Instaweek #26; keelontsteking en een hele trotse mama

Wat een week. Blij dat het er weer op zit en een en ander weer de goede kant op dreigt te gaan. De koude dagen zijn nog niet eens goed en wel begonnen, geef mij maar lente. Buiten is het echt prachtig en ik kan er super van genieten om met een dekentje en een kop warme chocomel op de bank te hangen maar ik ben zo ontzettend klaar met dat gesnotter…. Week 26 alweer. Mochten jullie me op instagram graag nog willen volgen, schroom vooral niet, dat kan hier.
instaweek 26
De week stond helaas in het kader van virussen. Hierboven zijn enige momentje opleving na een dosis paracetamol. De kleine man doet niet aan normaal verkouden zijn, helaas is er elke keer wel weer wat. Waar elk kind gewoon een simpele snotneus oploopt als zijn zus, vond hij het deze keer nodig er een fikse keelontsteking bij te nemen. Jasses, wat ziet dat er uit. Als kinderverpleegkundige vraag ik me altijd af wanneer normale ouders naar de huisarts stappen. Ik vrees dat ik die drempel ver heb verlegd. Meerdere malen stonden we van de week ’s nachts aan zijn bedje te luisteren hoe het gesteld was met zijn ademhaling. Zijn amandelen waren zo enorm en ontstoken dat er weinig ruimte voor een normaal beetje lucht overbleef. Ik kan zeggen, dat slaapt zelf niet echt lekker ook. Helaas weet ik ook dat er weinig aan gebeuren kan, virussen moet het lijf toch echt zelf oplossen, daar helpt geen pilletje of drankje tegen. Dat was dus direct de reden dat we een bezoek aan de huisarts besloten uit te stellen.

Omdat het kind verder ook niks aan vast voedsel naar binnen kreeg zonder te kokhalzen, besloot ik weer eens een smoothy te proberen. Ook goed voor mama die ernstig tekort aan vitamines op aan het lopen is op het moment. Deze is gemaakt van banaan en diepgevroren zomerfruit en was zeer uitstekend te hachelen. Vonden ook de kids.
instaweek 26
Ze brachten dus veel tijd voor de tv en achter de ipad door. Ik vind het prima. Het was een kwestie van de dag door komen en overleven.

Gelukkig waren er ook nog fijne familie momentjes. Elke avond na het bad in de voorverwarmde badjassen in het bed van papa en mama Sinterklaas journaal kijken voor we ze in hun mandjes dropten. En uiteraard komen we er niet onderuit een boekje te lezen. Deze keer was papa aan de beurd en keek ik stiekem nog even toe. Love love love mijn gezinnetje.
instaweek 26
En uiteraard laten we nog even een dikke buik langs schuiven. 32 Weken schoon aan de haak alweer. Deze week mochten we nog even in rap tempo de kleine spruit op de echo bewonderen. Nog steeds alles goed, nog steeds alles volgens schema en meneer groeit goed, netjes volgens de curve. Ik ben benieuwd of hij uiteindelijk het zwaar gewicht van broer en zus gaat aan tikken.

En de katten vinden die enorme buik fantastisch. Zodra ze de kans krijgen en voorbij mijn saggerijnige zone kunnen komen, nemen ze het er even van. Ik blijf me afvragen wat dat toch is met katten en zwanger zijn. Ik gok iets met hormonen en veranderde lichaamsgeur?
Instaweek 26
Wat kan ik zeggen. Er wordt hier nogal wat af gegeit in bad. En ik ben blij dat ik tegenwoordig steeds vaker weer wat normalere foto’s van het kind geschoten krijg in plaats van een of ander clowneske kop.
instaweek 26

Van het een op het andere moment kan ze ineens haar naam schrijven. En dat doet ze nu dus bij voorkeur ook overal op. Vind ze ergens een potlood of pen…. En om nog even door te gaan met pluimen vangen, ze tekende ook Sint en Piet, met zak, zien jullie wel toch? Voor in de schoen. Zij doet dit soort dingen alleen als het voor iemand anders is, als ze dingen kan weggeven. Weggeven aan oma, juf of Sinterklaas. Als het voor mama is dan komt er hier en daar wat haastig gekrabbel uit. Ik weet mijn plek. Gelukkig in deze… ben ik die goede oude man.
Instaweek 26
En eindelijk na lang zwoegen en blaren maakte ik mijn laatste steek. En als iemand mij er volgende keer op wil wijzen dat ik die k*&%^ draadjes ook direct kan wegwerken….
Instaweek 26
Die dus voor jullie ;-). Vroeger deed ze dit heel vaak. Ik vind het er uberschattig uit zien, man vindt vooral dat ze met haar IQ direct een paar punten daalt. In ieder geval zorgde ze er voor dat we nog net niet in onze broek piesten van het lachen. Thanx Pip, zo’n bui hebben we af en toe nodig.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

4 reacties op “Instaweek #26; keelontsteking en een hele trotse mama”

 1. Denise avatar

  Heel veel beterschap voor jullie! Wat onwijs vervelend is dat ziek zijn toch. Wij hebben het ook net achter de rug. Hopelijk is deze week beter voor jullie!

 2. Bee avatar

  Ben ik nog op tijd…..haak een rand om het dekentje en daar verwerk je gelijk de draadjes in!!

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Heb ik ook aan gedacht maar heb het zonder rand gedaan en hij is af

 3. Angelique avatar
  Angelique

  Oh dat tongetje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *