Instaweek #20

Wat een week. Eentje waar we heeeel erg uitkeken naar de herfstvakantie en de dagen stuk voor stuk aftelden. Nee, wat zeg ik? De secondes. Niet alleen de kleine schoolganger had het zwaar, ook mama en zelfs papa begonnen zich steeds beroerder te voelen. En dat papa mee doet met het vermoeide zootje hier in huis is geen goed teken. Je snapt dat het er niet gezelliger op werd maar we hebben geprobeerd het beste ervan te maken. Week #20 van mijn Instagram obsessie. Wil je me graag volgen, dat kan hier.
instaweek 20
Hallo herfst! Er is geen ontkennen meer aan. Op naar het tuincentrum. Een uitje als je het de kinderen zou vragen. Altijd wel wat te zien. Ik bedenk altijd dat ik van alles wil hebben en kom altijd met hele andere dingen thuis. Herkenbaar? In ieder geval weer een goede ochtend besteding.
instaweek 20
Mijn oma was jarig. MIJN oma. Nee eigenlijk een half jaar geleden, maar omdat er een heus familie feest gepland moest worden, deden we (ze eigenlijk) dat liever net na de zomer. Gokken op mooi weer en iedereen weer terug van vakantie. Dat gokken op mooi weer is perfect gelukt. Eind September mensen en gewoon nog volop zon. Oma is inmiddels in het bezit van bijna 9 achter klein kinderen, whojoooo. Hoppatee. En dus werd er een ‘Pan & cook’ tent afgehuurd waar de kinderen vrij konden spelen zowel binnen als buiten en papa’s, mama’s, oma’s, opa’s, ooms, tantes en ons opperhoofd MIJN oma rustig aan de high tea zaten met zeer uitgebreide lunch. En deze foto beschrijft voor jullie even de stemming. Poepies in hun zigeuner (verkleed) jurkjes.
instaweek 20
En dit poepie komt mama tegenwoordig helpen met de huishoudelijke klusjes. Ik zeg goed geregeld. Hij vindt het leuker dan ik. Zo kom ik tenminste nog eens ergens aan toe EN houden we het gezellig. Laten we het erin houden kleine man!
instaweek 20
Kinderboekenweek. Oke, ik kan wel zeggen dat ik een kleine afwijking heb als het gaat om kinderboeken. Boeken in het algemeen maar kinderboeken…. Whaaaaa. Ik kan niet heel normaal een boekenwinkel in lopen. Ik weet van te voren al dat ik pijn krijg in mijn portemonnee. Shame on me. Ik hou er gewoon van. Heel leuk dus dat school besloot een lading oude kinderboeken tegen zeer schappelijke prijzen weg te doen zodat er weer nieuwe, verse kinderboeken bij kunnen. Als ze daar dan zo nodig van af moeten, wil ik daar best even bij helpen. Dit was een klein deel van de buit. De eerste lichting zullen we maar zeggen. Ik kon het niet laten ’s middags toch nog even te neuzen. Ik nam onder andere nog wat AVI boekjes mee, de kleine meid wil zooo graag leren lezen. En zowaar kwam ik nog een stapeltje boekjes tegen waarin ik mijn eerste woordjes leerde. Hebben, hebben, hebben dus.
instaweek 20
Leuk man, school. Nog leuker, een (over)vermoeid kind. Was altijd een zeer goede slaper. Tegenwoordig ligt ze uuuren wakker of heeft zeer luidruchtige dromen. Beetje jammer. Niet goed voor de nachtrust. Kom maar op met die vakantie. Oh, en even babbelen met de juf hoe we dat na de vakantie gaan aanpakken, zo verder gaan lijkt me toch geen optie.
instaweek 20
En als je dan zo stront en stront sacherijnig je bed uit rolt en je lichaam elke andere inspannende arbeid weigert zit er maar één ding op. Haken. Gelukkig was de kleine man zijn uitgeslapen zelf en zat zowaar een ochtendje lief te spelen met de duplo. Dit is inmiddels een babydekentje geworden voor de nieuwe buikbaby. Iets groter uitgevallen dan gepland, maar hé, best lekker als hij er straks met zijn lange stelten ook nog onder kan zitten nietwaar? En anders gewoon wij.
instaweek 20
Hallo wereld, ik verveel me.
instaweek 20
En ondanks dat de babydeken veel te groot dreigde te worden, vond ik toch dat ik te weinig wolletjes had besteld. Ja, ding moet wel in verhouding zijn. Voor vier wolletjes plaats ik geen nieuwe bestelling. Mooi excuus dus om weer een hele lading richting huize Maai te verschepen. Nieuwe nog te maken projecten zat namelijk. Soms vraag ik me serieus af of het normaal is dat je zo blij kan zijn met een pakje vol met wol….
instaweek 20
Aaaaah schattig toch? Deze konden we nog net redden voor hij gruwelijk werd vermoord. Althans, ik stond te piepen, schreeuwen en tieren dat één van mijn schatjes een beest gevangen had en man kwam binnen een luttele seconden in actie. Hoera voor man. En voor mij, want zonder mijn gestennis was Pietje er niet meer geweest. En goed, man vond het leuk dat de kinderen hem wel even konden aaien. Dat kon gewoon. Leek mij niet een heel goed teken, het beest moest wel een hartverzakking hebben dat hij rustig voor mijn peuter en kleuter bleef stil zitten. Gelukkig nam hij na zijn fotomoment toch de benen. Slim. En de wannabee killers hielden we even wat uurtjes binnen.
instaweek 20
Mensen weten soms gewoon niet wat ze me aandoen. Iris van Ikbenirisniet plaatste dit recept en dat zat ik zo ’s avonds in een donkere bui eens te lezen en ik bedacht me dat dat de oplossing moest zijn. En zowaar sleepte ik dat gammele bekken van de bank, ik deed het echt. En nu heb ik er dus weer zo’n hele vervelende, hele slechte craving bij. Iemand een idee hoe ik kan voorkomen dat ik de komende 15 weken dicht slib?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

4 reacties op “Instaweek #20”

 1. Laurad avatar

  Tuincentrum is bij ons ook altijd een echt uitje. Heerlijk rondstruinen, even ontbijten in het tuincafe en ( nu ) genieten van de kerstshows.

  Kinderboeken heb ik ook een zwak voor. Meestal neem ik ze mee bij de kringloop, kosten ze vaak maar 1 of 2 euro per stuk.

  En nu heb ik een ‘leentas’ Een bigshopper vol met kleuterboeken en boekjes die geschikt zijn voor zoonlief uit groep 4. Alle boekjes uit? Gaat ie gewoon in zijn geheel naar een nieuw gezin hier in de omgeving. 🙂

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   ja ik kijk ook wel eens bij de kringloop, hebben ze helaas weinig. Binnenkort eens naar een andere. Die leentas is ook een idee zeg.

 2. Geertje avatar

  Oh zo herkenbaar, van het tuincentrum… Zeker in de herfst / winterperiode! We zien dan altijd zoveel leuke dingen dat (vooral de meiden) van alles mee willen nemen!

 3. Mama van Vesper avatar
  Mama van Vesper

  hihi super toffe foto’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *