eens ontploffingsgevaar maar over het algemeen vermaken ze elkaar. En wat dan als zij er niet is?
instaweek 13
Een vriendin op bezoek. Heel gezellig al werd zij bijna geheel in beslag genomen door deze kleine dame. Grappig. De laatste tijd dat kleine meid haar zag is al een behoorlijke tijd geleden. Toch kruipt ze bijna direct op schoot. Zo’n kleine mensenvriend is het. Ze vertrouwd werkelijk iedereen.
Instaweek 13
De buikbaby schreeuwt om wat extra vitamines. En omdat ik de misselijkheid onder controle lijk te hebben, vond ik dat ik maar weer eens mijn best moest doen wat gezondere levensstijl aan te nemen. Om te beginnen maakte ik deze week wel twee keer een fruit smoothy. Je moet ergens beginnen toch? De eerste is gevuld met een banaan, een flinke hoeveelheid diepvries frambozen, een halve citroen en een scheut water. De tweede bestaat uit een banaan, een flinke dosis aardbeien en 3 lepels volle kwark. Beide goed te doen maar die laatste was echt hemels.
instaweek 13
Wel altijd een beetje jammer dat ik er zelf zo weinig van binnen krijg. Deze kleine havik staat al voor mijn neus te schooieren als hij de mixer hoort.
instaweek 13
En deze wil tegenwoordig erg graag op de foto. Zodra ik mijn iPhone in mijn hand heb. Gelukkig is eindelijk de periode van altijd maar gekke bekken trekken voorbij. Halleluja. Snel afkloppen, komt vast ooit weer terug. Tegenwoordig trekt ze deze fotosmoel. Tja.
instaweek 13
En als je dan heel even een seconden niet oplet heeft deze klauterkabouter weer eens iets in zijn hoofd gehaald en uitgevoerd. Hoe gevaarlijker hoe beter moet er in de koppies hier omgaan.
Instaweek 13
In zijn nieuwe grote jongens bed. We doen dappere poging hier in huis broer en zus samen op één kamer te laten slapen. Hier overdag. Het duurde even, maar uiteindelijk toch knock out.
instaweek 13
Tja.
instaweek 13
Oh ja. En als het regent buiten betekend dat heus niet dat je niet naar buiten kan. Papa vond het nodig de tent op te zetten en de kinderen buiten te droppen. In het kader van ‘van water smelten we niet’ en ‘daar worden ze hard van’. En uiteraard houden ze hier wel van dat soort avonturen.
Instaweek 13
En dan breekt toch echt de eerste school dag aan. Ik schreef er hier een blogje over. Klik.
instaweek 13
Kijk, kijk…. als ik maar voldoende oefen heb ik tegen de 40 weken vast wel lachende selfies met buikfoto’s. Al bijna 20 weken mensen. Zo zit je zomaar ineens alweer op de helft.
instaweek 13
Ik moest wat dingetjes hebben en besloot met kleine man even snel mijn slag te slaan in die paar uurtjes zonder de kleine meid. Ik kwam thuis onder andere met deze rode lipgloss. Soms, heel soms wil ik graag wat vrouwelijker. Ik stuurde deze foto naar een aantal vriendinnen om te checken of het kon en ik er niet compleet belachelijk bij loop zo. Denk de wallen voor het gemak even weg. Ik vind het stiekem best leuk voor af en toe maar ik moet hier zoooo aan wennen.
instaweek 13
Jaja, er wordt hier zo af en toe nog steeds druk gekleurd. Het gaat in fases. Soms kan ik niet stoppen en soms heb ik er schoon genoeg van, dat onzinnige werkje. Zen ben ik namelijk nog steeds niet maar misschien moet dat ook mijn doel niet zijn.
instaweek 13
Maris daagde me uit om 5 dagen lang een foto te plaatsen waar ik blij van word. Hier word ik heel blij van. Kindjes die rustig liggen te slapen. En zie, allebei in dezelfde kamer. Kleine man op het grote bed. De eerste nacht dat het ons is gelukt.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

5 reacties op “Instaweek #13”

 1. Inge avatar
  Inge

  Wow klein man in een groot bed. Knap hoor!

 2. Nicole avatar

  Wat heb je toch een pracht kindjes en die buik… zo mis ik het wel als ik die mooie buik zie..!

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Dank je wel meis, lief!

 3. Sas avatar

  Wat een super leuke foto’s! En zo leuk, de foto’s van de kids… En er komt er nog eentje bij<3

 4. Mama van Vesper avatar
  Mama van Vesper

  erg leuke foto’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *