Mama Maai

Instaweek #17

Wouw, tis nog wel even een kadotje dat weer. Nog even zomer, mensen het is gewoon al eind September. We proberen het hier volledig uit te buiten. Lekker veel nog naar buiten. Scheelt mij ook weer, laten ze vooral zich zelf uit en hoef ik ze alleen af en toe op het klimrek te zetten of eindeloos de schommels voort te duwen. Maar alles beter dan weer hele dagen binnen met hangende kinderen die zich stierlijk vervelen omdat mama de puf niet meer heeft om in de plassen te stampen of te staan kleumen in de kou omdat de winter jas niet meer dicht kan.

Anyway, week 17 dus alweer. Een wat matig weekje op instagram, ik was te druk met de echte camera. Toch een overzichtje op mijn blog. Als mini dagboekje voor mezelf. Niet een heel bijzondere week. Gewoon een als alle anderen. Volgde je me nog niet, dat kan hier.

iNSTAWEEK 17
Ik had nog zo besloten zo lang mogelijk op en neer te blijven door fietsen naar school maar mijn bekken laten het helaas nu al best wel afweten. Hoe meer ik loop en fiets, hoe meer last er van heb. Note to myself, ga die fysio nou eens een keer bellen!!!!

Het wordt helaas dus steeds meer de auto. Jammer jammer voor de kleine man, die zich beter vermaakt op de fiets. En geef hem ongelijk, dan valt er ook veel meer te zien nietwaar? Ter compensatie mag hij de auto openmaken. Hier waren we iets te snel met overhandigen van de sleutel. Jammer van de slechte foto 🙁 Meneer had zijn banaan nog niet op en besloot deze van de sleutels af te knagen. Best creatief vond ik wel, maar echt handig en hygiënisch….
Instaweek 17
Het blijft geniaal. Leuke buren met een trampoline. Papa weer even de deur uit met de kinderen en kreeg ik dit soort plaatjes toe ge-appt. Heerlijk toch?
instaweek 17
Voor wie nog twijfelt om caviaatjes aan te schaffen? Doen. Het is zo leuk. Die beesten zijn knetter gek. Ik lach me rot. Uhm… alleen als je er twee neemt en er voldoende ruimte en tijd voor hebt he? Ben nog altijd blij met de keus, al was het alleen maar omdat ze zo leuk matchen met de kleur van de kleine meid. En ook al kost het inmiddels wat meer energie en word ik ’s ochtends door oorverdovend gepiep herinnerd aan mijn ochtendhumeur. Kijk daar doorheen. Ze zijn om op te vreten.
Instaweek 17
Kan je van je eigen zoon zeggen dat je elke keer weer verdrinkt in zijn ogen? Djeeeees, die ogen….. Zo blauw, zo ondeugend, zo boevig, zo…. Niet naar kijken als je boos bent, zo…… mooi. Zucht!
Instaweek 17
Ej hallow, daar was ie weer. De buik. In alweer de vieze spiegel. Nee eerlijk? Nog steeds. Ik kan het gewoon niet. Ik beloof ook niks meer.

Hier alweer 23 weken. In een jurkje van de Hema gepropt. Ik heb nog steeds elke ochtend ruzie met mijn kledingkast. Niks zit eigenlijk nog echt lekker. Mijn zomer garderobe waar een buik in past is nihil en ik was ook niet meer van plan daar verandering in aan te brengen aangezien ik elke keer denk dat de zomer niet echt heel lang meer gaat duren. De winter garderobe is…. eigenlijk ook best wel karig. Ik heb gewoon een haat liefde verhouding met mijn lijf op het moment, dus niks echt helemaal niks staat….. boehoe….
instaweek 17
‘Mama foto maken? Kijkuh kijkuh kijkuh……’ Ik heb twee van die, die graag voor de camera staan en zich zelf bewonderen. Hoe kan dat nou? Ik zie die kleine meid trouwens ook al dansen en naar zich zelf loeren in de ruiten. Oh jee…
Instaweek 17
Ik zou zeggen, laat ze klei uitvinden die niet na twee keer spelen veranderd is in poep. Gelukkig kreeg de kleine meid een hele tree verschillende kleuren voor haar verjaardag en besloten we, super snugger mensen, er gewoon 5 kleurtjes uit te pakken en de rest te bewaren voor later. En toch, geef ze klei en ze zijn uren zoet.
Instaweek 17
Als het aan mij ligt maak ik eindeloos veel foto’s van slapende kindjes. Ik vind het zo zo zo schattig. Maar ergens moet je ze dan ook gewoon even met rust kunnen laten, niet?
Instaweek 17
En toen besloot ik maar weer eens een boek te pakken. Ik kom er niet meer toe, dat lezen. Blijkbaar heb ik gewoon geen rust meer in mijn donder. Dit boek, een keukenmeiden roman, is namelijk echt een aanrader en toch kan ik me er niet toe zetten. Ligt dus niet aan het boek. Zat ik eindelijk lang en breed genesteld met kop thee… ‘Mama, ik ben wakker….’
Instaweek 17
Tot voor kort maakte de kleine meid eigenlijk alleen hele families. En daar was ik al knetter trots op. Maar het tekenen werd even vervangen door eindeloos kleuren. De kleurplaten en boeken zijn hier gewoon niet aan te slepen. Een dag niet gekleurd is een dag niet geleefd zouden we bijna denken. Maar ineens kwam dit uit haar handjes. Ik zeg, lijkt me duidelijk wat het is toch? Jammer voor mij had ze geen zin meer om het gewoon netjes even af te maken. Zo is ze dan ook wel weer. En bedacht ze dat ze er best een vliegtuig van kon vouwen. NEEEEE….. jemig, het is wel weer duidelijk dat kind zelf het minder belangrijk vindt allemaal dan mama. Haar eerste olifant!!!Instaweek 17
En eindelijk is vrijdag avond aangebroken. De avond waarop we vertrekken richting de boer. Omdat het een lange dag was voor iedereen en we best een heul eind in de auto moeten vertoeven, wie besluit er dan ook vrijdag avond een heul eind in de auto te gaan zitten???, maakte ik voor onderweg voor de kinderen verrassing-pakketjes.

Hoe het weekend was, komt nog een uitgebreide blog over. LEUK!!!!!!

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Petra
  22 september, 2014 at 09:47

  Die jurk staat je prachtig. Leuk met dat riempje. En ach ja vieze spiegels….ik ken het.
  En de olifant is goed gelukt. Knap van d’r.

 • Reply
  Maris
  22 september, 2014 at 12:04

  Ahhh die foto op de trampoline is echt super leuk!

 • Reply
  Sas
  22 september, 2014 at 18:34

  Mooi buikje heb je! En super leuk zeg die foto op de trampoline 🙂

 • Reply
  Deirdre
  24 september, 2014 at 20:30

  Wat toevallig! M’n dochter is morgen jarig en ik zit te twijfelen om haar een huisdier (cavia!!) voor haar verjaardag te geven 🙂 Waar staan jullie cavia’s?

  • Reply
   MamaMaai
   25 september, 2014 at 19:12

   Onze cavia’s staan binnen in de woonkamer. We hebben een losse ren voor op het gras in de tuin. Op slaap kamer zou ik niet doen want ze maken herrie.

  Leave a Reply