De kinderen

Instaweek #15

Er is weer een nieuwe week begonnen dus mag ik weer terug kijken op de vorige. Langzamerhand raakt iedereen een beetje vermoeid hier in huis, het is toch meer wennen dan we dachten van te voren dat nieuwe schoolse ritme. En dan al die verjaardagen tussen door. Beetje zoeken naar hoeveel dates we per week aankunnen en kunnen plannen… Tja, best even een hele aanpassing. Er wordt ook wel veel gevraagd van iedereen deze weken, met name bij de kleine meid gaat dat niet echt in de koude kleren zitten. Het wordt er daardoor ook niet perse gezelliger op hier in huis, het zou best prettig zijn als we wat verder vooruit waren. Maar ah ja, dat komt vanzelf en al dat nieuws willen we, behalve dat het erg vermoeiend is toch ook weer niet missen natuurlijk.

Week 15 dus alweer.

instaweek 15
De transfer van onze kleine man naar de kamer van grote zus verliep niet echt soepeltjes. De eerste anderhalve dag was het grote bed met stoere dekbed van planes nog spannend en leuk en sliep meneer na wat rommelen als een roosje maar daarna was het ook wel een beetje klaar. Bij kleine meid hebben we destijds zowel het ledikant als het grote bed in haar kamer gezet zodat ze kon kiezen waar ze wilde slapen en na een aantal weekjes was ze zonder problemen ineens helemaal over naar het grote bed. Zo dachten we het dus bij kleine man ook te doen. Groot bed in de kamer van zus en klein bedje in zijn eigen kamertje. Helaas voor ons vond meneer het nooit zo nodig om in een nieuwe kamer en nieuw bed tegelijk te gaan liggen en verkoos elk slaap moment voor zijn oude vertrouwde ledikant. En omdat ik lichtelijk de kriebels kreeg van dat getreuzel besloot ik het grote bed maar weer op te ruimen en het ledikant te verplaatsen. Zo! Nieuwe kamer maar wel zijn eigen bedje. Daar werd nog een en ander over tegen gesputterd maar zo vreselijk erg lijkt hij het dan toch weer niet te vinden.

Ergens een paar blogjes geleden schreef ik nog dat ik meneer zo lang mogelijk in zijn ledikantje wilde kunnen opsluiten. Erg pedagogisch verantwoord ja, maar inmiddels weet hij met gemak verschillende toeren uit te halen om toch in en uit zijn bed te klimmen. Helaas voor hem en voor het hart van mama gaat dat nog niet altijd zonder slag of stoot en begon ik bang te worden dat meneer misschien in slaapdronken toestand nog eens zijn arm of been zou breken. En zo verwijderde man twee spijlen. En dat is natuurlijk weer machtig interessant.
instaweek 15
En eindelijk, eindelijk kregen we te horen dat er een kleine mannetje in mij aan het groeien is. Echt, het maakte me echt, echt, echt niet uit wat voor geslacht er aan ons derde kindje zou hangen maar wat betreft kleertjes…. Meisjes kleertjes zijn echt vele male leuker en schattiger dan jongenskleertjes. Er drupte dus heus wat tranen toen ik alles van begin af aan weer door mijn handen liet gaan.

Ik besloot de inmiddels plafond hoge stapels dozen kinderkleding eens uit te zoeken. Ik appte een vriendin of ze interesse had in stapels meisjes kleren tot ongeveer een jaar en dat ze mocht komen shoppen als ze zin had. Dat liet ze zich geen twee keer zetten en met twee kratten ging ze weer naar huis. Djees, mensen dat scheelt in ruimte zeg.
instaweek 15
Vorige week een toevalstreffer, nu weer eentje. Deze foto is zo typerend voor de band tussen broer en zus en zo ontzettend schattig….
instaweek 15
Wat je allemaal met washi tape kunt doen? Nou bijvoorbeeld een auto baan voor kleine man mee op de vloer tapen. Super simpel natuurlijk. Net als de kadootjes van kleine meid opfleuren. En omdat ik toch bezig was besloot ik direct maar de naam van kleine man op de kamer deur van zus bij te schrijven. Het is nu immers de kamer van allebei.
instaweek 15
En toen brak eindelijk de verjaardag aan. Kleine meid werd alweer 4! Eerder besloten we het niet op de dag zelf te vieren maar een dag van te voren zat kleine meid huilend in de auto want: ‘Ja maar mamaaaa, bij mijn verjaardag horen kadootjes’ (met heel echte heel dikke tranen). Dus tja. Daar had ze wel gelijk in en we besloten de pakjes toch ’s ochtends voor school te geven.

Kleine meid, zo lief als ze is, vond het prima dat kleine man het voor haar uitpakte. Ik vind dat toch wel een beetje bijzonder op deze leeftijd, niet?
Instaweek 15
En dit zat er onder andere in. Het andere pakje was kinetic sand. Dat moeten we nog gaan uitproberen. En later mag ze van ons nog oorbelletjes laten prikken maar dat doen we als het allemaal weer wat rustiger is in huize Maai.

De barbie, ook al hadden we die al een hele berg, was een schot in de roos. Kijk haar blij zijn. De hele volgende vrije dag heeft ze de barbie’s en hun little pony’s zitten ordenen. Allemaal kregen ze een heuse eigenste verjaardagskaart. Serieus mensen, ik heb nog nooit zoveel post voor mijn verjaardag gehad als wat dochter nu verzamelde.
instaweek 15
Hop hop, als papa thuis komt ’s middags nog even buitenspelen. De dagen duren me echt te lang. Wat mij betreft is het zo rond een uurtje of 15 wel mooi geweest.
instaweek 15
Talk to the hand….
instaweek 15
En nu kleine meid niet meer hoeft te wennen en officieel hele dagen naar school gaat probeer ik iets over mijn eigenwijze zelf heen te stappen en een uurtje te gaan liggen met de kleine man. Ik haat het hoe beroerd je dan vervolgens wakker wordt, maar het schijnt te helpen. Ik moet het nog zien.
instaweek 15
’s Ochtends toen ik dit mopje op school afleverde sprak ik met de juf al af haar de volgende dag thuis te houden. De vrije woensdag was niet bepaald een gezellige vrije dag geweest en het weekend zouden we haar verjaardag vieren dus wellicht een beetje te veel allemaal. Zo springerig als ik haar weg bracht zo afgepeigerd haalde ik haar op. Een en al niet te stoppen tranen stroom en ‘ja maar mama, ik weet het allemaal niet meer’, was ongeveer het enige wat het kind nog kon zeggen.

Een dagje thuis zou geen verkeerde beslissing zijn.
instaweek 15
Eej, hallo me! Dikker en dikker… inmiddels hier al weer bijna 22 weken. Elke ochtend heb ik ruzie met mijn kledingkast over wat ik in piepnaam aan moet. Ik kan eigenlijk niks aan kleding vinden op het moment wat mijn humeur iet wat positievere richting in kan draaien, ik voel me op het moment echt nergens lekker in. Dus schoot ik weer mijn oude vertrouwde comfi tenuetje in. Dan maar iets waar ik me in ieder geval normaal in kan bewegen.
instaweek 15
Tja, en zo’n verjaardag is natuurlijk heel erg gezellig maar de spanning wordt dan aan het eind van de dag toch weer teveel. Zodra het bezoek weg was kakte kleine meid in voor de tv. Op schoot met haar nieuwst aanwinst waarmee ze kan oefenen tot haar echte broertje er eindelijk over 20 weekjes eens een keertje is.

Ben heel benieuwd wat de volgende week ons gaat brengen. in ieder geval haar kinderfeestje nog. Pfff….

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Nicole
  8 september, 2014 at 06:27

  Heel begrijpelijk dat je kleine meid even thuis hield, het is ook veel hoor! En wat een beauty van foto’s weer.. Ben gewoon jaloers haha!

 • Reply
  Joyce
  8 september, 2014 at 07:00

  Nog gefeliciteerd met de kleine meid. 4 jaar alweer! Je hebt gelijk ook dat je haar een dagje thuis hield, het is niet niks om naar school te gaan. Maar het went snel en komt vast allemaal goed. Succes met het kinderfeestje deze week!

  • Reply
   MamaMaai
   8 september, 2014 at 18:31

   Dank je wel, ja dat denk ik ook hoor maar alle begin kost gewoon ontzettend veel energie. Als ik nu al zie hoe ze vandaag op het schoolplein stond….

 • Reply
  Syl
  8 september, 2014 at 16:42

  Ow wat een heerlijk verslag toch weer ! Vermoeiend hè naar school gaan, dat snap ik helemaal. Ze komt vanzelf in het ritme. En toch wel echt leuk een klein mannetje erbij maar ik snap je heel goed wat de meisjeskleertjes betreft.

 • Reply
  Mama van Vesper
  8 september, 2014 at 19:02

  Je bent heel mooi zwanger!

 • Reply
  Sas
  8 september, 2014 at 20:06

  Mooie buik! En die eerste foto<3

 • Reply
  Stephanie
  8 september, 2014 at 20:59

  Aww arme meid! En van harte gefeliciteerd 🙂
  Leuke foto’s!

 • Reply
  Madelon
  14 september, 2014 at 10:19

  Mooie buik!
  Slim idee van de washi tape!

 • Leave a Reply