Instaweek #8

Het wordt met de week leuker om hier mijn instagram fotootjes ten toon te spreiden, een soort mini dagboekje voor mezelf. Mocht je nog niet mee kijken in mijn instagramleventje, maar dat wel graag willen, schroom dan niet mij te volgen. Dat kan hier.

Het leek even de goede kant op te gaan allemaal met mij maar deze week was het niet. De energie was ver te zoeken en liefst plofte ik elke vrije seconde op de bank voor een soort van dutje. Kijk mee hoe ik de week doorkwam.

instaweek 8

Eten. Ik vind het echt een drama om elke keer te bedenken wat we weer moeten eten. Als het aan mij ligt eten we gewoon elke avond iets luchtigs. Een soepje met een boterham of zo. Ik lus op het moment weinig anders, maar met mijn opties maak ik niet elke dag man blij. Die wil gewoon normaal voer voor zijn neus aan het eind van de dag. Of het nou snik heet is buiten is of niet. Dus voor de verandering, om man een beetje tevreden te stellen, schudde ik deze pastasalade uit mijn mouw. Ingrediënten waren goed, pasta, mais, avocado, ei, sla, komkommer, pijnboompitjes, ananas, tomaatjes, ui.  Helaas heb ik de rest van de avond behoorlijk last gehad van de uien, doen we niet meer. Toch miste ik iets en ik kreeg na mijn vraag op IG van jullie allemaal fijne opties die ik volgende keer ga uitproberen.

instaweek 8

Na het eten besloten we een ommetje te maken. Ik kom echt te weinig aan beweging deze zwangerschap, nog even en je kan me rollen. Het komt ook niet echt ten goede aan mijn energie niveau, dus eruit. En omdat wij niet van die wandel kinderen hebben, en vastbinden in de buggy geen optie meer is helaas, besloten we de fietsjes mee te nemen. Die kleine meid gaat hard ineens. Nog even trainen en ze kan straks naast mij naar school fietsen.

instaweek 8

En deze sta ik helemaal versteld van. Geloof niet dat kleine meid op deze leeftijd al snapte wat ze met de trappers van een fiets aan moest, kleine man fiets zo een eind weg. Elk kind is weer anders, zo zie je maar.

instaweek 8

Nog even een ussie. Hallo wereld, kijk mijn mooie dochter en ik.

instaweek 8

Pff wat begint het warm te worden. We besluiten na het eten een ijsje te gaan halen. Blijer kan je ze hier op het moment niet krijgen.

instaweek 8

Al maanden erger ik me hier in huis aan alle rotzooi. Al het speelgoed aan het eind van de dag is een doorn in mijn oog en dus besloot ik ter plekken een nieuwe kast te bestellen en ook maar meteen een nieuwe stoel voor in het ochtend zonnetje. Zijn die hormonen toch nog ergens goed voor. Dit exemplaar staat inmiddels op zolder te shinen.

instaweek 8

En de volgende dag al werd het nieuwe exemplaar bezorgd. Zie hier klus mama. Kastje in of uit elkaar draai ik mijn handjes niet voor om. Ja dat been ja, charming I know!

instaweek 8

Op naar het centrum met mijn citygirl. Check hier hoe gezellig dat verlopen is. Dit super simpele rokje maakte ik trouwens ooit zelf een eeuwigheid geleden. Inmiddels past het goed en heeft de kleine meid besloten er in te gaan wonen.

instaweek 8

Deze temperaturen vragen om water. Spelen in de tuin met de sproeier en daarna uitgeput opdrogen in het zonnetje. Ahhhw…

instaweek 8

En als het ’s avonds wat afkoelt besluiten we nog een poging ommetje. Weer op de fietsjes. Helaas lijken de rondjes steeds korter te worden. Zo wordt het niks met mij en mijn uitdijende lijf en energie niveau natuurlijk. Volhouden Maai!

instaweek 8

Zolang we maar speeltuintjes tegenkomen onderweg zijn ze blij. Dan ineens mankeert er niks meer aan de vermoeide beentjes.

instaweek 8

Hey, deze hadden we nog staan. Vullen die handel en plonsen maar. Wat moet je ook zonder water met dit weer? Ik hou van mijn waterratjes.

instaweek 8

En laat ik eens kijken of ik man weer eens een soepje voor kan zetten. Beetje vitamientjes naar binnen kan nooit kwaad. Erwtensoep misschien iets schatje? Klinkt smerig maar was heerlijk. Recept uit VEG. Wie dit boek nog niet bezit moet het maar eens aanschaffen. Zal er binnenkort eens een review over schrijven.

instaweek 8

Bij Marieke zag ik een recept voorbij komen van eiermuffins. Past wel bij het soepje vond ik. Maak kennis met mijn combi skills. Nou had ik niet veel variatie aan groenten meer in de koelkast liggen maar ik fabriceerde toch iets. Het werd spinazie. Voor volgende keer hebben we al een hele hoop andere opties bedacht. Ze vielen bij man en de kinderen erg goed in de smaak.

instaweek 8

En dit trek ik dus echt niet. Gelukkig voor mij werd ik al behoorlijk beroerd wakker en besloot ik na het ontbijt dat ik niet anders kon dan mezelf op de bank mikken en ogen te sluiten. Rond 14.00 uur bevond ik mij weer eens in het land der levenden maar voelde me nog niet veel anders dan de ochtend. Het was niet helemaal mijn week. Ik hoop dat het nu echt eens de goede kant op zal gaan… we tikken week 15 alweer aan. Een betere hoop ik.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

5 reacties op “Instaweek #8”

 1. Joyce avatar
  Joyce

  Fijn overzichtje! Dat luchtige eten herken ik wel, vooral met warm weer.

 2. Eline avatar

  super leuke foto’s!

 3. Jess avatar

  Gezellige kiekjes weer! Ik wil ook alleen maar soep eten haha. Stomme mannen ook 😉

 4. Roos avatar

  Ik heb echt medelijden met alle zwangeren hoor, dat is geen pretje in deze temperaturen, ik spreek uit ervaring 🙂 Wat een goed idee trouwens, dat bootje gevuld met water!

 5. Joyce avatar

  Wat leuk! Een zwemboot in plaats van een zwembad 😉
  En wat een hitte he. Pff in niet-zwangere staat vind ik het al niet te harden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *