Mama Maai

Instaweek #23

Onze weken vliegen voorbij, het voelt af en toe een beetje alsof we worden geleefd, zoveel sociale verplichtingen en nu is het al weer maandag. Gelukkig ook nog leuke dingen te melden uit ons simpele dagelijkse leventje.
instaweek 23
We kregen bezoek. Stiekem hou ik heel erg van speeldates. Hoef ik me vooral even niet te richten op het huishouden, of laat ik zeggen, dan word ik voor mijn gevoel verplicht hier in huis de boel enigszins aan kant te hebben, en dan gaat het snel joh!  En dan hoef ik me daar de rest van de dag niet meer druk om te maken. De tijd vliegt met bezoek. En dit bezoek wilde de caafjes knuffelen. Dat mag natuurlijk. Hoe meer aandacht ze krijgen, hoe beter. instaweek 23
Tja, ik kan natuurlijk wel denken dat het huishouden stopt maar dat is een illusie. In werkelijkheid gaat dat natuurlijk gewoon de hele dag door. Joepie, het leven met kindjes is zo fijn!!! En als ze dan ook nog in het bezit zijn van een papa die dit soort toeren nabouwt van you tube…. Oke, ik kan klagen, maar stiekem kan ik hier ook heel erg van genieten. Laat ze maar spelen, daar leren ze het meest van.
instaweek 23
Super leuk. De kleine meid mocht ons een uurtje les geven op school. Aangezien ze thuis alleen maar roept dat het leuk was op school en dat ze niet meer weet wat ze allemaal heeft geleerd of gedaan, is het super leuk eens op deze manier rond te kijken in de klas. En vooral ook om te zien wat ze dus allemaal al kan en hoe ze op de juf reageert. Hier is ze een kubus van verschillende maten kubusjes aan het bouwen. Het gaat om logisch nadenken en ruimtelijk inzicht. Aangezien ik zelf ook montessori onderwijs heb gehad, drijven er steeds vaker sweet memories boven. Ik speelde en leerde met precies dezelfde materialen. Zo leuk. Echt, we zijn zo super tevreden met de schoolkeus die we hebben gemaakt…
.instaweek 23
En gelukkig de woensdag weer vrij om bij te tanken. En wat is er dan leuker als je beste vriendinnetjes komen spelen. Helaas kan ik nog niet zeggen dat de kleine meid er minder vermoeid op wordt. Ik ben bang dat de tijd van het jaar er ook niet echt aan mee werkt. Dus besloten we de dames voor een film te zetten voor een beetje rust in de tent. Lucky shot, alle drie lachend op de foto.
instaweek 23
En de kleine meid is niet de enige die moe is zo nu en dan. We rommelen op het moment met de middag dutjes van de kleine man. ’s Avonds gaat het slapen daardoor echt beter en zelfs de nachten krijgen we allemaal wat meer slaap. *Afkloppen*. Maar de hele week geen dutjes meer is echt nog teveel van het goede voor dit lijfje. Zie dat liggen.

Echt, ik kan wel zeggen dat ik een jongetje heb wat vooral speelt met duplo en auto’s. Uren kan hij zich daarmee vermaken. Maar als tegenhanger speelt hij tegenwoordig nog meer met poppen dan zijn grote zus. Ik vind het zo super schattig.

En elke dag zorgen we dat we heel vroeg weer terug naar school gaan om de kleine meid op te halen. Dan weten we tenminste zeker dat kleine man nog even kan schommelen. Eerlijk gezegd krijg ik een soort van hekel aan deze schommels op het schoolplein. Na schooltijd staan er rijen dik. De regel van school is dat elk kind langzaam tot 10 telt en dan de volgende aan de beurt is. In de praktijk betekend dat vaak dat er nog niet eens begonnen is met schommelen en ze moeten er weer af. Oke, enige puntje op school waar ik me dus niet zo in kan vinden.
instaweek 23
Ik startte weer een nieuw project. En meestal ga ik vol overgave aan de slag, zie ik het helemaal zitten en na een paar rijen vraag ik me af hoe waar ik zo gek was aan zo’n enorme deken te beginnen. Ik ben dan ook wel weer zo dat ik mezelf opleg dat ik het perse moet afmaken. Of te wel, ik ga er tegen op zien en de zin om te haken verdwijnt en ik doe het toch waardoor een volgend project weer eindeloos op zich laat wachten en het haken weer afzakt. Deze keer ben ik zo blij met wat ik aan het maken ben, en de wol is zo zacht dat ik er geen genoeg van krijg en het inmiddels al behoorlijk aan het vlotten is. Ik kan er zelfs al onder liggen terwijl ik bezig ben. I love it, lekker ’s avonds met een kop warme chocomel, kaarsjes aan, onder mijn dekentje naast man op de bank. Jeej. Dat is toch echt herfst?
instaweek 23
En ik besloot voor de afwisseling en omdat kleine meid het zo gezellig vindt, mijn stiften en kleurpotloden weer tevoorschijn te halen. Mijn hobby’s gaan in fases. Ach, ik kan ook niet overal altijd mee bezig zijn, daarvoor vind ik veel te veel leuk. Maar goed, wel fijn om af en toe een momentje mijn veel te drukke hoofd te temmen deze weken.

Week 23 van mijn instagram reeks. Stiekem twijfel ik of ik door wil gaan met het delen van deze overzichtjes op mijn blog, wat vinden jullie? Ik zal er nog eens over nadenken. Oh, en volg je me nog niet, dat kan natuurlijk hier.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Petra
  3 november, 2014 at 11:28

  Leuk om te zien die overzichtjes hoor! Al volg ik je op Instagram ook al, ik zie daar niet altijd alles voorbij komen. Dus wat mij betreft doorgaan met de overzichtjes. Maar: alleen als je zelf wilt he? Het is immers jouw blog, het is jouw tijd en jouw energie 😉

 • Reply
  Maaike
  3 november, 2014 at 13:28

  Ik vind het ook altijd erg leuk om zo’n blogje te lezen, ondanks dat ik je volg op IG. Ik mis er vaak toch een paar en vind het gewoon leuke blogjes :)!

 • Reply
  Ninja moeder
  3 november, 2014 at 19:13

  Leuk om te zien/lezen! Ik zit niet op instagram dus voor mij extra leuk 🙂

 • Reply
  Angelique
  4 november, 2014 at 18:28

  Altijd leuk dit soort overzichtjes

 • Leave a Reply