Instaweek #18

Ohhh, week 18 was wel een best weekje. Ik voel me steeds wat beter, gelukkig, al kan dat humeur nog steeds zomaar omslaan in onweer. Ik vrees dat ik gewoon nooit een happy zwangere zal zijn, daarvoor haten mijn hormonen en ik elkaar teveel. Dat wordt gewoon uitzitten de komende maanden. Maar, los van alle moodswings kon de week er best mee door. We deden zelfs hele leuke dingen waar ik echt oprecht van kon genieten.

En daarvan dus weer een verslagje. Mijn instaweek nummer 18 alweer. Als mini dagboekje voor mezelf. En als je het leuk vindt om me te volgen kan dat hier. Deze keer een beetje anders. Het zijn er af en toe zoveel dat het eindeloos naar beneden scrollen wordt.
instaweek 18Het weekje begon bij de boer. Een heel weekend van vrijdag avond tot zondag avond kamperen zomaar tussen door en alleen maar leuke dingen doen. Wat een verwennerij. Echt zo super leuk, dat gaan we volgend jaar of dat jaar daarop echt nog wel een keer doen. Misschien deze boer, misschien een andere. Man zou ook wel graag naar een (biologische) koeien boer willen. Dat lijkt mij ook wel wat. Anyway, het concept van FarmCamps is echt super leuk. Ik schreef er hier al een blogje over.
instaweek 18
Het wordt echt een vakantie dingetje merk ik. Thuis kan ik er geen rust voor vinden, dat kleuren. op vakantie vind ik het heerlijk. prima. Maar zo werd dus de een na de andere plaat weer afgewerkt. Er was verder ook geen tv en we hadden geen internet. Echt, een weekendje zonder, ik kan het iedereen aanraden. Gewoon heel even zitten met elkaar en lekker op tijd naar bed. Iets dat we allebei hard nodig hebben maar thuis door alle te volgen series onmogelijk lijkt. Ohhh erg zeg.

En zondag avond afsluiten met marshmallows roosteren boven het kampvuur. Wat mij betreft hoort een kampvuur er echt bij. Of dat even intens genieten is. Jammer genoeg van veel te korte duur want we moesten echt naar huis. Het roosteren zelf was een succes, het eten wat minder. Zo ontzettend zoet krijgt zelfs de kleine man bijna niet naar binnen. Mama wel trouwens. Geen probleem.
instaweek 18
Selfie!!!!! Maf kind heb ik toch. Hoe gekker, hoe beter, liefst de hele dag door. Lekker afmatten die hap.

‘Oh, mama kijk nou, stuk…. ‘ Oh my, ik heb er straks gewoon twee van deze. Hoe ga ik mijn interieur beschermen tegen mijn eigen kroost?
instaweek 18
Hier smelt je toch van. Even kijken of de baby inmiddels al wat terug zegt. Nee? Kusje dan. En scheten laten op mama’s dikke buik want dat gaat zo lekker.

En ’s avonds stak ik weer eens kaarsjes aan. Dat ik die dingen überhaupt nog had. Nee, die staan al bijna 5 jaar op de keukentafel. Gewoon voor de sier. Ik durf het niet te branden met die twee ondeugden van mij en ’s avonds ben ik blijkbaar te moe om er nog weer eventjes wat gezelligs van te maken. Lekker he, zo’n vrouw? Nu besloot ik het weer een keer te doen. Jaaaaa…. dat moet echt vaker. Zo veel knusser als het donker begint te worden. Het hoort ook wel een beetje bij de herfst winter vind ik.
instaweek 18
Mama’s humeur moest nog even bij komen vanochtend. Ooit, lang geleden in een ver verleden…. ooit was ik echt een ochtend mens. Ik kan het me werkelijk niet meer voorstellen. Nu ben ik trouwens een…. middag mens denk ik. Een avond mens kan ik mezelf als afgebrand hoopje moeder kloek ook niet echt noemen vrees ik. Maar hey, tegen dit kan je toch niet saggerijnig blijven, wel? Ik moest met mijn superman even snel, snel een rondje centrum. Best gezellig alleen met de kleine man op stap.

En ’s avonds besloot ik een van mijn eerder gemaakte creaties na te maken. Probleem met koken bij mij is dat ik altijd maar wat doe en vergeet dingen direct op te schrijven. Maar wederom gelukt en lekker en ik mikte hem direct online zodat ik hem zelf ook terug kon vinden mocht het nodig zijn. Klikkerdeklik.
instaweek 18
Aaaahhhh, mijn kleine meid net uit school. Het blijft zwaar vermoeiend. En dan helemaal als je nog een kleine broer hebt rond bouncen die ineens denkt zijn zus die niet lekker is wel aan te kunnen. Lekker plagen. Even bij mama op schoot voor de tv hangen dan maar. Jeees, wat gloeit dat kind.

Jep, koorts, hele nacht spugen. ’s Ochtends een lijkwit snoetje met diepe wallen wat elke hap weigert binnen te nemen en de beker thee er direct weer uitgooit. Ziekmelden dan maar. Dikke tranen. Kind wil perse naar school want a. ze hebben op school ook een wasbak waar je in kan spugen en b. het is afsluiting van Afrika thema waar ze al zolang naar toe hebben gewerkt. Dat kan ik toch niet over mijn hart verkrijgen dus met paracetamol toch aan de juf afgeleverd. Mama kan toch nog maar moeilijk een nachtje doorhalen. Peuter dus op de bak met de ipad. Even rust.
Instaweek 18
En zowaar vond ik ’s middags nog ergens tijd om de hoes voor de piano kruk af te haken. Een projectje waar ik 8 weken geleden aan begon. Schokkend ja.

En deze pretletter had energie te veel. Weer even afmatten dan maar weer.
instaweek 18
Zo’n feest dag op school als je ziek bent kost wat. Een hoop tranen en teleurstelling omdat het niet gaat zoals je wil. En dan val je thuis midden op de dag op de bank in slaap. Oververmoeid of echt ziek? Geen idee.

Hallo baby, bijna 25 weken alweer. In een schone spiegel!!!

Kom maar op week 19!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

5 reacties op “Instaweek #18”

 1. Karlijn avatar
  Karlijn

  Wat ontzettend fijn dat je je beter voelt. Dat lijkt me erg fijn. Het ziet eruit als een leuke week! Lekker marshmallows, dat deden wij vaak bij mijn opa. En wat ziet je ovenschotel ding er lekker uit 🙂
  Pff jij bent mooi zwanger zeg! Prachtig. X

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Dank je wel voor je lieve berichtje!

 2. Sas avatar

  Haha heerlijke selfie 😀 Het plezier straalt ervan af 🙂

 3. Vlijtig Liesje avatar

  Mooi die foto’s. En wat hebben ze leuke rode overalletjes aan.

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Ja die zijn gaaf he? wilde ze eigenlijk zelf graag hebben maar kon ze alleen huren. Maar geloof dat je ze bij de boerenbond kan aanschaffen. Dus wie weet wat voor volgend jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *