Mama Maai

Instaweek #29; zwangerschapsshoot en playdates

Nog even vol houden. We zijn allemaal zooo toe aan vakantie. Althans, vakantie betekend in dit geval ook weer aardig drukke planning in verband met de feestdagen, maar in ieder geval kunnen we de taken weer een beetje verdelen. Ik zal man eens aan de schoonmaak zetten. Officieel heb ik namelijk verlof nietwaar? Oh ik snak echt naar een beetje rust. Ik lig nachten wakker, ter voorbereiding op de baby krijg ik te pas en te onpas te horen. Ja dat zal best, lijf was voor de grap even vergeten dat ik al twee kinderen had rond lopen. Anyway, week #29 alweer. Ik beloof niks de komende weken wat betreft het volhouden van mijn diaries (ik heb het opgezocht en blijf twijfelen, schrijf je dat zo?) en überhaupt het schrijven van stukjes, ik houd me niet aan schema’s en ga ook zeker geen vakantie rooster inzetten, ik schrijf gewoon wanneer het mij uit komt en wanneer ik iets te melden heb. Met het in gang zetten van de weeën zou dat zomaar eens een hele tijd niet kunnen zijn.

Vast en zeker ben ik dan wel actiever op instagram. Als ware fotoaddict kan ik het toch niet laten plaatjes te blijven schieten. Mocht je me dus toch nog willen volgen de komende tijd, dat kan hier.

koffieleuterpeuter
Maandag ochtend begin ik de ochtend altijd met een kopje koffie gezet door kleine man als we terug zijn van het naar school brengen van het andere monster. Ons vaste ritueeltje. Machtig vindt hij het als hij op het aanrecht mag zitten en precies weet welk knopje na welk knopje komt. Uiteraard moet er daarna uitgebreid voor geproefd worden. Als ik het even niet in de gaten zou houden, vreet hij zo mijn hele kopje leeg. Ik zei al vaker dat we hier een vuilnisbak geschapen hebben. Alles gaat erin.
zwangerschapsshoot
Met 35 weken hadden we een zwangerschapsfotoshoot. Ik heb me werkelijk de hele week druk lopen maken over wat ik aan zou moeten doen aangezien ik mijn zwangere rondingen niet meer overal in kan krijgen. Ik leef zo’n beetje in inmiddels wat uit vorm getrokken jurkjes, shirt die ik niet meer tot over het onderste deel van mijn buik getrokken krijg en mijn altijd en eeuwige spijkerbroek of als niemand kijkt mijn joggingbroek. Niet perse fotoshoot waardig. Maar mijn zorgen bleken overbodig aangezien ik praktisch de hele shoot in mijn ondergoed heb rond gewaggeld. Ook buiten terwijl het op de teller inmiddels bijna onder 0 aangaf. Het zonnetjes scheen en het was KOUD maar wat een prachtige foto’s zijn er uit gekomen. Van de week schrijf ik er vast nog een stukje over. Deze verscheen als eerste op facebook als sneakpeak. Ik kon stiekem wel janken, zo mooi.
fotoshoot
En later deze week kregen we deze teaser. En jep, de sluizen gingen wederom open.
fotoshoot
Man schoot ondertussen deze van dochter.
box in kamer
Inmiddels plaatsten we ook de box in de kamer. Of eigenlijk, ik deed dat stiekem zelf met wat (tegen)hulp van de kinderen omdat ik niet kon wachten tot man thuis was en de hele handel van de zolder naar beneden zou slepen. Uiteraard moest ik dat bekopen met een zeer slechte avond en nacht. Ik moet er even aan wennen hoe vol de woonkamer ineens is en maak stiekem plannen toch maar weer alles helemaal om te gooien maar ben bang dat ik aan het einde van de rit op de zelfde opstelling uit kom, zoveel mogelijkheden hebben we gewoon niet.
stoeien
Zei ik al dat iedereen moe was en toe aan vakantie? Echt, het einde van de middag is hier steevast mopperen en dikke tranen van alle kanten. Maar stop er weer een lading voer in en hun suiker spiegel stijgt. Te merken aan de chaos, verhoogde decibellen en lompe acties die volgen na het avondeten. Prima voor mij, laat ze elkaar maar flink afmatten voor ik ze in hun bedjes mik. Helaas eindigde deze stoeipartij ietwat vervelend door een harde smak van de kop van kleine man net naast het kleed. Gelukkig is het kind ter wereld gekomen met een enorm harde schedel.
pasgeboren egeltjes
Ik heb een hoop partners in crime wat betreft zwangerschap. Ik heb weinig vriendinnen over zonder kersverse baby in hun armen of baby in hun buik. Een van hen stuurde mij deze foto met de tekst ‘het kan altijd erger’. Ik wilde hem jullie niet onthouden.
vriendinnen
En eindelijk kwam het er eens van dat de kleine meid bij oma zou gaan logeren. Geheel toevallig logeerde een van haar beste vriendinnetjes die zelfde nacht in de zelfde straat en konden ‘s middags voor we terug naar huis reden nog even samen spelen.

Tot volgende week weer, denk ik 🙂

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  angelique
  15 december, 2014 at 10:19

  Ow wat heerlijke enwat een prachtige foto met je buik!

 • Reply
  Dina
  15 december, 2014 at 11:04

  Wat een prachtige foto’s. Vervelend dat je ’s nachts niet goed kan slapen zeg, hoop dat dat deze week misschien een beetje beter gaat!

 • Reply
  Nicole
  15 december, 2014 at 22:44

  Wat een geweldig mooie foto’s weer. Je hebt echt bloedjes van kinderen.. Die derde wordt vast net zo geweldig!

 • Reply
  Marina
  16 december, 2014 at 07:11

  Wat een geweldige foto’s! Echt heel erg mooi.

  Liefs, Marina

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  16 december, 2014 at 11:05

  December is voor kinderen en hun ouders steevast een drukke maand. Hoewel Kerstmis wel een rustiger feest is dan het Sinterklaasfeest.

 • Leave a Reply