Mama Maai

Instaweek #24; babywas, onvermoeibaar spelen en zelfs nog moment van rust

Langzamerhand begin ik aardig dik te worden. Vind ik zelf. Van anderen hoor ik wisselende dingen. De een vindt mij enorm (nah jaahh), de ander vindt zowaar dat ik een bescheiden buikje heb. Ik klets met iedereen mee, weet zelf niet zo goed wat ik er van moet vinden, ik vind hem oke zoals ie nu is denk ik. Door de hormonen, denk ik tenminste, slaap ik slecht. Ik heb last van nachtmerries. Hele realistische dromen waarin mijn kinderen elke keer wat overkomt. Overdag ben ik dus ook niet direct het zonnetje in huis maar we proberen er het beste van te maken.

Ik maakte toch weer aardig wat plaatjes deze week. En ik ga er toch nog maar even mee door hier de verslagjes van te tikken. Mocht je me willen volgen, kan dat hier.
zwanger
Ik kiekte weer eens mijn baby buik. Doe ik eigenlijk altijd ’s ochtends omdat ik zeker weet dat ik het anders vergeet maar ik toch graag een soort van herinnering wil hebben aan mijn steeds dikker wordende buik. Nog geheel Toos make up loos dus ook en met net gewassen kleddernatte coupe. Ach, zoveel verschil is dat ook niet met een klein uurtje later op de dag.

Mijn bekken en rug maken het er niet steeds makkelijker op. Kleine man bracht ik al in een strakker zelf lopen regiem maar bijvoorbeeld huishouden en schoolse activiteiten kom ik toch niet onderuit, hoe graag ik dat ook zou willen, helaas. En daarnaast zal alleen maar op de bank of in bed hangen het er ook niet direct beter op maken, een mens is toch gemaakt om in beweging te blijven. De fysio raadde mij aan om een grote bal als zetel te gaan gebruiken de komende tijd. E voila, hier zit ik dan.
babywas
Ik heb behoorlijk last van de kriebels. Nadat al deze kleertjes allemaal jaren lagen te verstoffen in een doos, vond ik dat het tijd was ze eens uit te zoeken en ze allemaal door de was te mikken. Ik schreef hier al een blogje met outfitjes. Ik vind persoonlijk dat het nogal karig is dus kreeg van mezelf groen licht er nog wat bij te shoppen.

En toen het allemaal zo hing te drogen kreeg ik zowaar een onuitstaanbare drang alles te strijken. Wat is dat toch met die gekke hormonen.
buitenspelen
En ondertussen was het gewoon al 2 November maar stralend mooi weer en zelfs best warm. Ik krijg nog wel eens opmerkingen over mijn karig geklede kindjes maar gelukkig trekken zij zich daar niks van aan en luisteren naar het weer in plaats van naar de datum. Dat zouden meer mensen moeten doen.
speelmomentjes
En als het buiten dan toch een beetje te fris wordt, weten we ons binnen ook wel te vermaken. Tegen de avond zakt mijn energie level naar beneden vriespunt en kan ik zeer slecht tegen lawaai, rommel, gekrijs en gemopper. Nog slechter 😉 Gelukkig komt papa elke avond zeer redelijk op tijd thuis, zodat ze zich ook op hem nog even kunnen uitleven.
kline meid
Ooit was er hier in huis een strijd om de kleding van de kinderen. Ik legde ’s ochtends van alles klaar waar dochter zich dan op dat moment weer weigerde in te vertonen. Zo jong als ze was/is. Ik heb het opgegeven me er druk om te maken wat het kind aan heeft. Sterker nog, ik denk dat het alleen maar goed is voor het ontwikkelen van haar eigen creativiteit en identiteit. Ooit, of niet, zullen klasgenootjes haar er op gaan aanspreken en dan trekt ze vast bij. Dus inmiddels kiest ze met grote regelmatig zelf haar outfits samen. De wildste combinaties komen voorbij. Soms als ze naar school moet mag ze van mij kiezen tussen twee setjes. Heeft te maken met een praktisch oogpunt gym enzo. Gaat stukken beter nu. Zij blij, ik blij en geen strijd meer.

Aaaah en het nichtje kwam weer even een uurtje op bezoek. De momentjes waarop ze elkaar zien zijn door het naar school gaan nu behoorlijk aan banden gelegd, zo jammer. Gelukkig wonen ze redelijk dichtbij en bouwen ze toch een super speciale band op samen.
maai momentjes
Het lijkt wel of ik steeds meer momenten voor mezelf nodig heb. Ik trek me nu al steeds meer terug in mijn coconnetje. Eventjes knuffelen met de caafjes in het zonnetje die zo nu en dan door man op mijn dikke buik geplaatst worden. Ik bedenk dat zelf niet maar vind het stiekem heerlijk.

Of verder met mijn project. Alleen al heerlijk omdat ik nog zeker geen last heb van die extra liters bloed in mijn lijf, ik heb het echt altijd koud.

En zomaar, als je even knippert met je ogen…. kijk nou, meer dan 300 volgers op IG. Super leuk en gezellig natuurlijk.
kleine man
Een van mijn favo momentjes van de dag. En van de kindjes. Nog net voor het slapen even badderen en daarna droog föhnen. We doen dat al sinds de kleine meid net geboren is. Echt even rust en verwend worden. Ik kan er nu al naar uitkijken straks weer zo’n ini mini lijfje onder mijn föhn in slaap te zien vallen.

Blughh… zo’n dag. Iedereen moe.
papa zoon
Papa was ineens een vrijdag vrij. Jeetje wat was ik daar aan toe. Een extra lang weekend, ook al voelde het nog steeds veel en veel te kort. Mijn mannen. Hartje hartje hartje!!!! Wat moet ik zonder ze….

Fijne nieuwe week allemaal!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Madelon
  10 november, 2014 at 11:24

  Mooie buik <3 En sterkte met de nachtmerries. Die vond ik echt verschrikkelijk tijdens de zwangerschap…

 • Reply
  Angelique
  10 november, 2014 at 15:07

  Wat een heerlijke foto´s weer!

 • Leave a Reply